Romanttinen kesätukka. Just joo.

Onnenpäivä

On jälleen se aika vuodesta, kun naistenlehdet kehottavat hukuttamaan föönit ja suoristusraudat naftaliiniin ja antamaan luonnonkiharan tukan kuivua omaa rauhallista tahtiaan kesätuulen käsittelemäksi, ihanan seksikkääksi ja romanttiseksi kiharapilveksi. Huolittelematon, tuulen kuivaama tukka on tämänkin kesän kuumin juttu. Sopivan hektisen ja kiireisen viikon päätteeksi tämä vinkki kuulosti kerrassaan loistavalta, aivan kuten moni muukin trendihömpötys niin kauan, kunnes sitä sitten kokeilee käytännössä.

Bad hair summerTämä sama vanha, joka kevät toistuva vinkki, tuli tällä kertaa vastaan selaillessani paikallista naistenlehteä. Artikkelin sisältöä vahvistamaan oli viereiselle sivulle valittu kuva naisesta, jonka kiiltävääkin kiiltävämpi, tarkasti laskelmoitu kiharapilvi leijaili valtoimenaan lempeässä merituulessa. Toimittuani lehden vinkkien mukaisesti, eli annettuani tukkani kuivua itsekseen, jos ei nyt merituulessa, niin huoneenlämmössä ainakin, oli lopputuloksena jotain aivan muuta, kuin se lehdessä kauniisti hymyillyt seksikäs pörröpää kesämekkoineen.

Herätkää, te naistenlehtien hiustoimittajat! Vaikeasti luonnonkihara tukka ei välttämättä ole erityisen luonnonkaunis. Ainakaan oma tukkani ei kuivu tuulessa kauniille loiville kiharoille, vaan sivuille sojottavaksi, kuivan näköiseksi, tiukkaakin tiukemmista kiharoista muodostuvaksi käkkäräkasaksi, josta saa hyvännäköisen ainoastaan kiskomalla sen takaraivolle nutturaksi. Ja auta armias, jos kosken niihin käkkäröihin harjalla. Sen jälkeen näytän siltä, kuin päähäni olisi aseteltu sähköiskun saanut marsu.

Toisin sanoen, saadakseni hallitun huolittelemattoman näköisen kesätukan loivine kiharoineen, joudun tekemään työtä tuplasti enemmän, kuin saadakseni huolitellun näköisen suoran tukan. Mennään sitten epäromanttisella talvitukalla tämäkin kesä.

 

Kommentit

sanumaria

Pörrötukka VOI olla romanttinen. Paitsi jos käy sillai että romantillisesti mies silittää tukkaa ja jää pahasti sormistaan jumiin. Ja kun sanon jumiin, tarkoitan että joutuu oikeasti vähän arpomaan miten ne sormet saa irti tukasta. Huoh. Ehkä mun tarvis muistaa harjata tää joskus?

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Ja nämä mun kuvat on otettu ennen kun menin nukkumaan. Eihän takkuun kuivanutta karvakasaa saa yön jäljiltä auki kuin teräsharjalla tai saksilla. Aina ku käy niin, että laiskuuttani päädyn nukkumaan romanttisesti luonnollisena pörröpäänä, joudun aamulla kastelemaan hiukset läpikotaisin, valelemaan hoitoaineella ja kuivaamaan uudestaan föönillä ja harjalla. Ei niitä saa muuten selväksi :D

sanumaria

Jep, tiiän tunteen. Nimimerkki "Mulla on rastat, ou nou" :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Hihii, nämä "huolettomat kiharakampaukset" -jutut saavat munkin karvat pystyyn, aivan kirjaimellisestikin. Ihanaa että jotain muutakin luonnonkiharoista kärsivää(?) ärsyttää! Olen koittanut jos jotakin kiharatököttiä, muotovaahtoja, merivesisuihketta, mutta ei, kiharani näyttävät luonnontilassaan Dallas-permikseltä. Palaneelta sellaiselta. Toisella puolella päätä joku kiehkura roikkuu suorana, toisaalla tukka vetää tuhannen säkkärään. Eikä mitään väliä miten hyviä ja kosteuttavia hoitotuotteita suihkuhyllystä löytyy. Ja mites sitten ne etuhiuksien pyörteet, joiden takia olen tuomittu etuhaivenien välittömään pesunjälkeiseen föönaukseen loppuiäkseni.

Kun nyt aloitin avautumaan, vielä ärsyttävämpiä ovat kiiltävän, paksun ja suoran tukan omaavat tyypit, jotka päivittelevät että: "Voi kun mäkin haluisin luonnonkiharan, mikset sä jätä sun tukkaa kiharaan?" No siksi, että se näyttää aina epäsiistiltä.

Aion siis jatkossakin föönata ja suoristaa niin maan perusteellisesti. Ja jos haluan kauniita kiharoita, ne on tehtävä omalla laitteellaan föönauksen JA suoristamisen jälkeen. Voimia kanssakärsijöille! :)

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Hah, minäkin ostin sellaista merivesisuihketta! Joo, lopputulos näyttää kyllä siltä, kuin olisin juuri noussut merestä, mutta onko se sitten hyvä asia...?

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Niinku merenneito...? Vai räkäkiiski?

sanumaria

Mulla on kans sellasta suolavesisprayjuttua, ja lopputulos on se että saa ulkona ollessaan pelätä että joku pikkulintu rakentaa tukkaan pesän :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Niiiiin samaa mieltä. Jos mä annan luonnonkiharan tukkani kuivua vapaasti tekemättä sille mitään, näytän tältä:

http://bohemianseason.blogspot.com/2010/10/happy-friday-bon-jovi-hair.html

Ei hyvä :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Voi apua, Bon Jovi -linkin ansiosta rävähti ilmoille huutonauru. Avokonttorissa.

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Vierailija: Haha, just tommonen! Itekki säikähtää, ku kurkkaa peiliin.

Vierailija (Ei varmistettu)

ite olin kanssa aikoinani vannoutunut suoristaja. sitten iski raskaus ja äitiys, eikä enää jaksanut joka päivä suoristaa. ensin tulos oikeastikin oli juurikin semmoinen linnunpelätin, että huhu, kun ei sitä osannut laittaa! (tässä vaiheessa haluaisin huomauttaa että jokaisen luonnonkiharaisen ihmisen kannattais jättää ne suolasuihkeet suosiolla pois, ne on tarkoitettu lähinnä piikkisuoratukkaisille aikaansaamaan sitä rakennetta, mikä meillä on luonnostaan ja tekee meidän hiuksille vain hallaa) sitten opiskelin youtubesta lukemattoman määrän videoita ja opin luonnonkiharan hiuksen tärkeimmät säännöt:
1) kosteuta. jos normaalihiuksinen sanoo, että jostain hoitoaineesta menee hiukset lättään, se on luultavasti hyvä meille. oliiviöljyhoidot hiuksille KERRAN VIIKOSSA.
2) jätettävä hoitoaine koko hiuspehkoon ja hiusseerumi latvaan sen LISÄKSI.
3) älä kuivaa hiuksia pyyhkeellä! (kuulostaa hullulta, mutta tämä toimii) kuivaa puuvillaisella t-paidalla. se ei ime kaikkea kosteutta hiuksista vaan jättää sopivan määrän kosteutta, jotta kiharasta tulee kaunis. (tietenkin kuivuminen itsestään kestää kauemmin, mutta on sen arvoinen) sen jälkeen hiuksiin roima määrä hoitaineita (yllä) ja geeliä/kiharavoidetta. geelistä tulee "rapsakka" kihara, mutta se poistuu, kun tukkaa puristelee kuivana.
4) ÄLÄ KOSKE HIUKSIIN KUIVUMISEN AIKANA. jos kosket, tuloksena on varmasti bon jovi-dallas-kärähtänytpermis -kihara.
5) diffuuserit on turhia. neKIN räjäyttää kiharan, paras on antaa kuivua vapaasti.
6) ÄLÄ kampaa läpi. missään nimessä. anna olla vaikka takussa, ei se kiharoiden lomasta näy!!

toivottavasti autoin!!!

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Kiitos vierailija hyvistä vinkeistä! Nuo hoitoaineet onkin jo hallussa, mutta t-paidalla kuivaamisesta en ollut koskaan aikaisemmin kuullutkaan. Täällä istuskelen nyt tukka märkänä ja odottelen, että pääsen puristelemaan rapsakoita kiharoitani :) Katsotaan miten toimii! Kiitos vielä!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.