Romanttinen kesätukka. Just joo.

On jälleen se aika vuodesta, kun naistenlehdet kehottavat hukuttamaan föönit ja suoristusraudat naftaliiniin ja antamaan luonnonkiharan tukan kuivua omaa rauhallista tahtiaan kesätuulen käsittelemäksi, ihanan seksikkääksi ja romanttiseksi kiharapilveksi. Huolittelematon, tuulen kuivaama tukka on tämänkin kesän kuumin juttu. Sopivan hektisen ja kiireisen viikon päätteeksi tämä vinkki kuulosti kerrassaan loistavalta, aivan kuten moni muukin trendihömpötys niin kauan, kunnes sitä sitten kokeilee käytännössä.

badhairsummer.jpgBad hair summer

Tämä sama vanha, joka kevät toistuva vinkki, tuli tällä kertaa vastaan selaillessani paikallista naistenlehteä. Artikkelin sisältöä vahvistamaan oli viereiselle sivulle valittu kuva naisesta, jonka kiiltävääkin kiiltävämpi, tarkasti laskelmoitu kiharapilvi leijaili valtoimenaan lempeässä merituulessa. Toimittuani lehden vinkkien mukaisesti, eli annettuani tukkani kuivua itsekseen, jos ei nyt merituulessa, niin huoneenlämmössä ainakin, oli lopputuloksena jotain aivan muuta, kuin se lehdessä kauniisti hymyillyt seksikäs pörröpää kesämekkoineen.

Herätkää, te naistenlehtien hiustoimittajat! Vaikeasti luonnonkihara tukka ei välttämättä ole erityisen luonnonkaunis. Ainakaan oma tukkani ei kuivu tuulessa kauniille loiville kiharoille, vaan sivuille sojottavaksi, kuivan näköiseksi, tiukkaakin tiukemmista kiharoista muodostuvaksi käkkäräkasaksi, josta saa hyvännäköisen ainoastaan kiskomalla sen takaraivolle nutturaksi. Ja auta armias, jos kosken niihin käkkäröihin harjalla. Sen jälkeen näytän siltä, kuin päähäni olisi aseteltu sähköiskun saanut marsu.

Toisin sanoen, saadakseni hallitun huolittelemattoman näköisen kesätukan loivine kiharoineen, joudun tekemään työtä tuplasti enemmän, kuin saadakseni huolitellun näköisen suoran tukan. Mennään sitten epäromanttisella talvitukalla tämäkin kesä.

 

Kommentit (13)
 1. Kiitos vierailija hyvistä vinkeistä! Nuo hoitoaineet onkin jo hallussa, mutta t-paidalla kuivaamisesta en ollut koskaan aikaisemmin kuullutkaan. Täällä istuskelen nyt tukka märkänä ja odottelen, että pääsen puristelemaan rapsakoita kiharoitani 🙂 Katsotaan miten toimii! Kiitos vielä!

 2. ite olin kanssa aikoinani vannoutunut suoristaja. sitten iski raskaus ja äitiys, eikä enää jaksanut joka päivä suoristaa. ensin tulos oikeastikin oli juurikin semmoinen linnunpelätin, että huhu, kun ei sitä osannut laittaa! (tässä vaiheessa haluaisin huomauttaa että jokaisen luonnonkiharaisen ihmisen kannattais jättää ne suolasuihkeet suosiolla pois, ne on tarkoitettu lähinnä piikkisuoratukkaisille aikaansaamaan sitä rakennetta, mikä meillä on luonnostaan ja tekee meidän hiuksille vain hallaa) sitten opiskelin youtubesta lukemattoman määrän videoita ja opin luonnonkiharan hiuksen tärkeimmät säännöt:
  1) kosteuta. jos normaalihiuksinen sanoo, että jostain hoitoaineesta menee hiukset lättään, se on luultavasti hyvä meille. oliiviöljyhoidot hiuksille KERRAN VIIKOSSA.
  2) jätettävä hoitoaine koko hiuspehkoon ja hiusseerumi latvaan sen LISÄKSI.
  3) älä kuivaa hiuksia pyyhkeellä! (kuulostaa hullulta, mutta tämä toimii) kuivaa puuvillaisella t-paidalla. se ei ime kaikkea kosteutta hiuksista vaan jättää sopivan määrän kosteutta, jotta kiharasta tulee kaunis. (tietenkin kuivuminen itsestään kestää kauemmin, mutta on sen arvoinen) sen jälkeen hiuksiin roima määrä hoitaineita (yllä) ja geeliä/kiharavoidetta. geelistä tulee ”rapsakka” kihara, mutta se poistuu, kun tukkaa puristelee kuivana.
  4) ÄLÄ KOSKE HIUKSIIN KUIVUMISEN AIKANA. jos kosket, tuloksena on varmasti bon jovi-dallas-kärähtänytpermis -kihara.
  5) diffuuserit on turhia. neKIN räjäyttää kiharan, paras on antaa kuivua vapaasti.
  6) ÄLÄ kampaa läpi. missään nimessä. anna olla vaikka takussa, ei se kiharoiden lomasta näy!!

  toivottavasti autoin!!!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *