Syy siihen miksen osallistu fitness-kisoihin

Onnenpäivä

Minulta kysytään aina silloin tällöin, että tähtäänkö johonkin kisoihin ja milloin minut nähdään lavalla, kun treenitahtini ja dieettini lähentelee jo puoliammattilaistasoa. Ja minä vastaan kieltävästi. Kunhan nyt vaan harrastelen. Miksi se kisaaminen ei sitten kiinnosta?

Minua pelottaa ajatus, että kilpailuun sitouduttuani menettäisin vapauden lopettaa dieetit ja kuurit heti kun siltä tuntuu. Tuo vapaaehtoisuus kaikkeen tekemiseen on minulle valtavan tärkeää. Tieto siitä, että saan joka aamu valita jatkanko vai lopetanko, menenkö salille vai otanko margaritan uima-altaalla, on tavallaan se juttu, joka minua ajaa eteenpäin. Teen tätä vapaaehtoisesti, täydellä sydämellä ja suurella intohimolla. En siksi, että on pakko, koska on noustava lavalle kahden kuukauden päästä. Mainittakoon tässä vaiheessa, etten ole jättänyt viimeiseen puoleen vuoteen yhtäkään treeniä välistä.

Syistä toinen liittyy tietämättömyyteeni. En tunne tietäväni tarpeeksi treenaamisesta ja ravinnosta, siitä mikä toimii parhaiten minulla, missä ovat vahvuuteni ja missä heikkouteni. Paljon olen viisastunut kuluneiden kuukausien aikana, mutta paljon on vielä opittavaa jos kilpailuihin mielin. Mielestäni kun ei mitään lajia voi harrastaa kilpatasolla menestyksekkäästi ilman syvällistä tietämystä. En halua päätyä valmentajan heittopussiksi ilman, että ymmärrän itse mitä seurauksia milläkin toimenpiteellä kropalleni on ja miksi asiat tehdään niin kuin tehdään.

Sitten se suurin syy. Vaikken ole erityisen kilpailuhenkinen, vihaan silti häviämistä yli kaiken. Enkä tunne olevani vielä siinä kunnossa, että voisin nousta ylpeänä lavalle ja kilpailla oikeasti voitosta. Ja nyt en puhu rasvan määrästä, vaan siitä tärkeämmästä, lihasmassasta. Vaikka olen kuntoillut tavallisena saliharrastajana kuutisen vuotta, on tavoitteellista ja suunnitelmallisempaa treenaamista takana vasta vuosi. Vartalossani on edelleen epäsopusuhtaisuutta ja ongelmakohtia, jotka vaativat ainakin vuoden pari tällaista treeniä. Keskeneräisenä ei pokka riitä lavalle ja jos sinne joskus päädyn, olen tehnyt pohjatyön niin hyvin, että rasvojen tiristelyn jälkeenkin on jäljellä muutakin kuin luuta ja nahkaa. Eiväthän ne mitkään laihdutuskisat kuitenkaan ole.

****

Sitten näin tämän. Ehkä sinne kisoihin on turha tällaisen mennä ollenkaan, kun paikalla on supergeeneillä varustettuja luonnonlahjakkuuksia, joille kilpailuun valmistautumiseen riittää kuukauden massakausi, pari viikkoa kovaa treeniä ja perään nopea dieetti. Pitäkää kisanne.

 

ps. En nyt laske oikeaksi kilpailuksi sitä käynnissä olevaa muodonmuutos-kilpailua, johon olen osallistunut. Sitä on muuten jäljellä enää kaksi viikkoa!

 

 

Kommentit

Kaisaksal (Ei varmistettu) http://kaisaksal.blogspot.fi

No huhhuh. Teet oikean päätöksen, jos se tuntuu itsestä hyvälle.
Toi Sofia, ei hitsi.. Ilmeeni kun kattelin ton videon. Juuri tollaiset ihmiset mun mielestä pilaa fitness-lajien maineen ja tarkoituksen. Hienoa jos pärjää, mutta toi on enemmän ''show-off'' tyylistä IMO... Good luck with the contest.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ja täältä voi seurata neidin treenaamista, jos siis kiinnostaa :D
http://www.sportlife.fi/wordpress/author/Sofia/

Kaisaksal (Ei varmistettu) http://kaisaksal.blogspot.fi

Vähänkö nauroin noille treenijutuille! Noi kuvat mitä oli päivittänyt, oli just sellasia perus teiniprinsessan -tyylisiä duckface kuvia. Ei tsiisus.

Vierailija (Ei varmistettu)

No toi kyllä hämmentää suuresti, että miks ihmeessä lähdetään tekemään tuollaista projektia, tuollaisella kiireellä?? Mitä järkeä?? Puhun nyt siis tuosta linkin takaa löytyvästä.. No joo, ehkä se onkin sitä, että ollaan vaan nyt äärimmäisen trendikkäitä ja ratsastetaan fitnessbuumin aallonharjalla.. Mielenkiintoista nähdä lopputulos. Itse en usko, että noin lyhyessä ajassa saavutetaan kunnollista kisakuntoa.

Johanna Koo (Ei varmistettu) http://ekojohanna.blogspot.com

Voi apua! Siis toi videon pätkä....aivan uskomatonta. Noi se sitten menee....mulla jäi tietenkin päällimmäsienä ajatuksiin se lapsen suunnittelu. Nykyaikana menee juuri noin....että halutaan trimmata ja tehdä ja sitten havaitaan myöhemmin et jaa se vauva...työni puolesta naistentautien osastolla tiedän et se ei välttämättä ole helppoa kun ikää tulee. Kauheelta tuntuu kun hommat menee tollaseks tilaukseksi et nyt sitä ja tätä ja mainetta ja kunniaa ja sit vasta perhe ja vauveli. Ja muutenkin huoh....pitäkööt kisansa :/
Niin ja vaikka nyt ei olis kyse edes lapsen saamisesta....käy sääliksi mies parka joka selvästikin oli suunnitellut muuta.
Terkkuja sinne sulle ihanista ihanin treenari <3 Mä lähen salille ;)

No jäipä tuo video katsomatta, kun logosta näkyi mikä lehti on tuottanut sen. Lehteä ei voi lukea kuin paksut rasvaiset kinttaat kädessä ja omalla vastuulla, niin paksua puppua se on. Ei tuota urheilua kannata ottaa ihan otsa kurtussa ja tehdä stressiä, kun ei ole elannosta kiinni. Taidampa lähteä tästä "Arskalenkille" ennen varsinaista elannon halua, täällä on ollut komeat kevät paisteet useamman päivän.  ;)

Jane Vaan (Ei varmistettu)

Mielenkiintoista olisi myös tietää, mihin kisoihin neiti Sofia on menossa, koska googlettamalla en löytänyt yksiäkään ainoita kisoja tuohon aikaan :D. Olisi ollut mielenkiintoista tietää, että onko ne oikeesti bikini fitness -kisat vai "bikini fitness -kisat". Sen verran kyllä selvisi, että Tape Valkonen on valmentajana, et ei kait ne nyt sit ainakin bikin fitness -kisat oikeesti on. Mut jooh, tää on tyypillinen tapaus, joka juurikin pilaa lajin maineen, niin kuin Kaisaksal tuossa yllä jo totesi. Annetaan kuva, että kaikkihan sinne lavalle voi nousta, kun vähän pari kuukautta treenaa. Yksi valmentaja juuri viikko sitten kirosi tätä buumia, kun tulee sellaisia alle 20 v. neitosia, jotka ei ole koskaan reidenloitonnusta kummempaa salilla tehneet ja ilmoittavat sitten menevänsä lavalle vajaan vuoden sisään :P. Jep jep, tarttis vaan varmaan ensin tehdä jotain :P.

Jeanne (Ei varmistettu)

Ennen jokaisella itseään kunnioittavalla missillä oli jääkiekkoilija poikkis, nyt he ilmoittavat treenaavansa fitness kisoihin :)

Mia-Elina

Hyvä päätös ja oikea asenne, Sinivaara! Sitä silti mietin, että kuinka paljon etukäteen tarvitsee noihin fitness-/bodauskisoihin ilmoittautua? Jos voisit osallistua ikään kuin "sitoutumatta", kun kuitenkin ilosta treenaat. :) (Siis sitten parin vuoden päästä, jos jaksat jatkaa yhtä määrätietoista treenaamista siihen saakka. ;)) Itse olen myös tuollainen hetkessä eläjä, joka aika usein muuttaa suunnitelmiaan - joskus aika radikaalistikin - sormia napsauttamalla. Ottamatta paineita siitä, jos jotain muka jää kesken vai ei. Elämä on kuitenkin aina kesken. ;D

Tuosta missien fitnessbuumista (luotan teihin, jotka seuraatte aikaanne paremmin :)) voi kyllä olla aiheesta vähän huolissaan, koska kyllähän kovaakin treeniä todella pystyy muutamia kuukausia tekemään ja ihan näkyviä tuloksiakin saamaan - mutta on se hullun hommaa ja kun kiireellä tehdään, on enemmän kuin suuri vaara, että siinä joutuu elimistö sellaisen shokkiin, ettei siitä välttämättä ihan pian toivu. Eikä sitä aina tajua ennen kuin on jo liian myöhäistä... Vähän niin kuin fyysisellä treenillä ja nälkädieeteillä aikaan saatu burn-out. Sitten on systeemi paskana aika pitkän aikaa...

Parempi tavoitella hyvää kuntoa kärsivällisesti ja nauttia myös pitkäkestoisesti sen hedelmistä. :)

Tunnistan ihan hirveän hyvin tuon ykkössyyn: minullekin pakko on usein paras tapa pilata mikä tahansa kiva harrastus.

Mpouta
Poutapilviä

Hyviä syitä kaikki, etenkin harrastuksen muuttuminen pakoksi pilaa varmasti ilon. Meinasin mennä kokkikouluun, onneksi en. Nyt olen tyytyväinen sunnuntaikokki ja teen elääkseni aivan muuta. 

JenniS
minunnäköinen

Olen lähdössä fitness classiciin katsomaan kisoja ja hurjalta näyttää bikini fitnessiin osallistujien määrä. No eipä se mitään, yrittänyttä ei laiteta. Eiköhän siellä lavalla erotu ne, ketkä treenaa enemmän kuin 6+11 viikkoa ;) 

Katri/Dracovinia (Ei varmistettu)

Minulle sanottiin ihan samaa mallin urasta. Edelleen joka ikinen kerta kun lataan uusia mallikuvia ties mihin sosiaaliseen mediaan, saan vastata samaan kysymykseen. Että "mikset tee mallin töitä elääksesi?" Joka kerta tekee mieli nauraa ihmisten tietämättömyyttä kun tätä kysytään. Olen a) 28-vuotias alternative malli, niille ei ole ihan niin paljoa kysyntää ja b) jos alkaisin tekemään mallitoimiston kautta kuvauksia, loppuisi ilo siitä takuuvarmasti välittömästi. Haluan nauttia malleilusta niin kauan kun saan siitä itse jotain irti ja onhan se ollut mun creative outlet jo tammikuusta 2008, jolloin tapasin sinut Anne ensimmäistä kertaa :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.