Ulkosuomalaiselle munaa

Onnenpäivä

Jälleen on yksi melko munaton pääsiäinen edessä. Vaikka amerikkalaiset tunnetaan varsinaisina herkkusuina, ovat he makeisrintamalla valovuosien päässä muusta maailmasta. Oikeiden irtokarkkien puute tulee monelle uudisasukkaalle yllätyksenä, mutta niiden lisäksi valikoimista puuttuvat myös suklaamunat. Eli juuri ne sellaiset oikeat, yllätyksen sisältävät munat, joiden mutusteluun koko pääsiäinen huipentuu.

Tyhmiä ja pahanmakuisia suklaapupuja. 

Pääasiassa ruokakauppojen pääsiäiskarkkivalikoima koostuu erilaisista rakeista ja pupun muotoon valetusta, pahanmakuisesta Hersheyn suklaasta. Muutamia suklaamuniakin on sekaan eksynyt, mutta niiden ongelma on pieni koko ja yllätyksettömyys. Ilmeisesti ontto suklaamuna on jenkille liian vaikea toteuttaa, saati että sen sisään saataisiin sujautettua yllätys. Ydinaseita nämä velikullat kyllä osaavat tehdä.

Tyhmiä pääsiäisrakeita. 

Jotain yritystä yllätysmunarintamalla on havaittavissa, mutta toteutus on kovin nurinkurinen. Paikallinen yllätysmuna on nimittäin muovikuorinen ja sisältää pahanmakuista Hersheyn suklaata. Eihän sen niin päin pitäisi olla! Näiden munien muovikuori on kaiken lisäksi tehty läpinäkyväksi, että varmasti ostaessa käy selväksi, mitä muovimuna sisältää. Missä on se yllätys? Kysynpähän vaan.

Ihan söpö, mutta pahanmakuinen pääsiäiskakku. 

Suklaamunien sijaan kaupat ovat pullollaan erilaisia pääsiäisaiheisia kakkuja ja leivonnaisia. Ovathan ne somia, mutta tosiasiassa melko pahanmakuisia, eivätkä mitenkään korvaa oikean munan puutetta.

Eli huomio kaikki suomalaiset suklaamunatehtailijat! Täällä olisi yksi epäamerikkalaistunut ulkosuomalainen vailla munaa! Nyt olisi oivallinen tilaisuus saada ilmaista (okei, postimaksun hinnalla) mainosta lähettämällä minulle suklaamuna tai pari. Lupaan sitten blogissani kehua, kuinka suomalainen muna on parhautta! Pitäisiköhän myös perustaa Facebook-kannatusryhmä "ulkosuomalaiselle munaa"? Auttaisikohan se munattomuuteen? Asialla alkaa olla jo kiire.

ps. jos joku keksii kuinka tänne saadaan mämmiä, avatkoon sanallisen arkkunsa nyt.

 

Kommentit

Lotta Katariina
Pumpui

Pääsiäismunista en kyllä tiedä, mutta jostain syystä ainakin itärannikolla sai ekokaupoista Pandan lakuja. Ei niitä kai kovin muu ostanut kuin minä, tosin :D

Mindeka
Ma-material Girl

Hahahha, Aivan MAHTAVA juttu. Vaikka joudutkin kärsimään munatta. Siis toistaiseksi ainakin ;)

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Saa meiltäkin Pandan lakritsia jo ihan tavallisista kaupoistakin. Okei, Kindereitäkin olen löytänyt parista erikoiskaupasta. Mutta haluan sellaista Isäntä-munaa. Ainaski.

fthumb4_110300.png.png
 

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Ja ei muuta ku Facebookiin jakoon juttu jos joku munatehtailija sen huomaisi, niin saadaan mulle munaa!

Lotta Katariina
Pumpui

Voin vain kuvitella kun jenkki yrittää ääntää "isäntää" kulmakaupan tiskillä :D

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Munattoman pääsiäinen on kuin lahjattoman joulu :/

ninoh

Kindereitä vaan täälläkin ja pahaa herseyssii mä en vaan tajuu sitä suklaata maistuu sappinesteelle:)

A. Sinivaara
Onnenpäivä

ninoh: Niin maistuukin!! En voi ymmärtää miten suklaa voidaan kirjaimellisesti saada maistumaan oksennukselta! Ja sitten joku vielä syö sitä!

ninoh

Ehkä sie on joku pulsu tehtaalla maustamassa haha mua huvittaa keskustella suklaasta kun koitan kerrankin kuntoilla terkut crostreineristä:D

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Siis anteeksi, pläräätkö sä tätä samalla ku vetelet crossarilla? :D

ninoh

Joo tää helpottaa vähän välillä mun motivaatioo:)mun emmä sitten lilyile kun vedän raivolla mut eilinen pumppi sattuu joka lihakseen otan tänään chillisti..

ninoh

Ai niin pakko kertoo en oo muualla nähnyt näissä laitteissa iPhone iPod telakka mikä lataa jne..mihinköhän nää hommat vielä johtaa..ja toinen kuntosali outous pukuhuoneen sisällä on pukeutumis koppeja ja suihkukoppeja katolilaisittain..vähän ihmettelin kun luulin meneväni vessakoppiin ja sie ei ollu mitään muuta ku tuoli..haha

Malla (Ei varmistettu)

Moro, saat odottaa et niita munia yllatysten kans tulis usaan. Niita ei saada myyda ku lelut siella sisalla on vaarallisia lapsille. Niita on joskus kuulemma ollu mut sit joku kakara oli tukehtunu tai jotain tommosta ja nyt ne on kielletty. En tia, mut ma ainakin soin sen munan ja leikin lelulla kakarana, ehka jenkit tekee sen toista pain?? Ota naista selvaa. Saksa kaupasta saa Kindereita, en tia oisko niilla jotain muita tarjolla kans paasiaisen aikaan?? Pitaa katella.

Kommentoi