Uutena vuotena luvattua: juo enemmän

Kyllä on uudenvuodenlupauksen keksiminen hankalaa, kun ei maallisessa elossa niin hirveästi ole itsestä riippuvia asioita korjattavaksi tai paranneltavaksi. Todistettuani Facebookissa yhden jos toisenkin tuttavan tipattoman tammikuun julistusta, keksin luvata itselleni, että minäpä juon sitten muidenkin viinit.

kukkulaa1.jpg

Vielä jokunen vuosi sitten meillä oli miehen kanssa tapana ostaa perjantaisin perjantaipullo (ei kossua, kun viiniä) ja korkata se sitten hyvän ruoan kanssa. Sitten se viinipullon ostaminen alkoi jäädä ja jäljelle jäi vain hyvä ruoka ja lopulta ruoastakin tuli useinmiten vain keskinkertaista, aina ei sitäkään. Kiva viikonloppu-traditio jäi ruokavalioiden, aamu- ja iltatreenien ja protskusheikkien varjoon. Plääh. No, tänä vuonna tsempataan ja juodaan enemmän!

En koskaan ole ollut mikään viiniasiantuntija, en osannut sanoa onko viinissä tammitynnyrin vai muoviämpärin makua tai onko rypäle kasvanut eteläisellä rinteellä, tasamaalla vai ydinvoimalan katveessa. Makutietämykseni riittää arvioimaan ainoastaan onko viini hyvää, keskinkertaista vai pahaa ja kuinka kamalan päänsäryn siitä voi muutaman lasillisen jälkeen saada asteikolla yhdestä viiteen. Ja valitettavasti päänsärky on kohdallani varsin todennäköinen, erityisesti punaviinien, mutta myös valkoviinien kohdalla, mikäli juon enemmän kuin yhden lasillisen. Toisaalta, vaikka joisin vain lasillisen viiniä joka toinen viikko, olisi sekin enemmän kuin viime vuonna.

kukkulaa2.jpg

Tarkoitukseni ei ole jatkossakaan opiskella hienoilla termeillä puhuvaksi viinisnobiksi vaan kaikessa yksinkertaisuudessaan nautiskella enemmän hyvistä viineistä lasiin sylkemättä ja tämän varjolla panostaa enemmän niin ruoanlaittoon, parisuhteen laatuaikaan kuin ystävien kanssa maailman parantamiseenkin. Eli pingota vähemmän, relaa enemmän -teemalla mennään tämäkin vuosi.

Mitäs te muut lupasitte? Vietättekö tipatonta niin että saan juoda teidänkin viinit?

 

 

 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentit (17)
  1. Siis piti olla Pinot Noir eikä Noin, varmasti ymmärsitte :), ja nimenomaan Kalifornian viiniä!

  2. Nimim. Matkaajan kanssa samaa mieltä Kalifornian viineistä. Kun ostan (ja minähän ostan) viiniä, niin se on aina kalifornialaista. Minulla on kyllä samanlainen ”juomaongelma” kuin palstan pitäjällä, että ei oikein maistu ja herkästi tulee päänsärky ym. epämiellyttävää oloa. Mutta minä niin tykkään viinipulloista, ja ostan etiketin mukaan, mikä miellyttää, ja mikä tuntuu käsissä hyvälle :D. Olen siis enemmän keräilijä, joskin ruuan kanssa voin jonkin siemauksen hyvää viiniä nauttia. Pinot Noin on punaviinistä suosikki, valkoviiniä en ole juurikaan juonut, kuohuviiniä vain.

    Minulla menee kuukausia etten maistakaan mitään alkoholia, joskus miehen kanssa jaetaan olutpullo tai saatan ottaa ravintolassa jonkun drinkin.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *