Vuoristoratapäivä heikkovatsaisille

Kuulun niihin ihmisiin, joiden vatsalaukun huvipuistolaitteet kääntävät ympäri todella helposti. Vihasin lapsena tivoleita ja niiden pienessä tilassa itsensä ympäri pyöriviä laitteita (etenkin ne pyörivät kahvikupit ovat aiheuttaneet elinikäisen trauman). Mitä vanhemmaksi olen tullut, sitä herkemmäksi vatsani on muuttunut ja Linnanmäellä käydessäni olen jo tottunut siihen, että kestän korkeintaan yhden pyörivän laitteen ja tämän jälkeen saan huristella loppupäivän possujunassa.

Nämä faktat tiedostaen suuntasimme eilen ystäviemme kanssa Six Flags Magic Mountain -vuoristoratapuistoon Los Angelesin pohjoispuolelle. Positiivista oli se, että tiesin ennalta etteivät vuoristoradat aiheuta minulle pahoinvointia aivan niin pahassa mittakaavassa, kuin pyörivät laitteet. Silti puiston porteille saapuessa, tai itse asiassa vuoristoratojen näkyessä jo kauas moottoritielle, kävi kylmäämään ja muistin, että minullahan on myös lievä korkeanpaikankammo, kuolemanpelosta nyt puhumattakaan.

huvipuistossa2.jpgKuvassa nimensä veroinen vuoristorata Scream

 

Päätimme aloittaa päivän komeasti, varsin kookkaan kokoisessa vuoristoradassa, Goliathissa. Tiedättehän sen vuoristoradoissa olevan ensimmäisen pitkän ylämäen, jonka jälkeen vuoristorata syöksyy hurjaan laskuun? Se ylämäki, jonka aikana ehtii ajatella kuinka järkevää laitteeseen istuminen oli ja voisiko tästä penkistä vielä jotenkin livistää. No, Goliathin ensimmäinen ylämäki oli niin pitkä, että ehdin jopa tehdä suunnitelman siitä, kuinka vielä pääsisin pakenemaan. Koska kuva kertoo enemmän, kuin tuhat sanaa ja videokuva sitäkin enemmän, kaivoin teille Youtubesta videopätkän ajelusta:

 

 

Näyttäähän se hurjalta, näin jälkikäteenkin katsottunakin. Mutta vanha tivoleiden vihaaja tajusi jossain siellä tiukoissa mutkissa, vatsan pysyessä tyynenä, että rakastaa vuoristoratoja. Ensimmäisen alamäen, tai ehkä paremminkin pudotuksen jälkeen kiljumiseni vaihtui hysteeriseen nauruun. Lisää!

Seuraavaksi vatsalaukulle tehtiin tutuksi pää alaspäin tehtävät loopit Batmanissa. Tuon pyörityksen seurauksena vatsa kurnahteli ja vääntelehti jo pahaenteisesti, ei kuitenkaan pahoivoinnista vaan puhtaasti nälästä. Yhtä hampurilaisateriaa myöhemmin oli aika laittaa täpötäysi vatsa todelliselle koetukselle – ensin Viperissa ja heti tämän jälkeen X2:ssa, jonka merkillisestä matkustusasennosta on vaikeaa päätellä mihin suuntaan seuraavaksi mentäisiin, missä on horisontti ja kauanko tämä vielä jatkuu. Erinomaisen hauska vuoristorata, joka ei valitettavasti pääse täysin oikeuksiinsa tässä videossa:

 

 

Erikoisista matkustusasennoista puheenollen Six Flags Magic Mountain -puistossa sijaitsee myös maailman pisin vatsallaan matkattava vuoristorata Tatsu. Hurjaa vauhtia vatsallaan, pää menosuuntaa kohti matkattaessa tuleva tunne muistuttaa erehdyttävästi lentämistä. Korkeanpaikankammoiselle pikkuruisilta näyttävien ihmisten katselu vatsallaan ilmassa roikkuen tosin tuotti aluksi pientä heikotuksen tunnetta, mutta tunteen selätettyäni nautin lentelystä suunnattomasti. Tässä ehdoton oma suosikkini:

 

 

Sitten niihin miinuspuoliin. Viivyimme puistossa noin kahdeksan tuntia. Ruokajonotuksen ja paikasta toiseen siirtymisen lisäksi ehdimme käydä kahdeksassa eri laitteessa, eli melkoinen määrä laitteita jäi kokonaan kokeilematta. Koska koulut ovat loppuneet, oli puisto melko ruuhkainen myös keskellä viikkoa ja pisin jonotusaika (Tatsuun) oli reipas tunti. Jos on kesäloma-aikana keskellä viikkoa ruuhkaista, niin miettikääpä viikonloppuja. Jos siis olet suuntaamassa paikallisiin huvipuistoihin, vältä viikonloppuja!

huvipuistossa.jpgLuonnettahan tuo tuntien jonottaminen kasvattaa, mutta onneksi siinä jonottaessa voi vaikka nauttia Kalifornian auringosta.

 

 

 

Kommentit (3)
  1. Mä näin kerran dokumentin, jossa porukka kiersi maailmaa kokeilemassa vuoristoratoja. Sellaisen reissun vielä haluaisin joskus tehdä! Mä en siedä karuselleja ja pyörittäviä laitteita, mutta vuoristoradat on parhautta.

  2. Kaikkitietävä aviomieheni tuossa jo korjasi, ettei ensimmäisessä kuvassa oleva laite suinkaan ollut Scream vaan Tatsu. No, linkistä aukeaa kuitenkin Scream.

    Tykkäsin puiston vuoristoradoista erityisen paljon siksi, että ne olivat melko pitkiä. On ihan eri asia nauttia kyydistä pari kolme minuuttia kuin 30 sekuntia. Pidemmän ajelun vuoksi sitä jaksaa myös jo vähän jonottaakin 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *