Ylämäkialamäkipyöräilyä

Onnenpäivä

Tyypillinen kesäilmiö on taas täällä! Samaan aikaan, kun säännöllinen kuntosaliharjoittelu on kärsinyt vakavasta inflaatiosta, on innostus sekä maantiepyöräilyyn että juoksemiseen nostanut voimakkaasti päätään. Vaikka tänä kesänä minulla on ihan hyväkin syy salitreenien vähentämiselle, on sama ilmiö tuttu myös edellisiltä vuosilta. Syksyn, talven ja kevään salin hämärässä teutaroituani on vaan pakko kesän tullen päästä ulos ja luontoon. Ja niin, kyllä siinä salin kyykkyhäkit ja kuntopyörät jäävät kakkoseksi jos vaihtoehtona on suunnata vuorille.


Maantiepyöräily on näillä leveyksillä kovasti suosittu laji enkä sitä ihmettele. Pyöräilymaastoja löytyy laidasta laitaan, on niin haastavaa vuoristoa kuin tasaista rantaviivaakin. Itse olen kovasti mieltynyt etenkin kukkuloilla kiemurteleviin reitteihin ja niiden pitkiin ja vähän tuskallisiinkin nousuihin, jotka kasvattavat niin reisipattia kuin luonnettakin.

Koska kuvia ei kamalasti ehdi ajaessa blogia varten räpsimään ja se on minua suuresti harmittanut, nykäisin eräänä päivänä GoPron pyöränsarviin kiinni ja annoin videokameran laulaa. Alla olevalla ajovideolla on pisin alamäki joka ajoreiteiltäni löytyy ja kyllä, samaiselle lähes 500 metrin korkeuteen kohoavalle töppyrälle täytyy ensin kiivetä, joten pahoittelen alkuselostukseni hikoilevaa ja pyörtymäisillään olevaa olemustani. Vauhti ei alamäessä ole kovin hurja, sen verran on heikossa hapessa tuo sivutien asfaltti, mutkia matkassa ja pupu pöksyssä.

Maantiepyöräilyssä on muuten sellainen kiva puoli, että kun salitreenissä tulokset syntyivät melko hitaasti (jos ollenkaan, ggrh...), tapahtuu pyöräilykunnossa edistystä varsin nopeasti. Lenkit pitenevät, vauhti kasvaa ja jossain vaiheessa huomaa, että vakiolenkki taittuu kymmenisen minuuttia nopeammin kuin ennen. Jottei pyörä nyt kuitenkin taas karkaisi käsistä ja liikunta lapasesta, olen rajoittanut lenkkejäni neljään kertaa viikossa. Näistä lenkeistä kaksi on reilun 40 km mittaisia, yksi reilun 50 kilometrin ja yksi reilun 60 kilometrin mittainen. Kovasti haaveilen jo 100 km lenkeistä, mutta kukkuloiden vuoksi joutunen vielä hetken aikaa vahvistamaan jalkojen ja istumalihasten turnauskestävyyttä ja toisekseen, sen mittaiset lenkit alkavat vaatia jo aikaakin melkoisesti.


Nyt ylämäkialamäkipyöräilyyn on kuitenkin tulossa pitkähkö tauko, kun pyöräilymaastot muuttuvat ensi viikolla suomalaisiin lakeuksiin sekä vaihteleviin sääolosuhteisiin ja takamuksen alle on tarjolla maantiepyörän sijaan maastopyörää ja mummomankelia. Sen verran olen kuitenkin googlaillut pyörän pinnat silmissä vilisten, että elokuun lopulla pääkaupunkiseudulla majaillessani olisi mahdollista vuokrata maantiepyörä viikonlopuksi ja suunnata vaikka Porvooseen jäätelölle. Pyörävuokraamoja on nimittäin pääkaupunkiseudulla useampikin ja kesän uutuusjäätelöiden listakin on häkellyttävän pitkä.

Tästä päästiinkin sitten itse asiaan, ei siis pyöräilyyn kuten voisi kuvitella, vaan niihin uutuusjäätelöihin. Eli, mikä kesän uutuusjätskeistä on paras? Ei sillä, ettenkö varmasti koemaistaisi jokaista muutenkin.

 

 

 

Kommentit

Eilisen lupaukset

Mun mielestä GoPro:lla vauhti näyttää hitaammalta kuin mitä se todellisuussa on, eikä toi nyt kovin hidasta ollut.

mutta kypärästä olen kateellinen. 

Nimim. "Tattipää pyöräilijä"

voihan se olla, että sienimuoto johtuu vaan mun päästä eikä kypärästä. Siinä tapauksessa ei uusi kypäräkään auta.

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Hahaa, oon vielä sattumalta niin sävysävyyn tuossa. Mutta näkeekö kukaan tihrustaa mikä kuva mun pyöräilypaidassa on? ;)

Eilisen lupaukset

Yritin kyllä, mutta joudun tunnustamaan etten tunnistanut. Hiukan epäilyttävää kyllä tuijotella videolta silmä tarkkana toisen etumusta :D

Eipä kyllä ollut muita todistamassa asiaa, mutta silti.

harkitsen edelleen nokan suuntaamista kohti pyörätarvikekauppaa. Tai sitten pitää retroilla tosissaan ja vetää semmonen vanha kunnon styrox-potta päähän.

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Haha joo se näkyy vähän huonosti. Siinä on pyöräilykorkokenkä (tietty)! :D

Minä tilaan aina kaikki omat releet ebaysta tai Amazonilta. Elämä täällä on tehty aivan liian helpoksi, kun ei tarvitse lähteä metsästämään mitään enää kaupoilta... nimim. tilasin pari viikkoa sitten internetistä avocadopuun...

Eilisen lupaukset

No meillekin saapuu tasaisena virtana pyöräilytarvikkeita netistä tilattuna, mutta kypärän haluaisin kyllä sovittaa, samoin aurinkolasit ja jos päädyn lukkopolkimiin niin haluaisin vähän sovittaa kenkien kokoja ennen tilauspäätöstä. 

Mä luulin että siinä on joku japanilainen merkki!

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Hmm. Mä tilasin kypäränkin netistä sovittamatta... muistaakseni mitattiin vaan päänympärys ensin. Kengät on ostettu ihan sovittamalla oikeasta kaupasta. Ne on muutenkin vähän konstikkaat sovitella, kun niiden pitää olla "pienet", eli kävellessä epämukavat niin sitten ne on polkiessa sopivat :D

Heavenly bakings/Henna (Ei varmistettu) http://heavenlybakings.blogspot.fi/

Me maisteltiin kaikki uutuusjäätelöt mitä täältä kaupasta löydettiin, oli urakka mutta aika miellyttävä sellainen ;D

http://heavenlybakings.blogspot.fi/2014/06/kesan-uutuusjaatelot-testissa...

P.S. Oon lukenu sun blogia monta vuotta aina seuraavaa postausta innokkaasti oottaen, vaikken ees oo urheilullinen tai harrasta samoja asioita :D Ne amerikkalaisista kertovat postaukset on kaikkein hauskimpia! ;)

Minetin rahka-lime, nam nam :P

SatuKoo (Ei varmistettu)

Pantteri-tuutti ja Classicin valkosulkaa-salmiakki uppoaa ainakin salmiakin ystävälle erittäin helposti. Tosi hyviä uutuuksia :)

Eilisen lupaukset

Ja jäätelöstä... Pidän usein makeista jäätelöistä. Sia glassin suola-kinuskijäätelö. Söin Pohjanmaalla, mutta en tiedä saisko sitä esim. Stockmannilta.

Katie
Aika kypsä äidiksi

Kiitos jäätelölistasta! Suomen-loma alkaa just, joten piti printata se mukaan ja liittää vielä blogiin kesätoivelistalle. :)

Montakos uutuusjäätelömakua sä olet ehtinyt lomasi aikana testata? ;)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.