Ystäviä maailmalla

Onnenpäivä

Huoli pois, hengissä ollaan, vaikka blogissa on viime viikon aikana vähän hiljaisempaa ollutkin. Itse asiassa blogi onkin ainoa paikka, missä on ollut seesteisempää, tämä ruudun vastapuolinen tosielämä kun on tarjonnut tapahtumia sitten senkin edestä. Kuten Facebookissa viime viikolla mainitsinkin, saapuivat syksyn ensimmäiset suomivieraat luoksemme nautiskelemaan Kalifornian yhä vaan jatkuvasta kesästä ja niin, siinä se aika sitten vierähtikin, hyvässä seurassa kuulumisia vaihdellen ja mukavia puuhaillen.

Tämä suomalaisittain kai lomakohteessa asuminen on siitä mukavaa, että ystävät tulevat yleensä ihan mielellään täällä käymään, jos vain suinkin on mahdollista. Etenkin tähän aikaan vuodesta, kun syksy tekee Suomessa tuloaan ja talvikin lähestyy uhkaavasti, alkaa kahden vierashuoneen majatalomme Kalifornian auringossa kiinnostamaan yhtä sun toista, varsinkin kun majoittumaan pääsee pelkkien tuliaisten hinnalla.

Pelkästään tuliaisten takia en pidempään viipyvistä vieraista kuitenkaan tykkää. Me kun olemme muuten aina kaksin ja talo on etenkin päivisin kovin hiljainen, niin piristäähän se kummasti, kun elämässä on muutakin ääntä kuin ilmastoinnin hurina ja näppäimistön rapina tyhjässä talossa. Ja tuohan se vaihtelua, kun aamiaispöydässä päivän uutisia spekuloimassa istuu välillä joku muukin kuin se oma siippa. Niinpä onkin pelkästään tervetullutta, että välillä nurkkiimme saapuu joku sekoittamaan arkisia rutiinejamme. Tulee sitten itsekin ainakin muutaman kerran vuodessa kierrettyä läpi ne paikalliset nähtävyydet, Hollywood, rantakaupungit, kivat ravintolat ja ostoskeskukset. Niin, ja löhöiltyä omalla uima-altaalla työpäivän jälkeen, lomatunnelmissa myötäeläen.

Kun on ystäviä kylässä, tulee lähdettyä rantakaupunkiin lounaalle.
 


Kun on ystäviä kylässä, saa tuliaisia.

 

Kun on ystäviä kylässä, tulee katettua illallinen takapihalle.

 

Kun on ystäviä kylässä, tulee käytettyä enemmän omaa uima-allasta.
 


Kun on ystäviä kylässä, tulee tälläydyttyä enemmän ulos lähtiessään.

 

Vieraiden näkökulmasta kuvittelisin luonamme majailun olevan melko leppoisaa, täällä kun voi olla kuten kotonaan, tulla ja mennä miten tykkää, ottaa uima-altaalla aurinkoa ja hörppiä margaritoja jos siltä tuntuu. Ja jos aktiivilomaa kaipaa, on lähitienoon liikuntamahdollisuudet tuntevaa treeniseuraa aina tarjolla ja jos haluaa shoppailla, on joku, joka varmasti tietää ne parhaat paikat mistä mitäkin kannattaa etsiä. Hyvällä etukäteissuunnittelulla itsestäni saa matkaseuraa vaikka pidemmälle reissulle Las Vegasiin, jos ei matkaseuraa ole mukana omasta takaa.

Kun on ystäviä kylässä, voi ajella rannalle katsomaan auringonlaskua.

 

Onko teillä ystäviä ulkomailla, joiden luokse mennä lomailemaan? Vai onko toisten kotona lomailu ylipäätään teidän juttunne?

Itselläni on monta paikkaa Suomessa, mutta muu maailma on vähän heikommin edustettuna. Tässähän voisi melkein käyttää sosiaalisen median voimaa ja ryhtyä etsimään ystäviä ympäri maailman, esimerkiksi Australiasta tai Uudesta-Seelannista, jenkkien itärannikolta, niistä Euroopan maista joissa on hyvä ruoka, Singaporesta, Balilta...

 

Kommentit

Ede@

Kivalta näyttää siellä ja lämmintä;)

Mä itse lomailen useimmiten Suomessa
ja näen perhettä ja omaan kotiin on ihana
mennä siellä saa olla vaikka koko loman verkkarit jalassa
ilman meikkiä
ja relax;).

En kyllä tykkää ihan kaikkien ystävien kotiin mennä
lomailemaan.
Mielellään muutaman ihanan jonne tulee
sellainen olo ,
että on kotonaan:).

Monesti muutes kun asuu ulkomailla
saattaa olla ihan joku tuttu joka haluais asua
kuin hotellissa jopa muutaman viikon
täällä omassa kodissani,
musta ihan kiva jos tulee vieraita
jos on oikeita  ystäviä tai tuntee.
Ne ei odota mitään 5 tähden ilmasia
ruoka palvelua
ja ohjelmia:P.

Tuli idea mieleen näistä bloggaajista
meitähän on ympäri maailman.
Niin ne kuka haluaias vois joskus lomailla
toisen kotimaassa ja asua toisen bloggaajan kotona
jos uskaltaa
ois rikas kokemus:P.

 

Tiinuska / Parempia polkuja (Ei varmistettu) http://parempiapolkuja.blogspot.fi

Ihana koti teillä, enkä yhtään ole kade, että siellä vaan syyskuussa piha-altaassa polskutellaan!

Kun asuin Prahan keskustassa, luonani kävi kotimaan vieraita huomattavasti useammin kuin nykyään Espoossa asuessani :D Kumma juttu! Vaikka usein kaipaankin ystäviä, joihin olen tutustunut oleskellessani ulkomailla, on onni, että majapaikkoja löytyy vaikkapa NewYorkista ja Uudesta-Seelannista. Hmm, voisikin suunnitella pitkästä aikaa Nykin reissua, matka-kuume!

Corde

Meillä on tietenkin espanjassa miehen sukulaiset kelle mennä. Tosin meitä on jo niin monta että mielummin majaillaan omissa oloissamme. Kaverilla on Marbellassa iso asunto jota saadaan käyttää ja mahdutaan sinne.

Muuten kyllä mielummin olen hotellissa ettei tarvitse varoa toisen kotia kun lapset rikkoo kuitenkin jotakin :( jos matkustaisin itsekseni niin sitten ei ole väliä. Mutta kun en ole matkustellut kuin 2008 viimeksi. Olisipa ihanaa päästä oikeasti lomalle!

annemi

En kyllä ihmettele että teillä käy paljon vieraita ja että siellä viihdytään, hyvässä muistissa on sun muinaiset vierashuonepostaukset... ;)

Itsellä on kavereita ja majoituspaikkoja lähinnä Saksassa, yksi Italiassa, pari UK:ssa, jokunen Hollannissa. Saksassa tulee käytyä eniten jo sukulaistenkin takia :)

Malia (Ei varmistettu)

Olisi niin eksoottista vierailla ystävän luona ulkomailla! Toistaiseksi kaikki omat murut on suomen kamaralla, saa nauttia heidän seurastaan useasti;) Ikävä voisi olla liian kova! Koska kellään ei ole kortteeria auringon alla, tuleekin sitten kavereiden kanssa matkustettua:) Nimimerkillä välimeren rannat kutsuvat!

Melina G

Mun luona on käyty Suomessa (ulkomaalaiset) sekä Intiassa, Saksassa ja Sveitsissä (ulkomailla asuessani suomalaiset). Itse olen kyläillyt kavereiden luona Intiassa, Saksassa, Ranskassa, Sveitsissä ja Englannissa. Kyllä matkailusta saa enemmän irti kun pääsee kavereiden kautta lähemmäs paikallista arkea. 

Tica
pied-à-terre

Mietin tata just tuossa yksi paiva, kun tahtoisin vihdoin lahtea Euroopan ulkopuolelle, mutta vaikka niita kavereita ja majoittajia loytyy jotakuinkin jokaisesta Euroopan maasta Puolaa ja Unkaria lukuunottamatta, jos pitaisi majoittajien perusteella matkustaa voisin lahtea "vain" Yhdysvaltain lansirannikolle. Missio: lisaa kavereita Euroopan ulkopuolelta!

Meilla kay vieraita taman tasta, etenkin viela vanhassa talossa. Enimmakseen tuttuja kotimaista, eli Briteista ja Suomesta, mutta sopivasti myos muualta. Ensi viikolla vierashuoneessa majoittuu ranskalainen ja itavaltalainen! Parin viikon paasta lahden itse Madridiin ystavan luo.

Tuttujen luo matkustaminen ja Couchsurfing, kaksi parasta tapaa tutustua elamaan kotikaupungin ulkopuolella.

Kanelibasilika

Löytyisi vaikka ja mistä ja mieluusti menisin, jos vain aika ja raha riittäisi joka paikkaan :) aurinkoisista rantakohteista on tullut vierailtua yleensä loka-marraskuussa Skotlannissa ja Irlannissa niin ja Nottinghamissa ja Lontoossa :D ..nyt mietityttää, miksi en ole matkannut Australiaan tai Marylandiin tai eteläiseen Ukrainaan..hmm

lone star (Ei varmistettu)

Meillä on käynyt hyvin harvoin vieraita Suomesta, sillä useilla on sellainen elämäntilanne (pienet lapset jne.) että he kokevat matkustamisen liian raskaaksi ja työlääksi. Toisille ystäville ja sukulaisille matka tänne on liian pitkä ja kallis, niin he aina sanovat :(. Se ei ole pitkä meille, kun vietämme yleensä kaikki lomamme Suomessa, ja siksipä tuleekin lomailtua vähemmän missään muualla. Sitten on se ryhmä, joka ei ole koskaan paljon matkustanut, ja heitä matka tänne pelottaa jostakin syystä. Ja sitten on niitä, joitka panevat rahansa mieluimmin johonkin muuhun kuin matkustamiseen, ja he sanovatkin että nähdäänhän sitä joka kesä kun käytte Suomessa.

Me nautimme kovasti siitä kun meillä (harvoin) on vieraita, ja meillä on Suomessa todella miellyttäviä kyläpaikkoja, vaikka siellä(kin) olemme kuitenkin pitkän loman omissa oloissamme. Pitemmän päälle se on kuitenkin mukavampaa, kuin olla koko ajan matkalaukkuineen tien päällä.

Nyt meidän tekisi mieli matkustaa Kaliforniaan ystäviä tapaamaan, mutta puoliso on käyttänyt jo melkein kaikki lomansa, joten paljon ei ole lomapäiviä jäljellä.

Suomeen matkustamme aina pitemmälle lomalle, koska siellä ovat kaikki rakkaimmat, ja heitä on pakko nähdä edes kerran vuodessa.

Amma
Why you little!!

Mä voin tulla teille kylään any day! Mulla asuu veljen kummivanhemmat Brysselissä, siellä pitäisi mennä käymään. Asuivat ennen Amsterdamin laitamilla, siellä kyläiltiin silloin, tosin oltiin hotellissa, kun oltiin isommalla porukalla liikkeellä.

Mutta vois asua enemmänkin porukkaa ulkomailla, tulis kai käytyä useammin jossain :)

Kommentoi