Ystäviä maailmalla

Huoli pois, hengissä ollaan, vaikka blogissa on viime viikon aikana vähän hiljaisempaa ollutkin. Itse asiassa blogi onkin ainoa paikka, missä on ollut seesteisempää, tämä ruudun vastapuolinen tosielämä kun on tarjonnut tapahtumia sitten senkin edestä. Kuten Facebookissa viime viikolla mainitsinkin, saapuivat syksyn ensimmäiset suomivieraat luoksemme nautiskelemaan Kalifornian yhä vaan jatkuvasta kesästä ja niin, siinä se aika sitten vierähtikin, hyvässä seurassa kuulumisia vaihdellen ja mukavia puuhaillen.

Tämä suomalaisittain kai lomakohteessa asuminen on siitä mukavaa, että ystävät tulevat yleensä ihan mielellään täällä käymään, jos vain suinkin on mahdollista. Etenkin tähän aikaan vuodesta, kun syksy tekee Suomessa tuloaan ja talvikin lähestyy uhkaavasti, alkaa kahden vierashuoneen majatalomme Kalifornian auringossa kiinnostamaan yhtä sun toista, varsinkin kun majoittumaan pääsee pelkkien tuliaisten hinnalla.

Pelkästään tuliaisten takia en pidempään viipyvistä vieraista kuitenkaan tykkää. Me kun olemme muuten aina kaksin ja talo on etenkin päivisin kovin hiljainen, niin piristäähän se kummasti, kun elämässä on muutakin ääntä kuin ilmastoinnin hurina ja näppäimistön rapina tyhjässä talossa. Ja tuohan se vaihtelua, kun aamiaispöydässä päivän uutisia spekuloimassa istuu välillä joku muukin kuin se oma siippa. Niinpä onkin pelkästään tervetullutta, että välillä nurkkiimme saapuu joku sekoittamaan arkisia rutiinejamme. Tulee sitten itsekin ainakin muutaman kerran vuodessa kierrettyä läpi ne paikalliset nähtävyydet, Hollywood, rantakaupungit, kivat ravintolat ja ostoskeskukset. Niin, ja löhöiltyä omalla uima-altaalla työpäivän jälkeen, lomatunnelmissa myötäeläen.

santamonica.jpg

Kun on ystäviä kylässä, tulee lähdettyä rantakaupunkiin lounaalle.
 

tuliaisia.jpgKun on ystäviä kylässä, saa tuliaisia.

 

terassilla.jpg

Kun on ystäviä kylässä, tulee katettua illallinen takapihalle.

 

altaalla.jpg

Kun on ystäviä kylässä, tulee käytettyä enemmän omaa uima-allasta.
 

pyntattyna.jpg

Kun on ystäviä kylässä, tulee tälläydyttyä enemmän ulos lähtiessään.

 

Vieraiden näkökulmasta kuvittelisin luonamme majailun olevan melko leppoisaa, täällä kun voi olla kuten kotonaan, tulla ja mennä miten tykkää, ottaa uima-altaalla aurinkoa ja hörppiä margaritoja jos siltä tuntuu. Ja jos aktiivilomaa kaipaa, on lähitienoon liikuntamahdollisuudet tuntevaa treeniseuraa aina tarjolla ja jos haluaa shoppailla, on joku, joka varmasti tietää ne parhaat paikat mistä mitäkin kannattaa etsiä. Hyvällä etukäteissuunnittelulla itsestäni saa matkaseuraa vaikka pidemmälle reissulle Las Vegasiin, jos ei matkaseuraa ole mukana omasta takaa.

auringonlasku.jpg

Kun on ystäviä kylässä, voi ajella rannalle katsomaan auringonlaskua.

 

Onko teillä ystäviä ulkomailla, joiden luokse mennä lomailemaan? Vai onko toisten kotona lomailu ylipäätään teidän juttunne?

Itselläni on monta paikkaa Suomessa, mutta muu maailma on vähän heikommin edustettuna. Tässähän voisi melkein käyttää sosiaalisen median voimaa ja ryhtyä etsimään ystäviä ympäri maailman, esimerkiksi Australiasta tai Uudesta-Seelannista, jenkkien itärannikolta, niistä Euroopan maista joissa on hyvä ruoka, Singaporesta, Balilta…

 

Kommentit (10)
  1. Mä voin tulla teille kylään any day! Mulla asuu veljen kummivanhemmat Brysselissä, siellä pitäisi mennä käymään. Asuivat ennen Amsterdamin laitamilla, siellä kyläiltiin silloin, tosin oltiin hotellissa, kun oltiin isommalla porukalla liikkeellä.

    Mutta vois asua enemmänkin porukkaa ulkomailla, tulis kai käytyä useammin jossain 🙂

  2. Meillä on käynyt hyvin harvoin vieraita Suomesta, sillä useilla on sellainen elämäntilanne (pienet lapset jne.) että he kokevat matkustamisen liian raskaaksi ja työlääksi. Toisille ystäville ja sukulaisille matka tänne on liian pitkä ja kallis, niin he aina sanovat :(. Se ei ole pitkä meille, kun vietämme yleensä kaikki lomamme Suomessa, ja siksipä tuleekin lomailtua vähemmän missään muualla. Sitten on se ryhmä, joka ei ole koskaan paljon matkustanut, ja heitä matka tänne pelottaa jostakin syystä. Ja sitten on niitä, joitka panevat rahansa mieluimmin johonkin muuhun kuin matkustamiseen, ja he sanovatkin että nähdäänhän sitä joka kesä kun käytte Suomessa.

    Me nautimme kovasti siitä kun meillä (harvoin) on vieraita, ja meillä on Suomessa todella miellyttäviä kyläpaikkoja, vaikka siellä(kin) olemme kuitenkin pitkän loman omissa oloissamme. Pitemmän päälle se on kuitenkin mukavampaa, kuin olla koko ajan matkalaukkuineen tien päällä.

    Nyt meidän tekisi mieli matkustaa Kaliforniaan ystäviä tapaamaan, mutta puoliso on käyttänyt jo melkein kaikki lomansa, joten paljon ei ole lomapäiviä jäljellä.

    Suomeen matkustamme aina pitemmälle lomalle, koska siellä ovat kaikki rakkaimmat, ja heitä on pakko nähdä edes kerran vuodessa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *