Mustavalkoinen jakku

mustavalkeajakku2.jpg

Minä jatkan mustavalkoisella linjalla, sillä joskus Eurokankaan palalaareilla käy loistava tuuri. Löysin ihanaa kuosia kahdella eri tavalla! Vaaleapohjaista kangasta mustavalkoisen hameen verran, ja isomman palan tätä mustapohjaista jakkukangasta. Same same but different. (Ja joo, armoton salama paljastaa että silitysrautaa olisi tarvittu. Tiedänpähän mitä teen sunnuntai-iltana.)

Loppuvuodesta tekemäni rento jakku on jo ehtinyt muuttua luottovaatteekseni, joten käytin samaa, yksinkertaista kaavaa (Burda 8/2015). Pienensin sitä vain vielä pikkuisen. Yritin ensin tehdä takakappaleen ilman keskitakasaumaa, mutta jopa näin lyhyessä, laatikkomaisessa jakussa lyhyt notkoselkäni vaatii reipasta muotoilua takakappaleelle, eikä kaavaan tehdyt muutokset riittäneet.

mustavalkeajakku4.jpg

Ei se kuvio onneksi siitä kovinkaan pahasti kärsinyt.

mustavalkeajakku5.jpg

Hihat on ommeltu kahdesta kappaleesta, ja ne muotoutuvat nätisti. Käytännössä kylläkin ryttään kaikki hihat aina käsivartta ylös, joten katsotaan lyhennänkö vielä nämäkin.

Mutta todettakoon vielä kerran, että minä olen ihan höpsönä tähän kankaaseen! Se on minulle hyvin epätyypillinen, sillä yleensä vältän suuria kuvioita. Kangasta olisi ollut mekkoonkin asti, mutta pelkäsin hukkuvani kuvioon. Siksi pieni jakku saa riittää.

mustavalkeajakku3.jpg

Eikä tässä taida näkyä Otto-pojan karvat. Tuu syykkyyn!

muoti paivan-tyyli diy
Kommentit (4)
  1. Kaunis kangas ja kaunis jakku, niin kuin se hamekin :). Minusta on hauska, että ”Ratkoja” nimestä on tullut ”Osasin”. Jakku istuu sinulle hyvin ja olet taidokas ompelija, kisulle terkkuja.

    1. Kiitos. Ratkojalle on yhä paljon käyttöä, mutta onneksi taidot karttuu 🙂

  2. Tosi kiva!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *