Nestesaippuaa

Tein joulun alla luomusaippuamassasta palasaippuoita. Niiden leikkaamisesta jäi sekalaisia palasia, jotka hyödynsin omatekoiseen nestesaippuaan.

Nestesaippuan tekeminen palasaippuasta on todella helppoa. Tärkeintä on muistaa, että vesi on otollinen kasvualusta kaikelle, joten saippua vaatii säilöntäaineen.

Palasaippuassa oli jojobaa, hunajaa, hieman punaista väriainetta ja tuoksuina ruusua ja appelsiinia. Pilkoin saippuapalat pikkusilpuksi leikkuuveitsellä, laitoin palat kulhoon ja lisäsin vedenkeittimestä puoli litraa kuumaa vettä päälle. Saippua suli veteen aika pian, ja kun neste oli jonkin aikaa jäähtynyt, lisäsin seokseen säilöntäaineen.
nestesaippua.jpg

Saippuamassasta valmistetussa saippuassa on paljon glyseriiniä, joten nestesaippuani on aika kosteuttavaa ja mukavaa koostumukseltaan. Parasta tässä on kuitenkin tuoksu! Olen herkkä tuoksuille, ja monet tuoksut aiheuttavat minulle joko päänsärkyä tai ahdistavat hengitystä. Siedän kuitenkin näköjään hyvin ruusun ja appelsiinin yhdistelmää (kiitos Kirsti vinkistä), ja kylläpäs tämän saippuan käyttäminen tuntuu ylellisemmältä kuin normaalisti käyttämäni hajusteettomat tuotteet.

Kannatti tehdä itse!

nestesaippua2.jpg

Pumppupullollinen saippuaa, ja vähän ylikin. On se somaa. Vaaleanpunaista ja ruusuntuoksuista. Ei yhtään minun tyylistäni, mutta silti ihanaa!

Ja kylpyhuoneremonttikin on viittä vaille valmis! Kuvassa näkyvä hylly on minun käsittelemäni (Osmo-puuvahalla), mutta myönnettäköön, että kovinkaan paljon minun tekemääni tuosta kylpyhuoneesta ei löydy. Jotkin asiat on paras jättää ammattilaisille!

Kommentit (4)
  1. Saippuakauppias
    29.12.2014, 16:19

    Heippa,
    Mitä käytit säilöntäaineena?

    1. Hei, käytin GFphenia, jota olin hankkinut voiteiden tekoa varten. Sen sanotaan sopivan mm. voiteisiin, pesunesteisiin ja shampoisiin, joten oletan sen toimivan nestesaippuassakin.

  2. Ihana idea! Innostuimme vinkkaamaan tästä Toimituksen blogissa. Juttu julkaistaan myöhemmin tänään 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *