Annetaan ilon tulla

Jos bussi lähtee tänään nenäsi edestä pysäkiltä, yritä tasajalkaa hyppimisen ja kiukkuamisen sijaan löytää ilo siitä, että saat odotusminuuttien aikana liikkua vartalollasi ja kävellä seuraavalle pysäkille. 

Jos vesisade meinaa pilata kesäisen päiväsi, yritä ottaa sade iloisena vastaan ja kiinnitä huomiosi raikkaaseen, happirikkaaseen ilmaan. Huomaa sateen jäljiltä pienet asiat; metsän ja märän asfaltin tuoksu.

Jos uhmaikäinen lapsesi itkuraivoaa julkisilla paikoilla ja saat osaksesi vanhemmilta ihmisiltä päiden pudistelua, päivittelyä ja tympeää vastaanottoa, yritä löytää ilo vaikka siitä, että itse osaisit toimia vastaavassa tilanteessa vieressä katsojana toisin; kohdistaa vanhempaan hellän ja ymmärtäväisen katseen, olla ystävällinen. Iloitse siitä, että voit itse valita toisenlaisen asenteen elämään, elää sen ilman katkeroitumista ja olla vanhempanakin yhtä mukava tyyppi, kuin nyt.

Jos tulostimesi jää täysjumiin, etkä onnistu sitä raivostasi huolimatta korjaamaan, ole iloinen auttavasta puolisosta. (Kiitos, kun autoit kiukkuisesta asenteestani huolimatta. <3) 

DSC_2154.jpg

Tänään kiinnitän erityisen paljon huomiota pieniin asioihin, joista voin löytää ilon. Aamulla se oli helppoa, kun sain keittää kahvin vasta-avatusta kahvipaketista ja Onnikin nousi oikealla jalalla ylös ollen suloinen, hassu oma itsensä.

Toisinaan ilon löytäminen tuntuu erityisen vaikealta, mutta se on inhimillistä. Yritetään silti parhaamme, ja levitetään samalla iloa ja kivaa fiilistä muidenkin elämään. Toivotetaan mukavaa päivänjatkoa kiukkuisille mummoille muistaen, että usein ne ihmiset, joita on hankalinta rakastaa, tarvitsevat sitä eniten.

ilo[ˈilo]

 1. (ks. erikseen) voimakas mielihyvän tunne
 2. esim. Vilpitön, hiljainen ilo. Työn, jälleennäkemisen ilo. Elämänilo. Vahingonilo. Tuntea iloa onnistumisesta. Hyppiä, itkeä ilosta. Tehdä jotakin omaksi ilokseen. Ottaa ilo irti elämästä. Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo. Tuottaa iloa jklle. Ilosta loistavat kasvot. Ilokseni huomasin sään selkenevän. Minulla on ilo [= minulle tuottaa iloa] toivottaa kaikki tervetulleiksi. Lausua ilonsa tapaamisen johdosta. Tervehtiä ilolla [paremmin: iloisena, iloisesti, ilomielin] jotakin. Vielä se tästä iloksi muuttuu. Ilo on kokonaan minun puolellani.
 3. ilonpito, ilakointi, ilottelu, iloinen elämä tai meno, riemu. esim. Seurassa oli ilo ylimmillään. Siitäkös ilo nousi. (Hengellinen) esim. Päästä taivaan iloon.
 4. mielihyvän, iloisuuden aihe
 5. varsinkin mon. nautinto, huvi, huvitus. esim. Ammattilaisen työskentelyä on ilo katsella. Heillä on paljon iloa lapsistaan. Mokomasta summasta ei ole juuri iloa hyötyä. Esine, joka on ilo silmälle, silmän ilo kaunis katsella. Hankkia televisio iltojensa iloksi. Satamakaupungin ilot. vrt. riemu onnellisuus hilpeys

ilo

 1. hyvä mieliala
 2. viihde, hupi

ilo

 1. mielihyvä, hauskuus, hilpeys, hupi, huvi, onni, riemu, tyytyväisyys, viehätys, viihtyisyys, hauskuuttelu, huumori, rentoutuminen, onnellisuus, työstää, kalu, työkalu, aurinko, autuus, auvo.

Lähde

DSC_2361.jpg

Ja jos ei muu auta ilon löytymisessä, käy Linnanmäellä Kiepissä. 

Iloista päivää, murmelit!

Kommentit (3)
 1. Ihanaa, tämä on just oikea asenne! Kohta kolme sopi erityisen hyvin mun tähän päivään. Mutta täytyy tunnustaa että positiivisen ajattelun sijaan lähetin raivoisan vertaistuenhakuviestin äitiystävälle, jossa uhkasin heittää rattaat jorpakkoon. 😀

  1. Tämä onkin näistä haastasin kohta, ehdottomasti! Ja myönnänpä mäkin sen, että alunperin kirjoitin siihen ratkaisuksi ”noh – jos keksitte miten löytää siinä kohdassa ilon, kertokaa toki muillekin.”. 😉 Ei ihan helppo juttu. Mutta uskon myös, että harjoittelulla ja reilusti valmistautumalla edes positiiviseen ajatteluun (lukemalla, ajattelemalla hyvää jne), voi vanha koirakin oppia lopulta uutta. Vaatii vaan paljon toistoja! 😀 Pirun paljon…

   Mulla on onneksi bestiksen kanssa syvä ymmärrys toisiamme kohtaan näissä pinnan kiristelyissä, mitä äidin kullannuppuihin tulee. On tärkeää pystyä sanomaan suoraan ne rumimmatkin ajatukset ilman, että toinen tuomitsee. Viimeksi kahvilla istuessa ajattelin kauhulla, että jos nyt viereisessä pöydässä istuisi joku sosiaalitantta, tulisi varmaan hakemaan meidät molemmat niskasta… 😀 Siis kun puhuttiin ajatuksista, ei sillä että oltaisiin tehty jotain (yli)kamalaa. Tämä pukee hyvin sanoiksi sen ystävyyden: IG-kuva <3 😀

   Kivaa, kun jaksat jättää kommentteja! Ilman sua tämä tuntuis kauuuuuheen yksinäiseltä! 🙂 On niin helppo vaan tykkäillä linkeistä, mutta harva enää käyttää aikaa kommentoimiseen. Kiitos! Kivaa viikkoa!

   1. Ah, se on ihan parasta että on ystäviä samassa tilanteessa jotka ymmärtää ja joille voi puhua myös niistä kaikista kamalimmista tunteista ja ajatuksista – niitä vaan tulee, vaikka kuinka rakastaa sitä omaa lasta eikä tietenkään ikimaailmassa tekisi sille mitään pahaa. Ihana toi teidän keskustelu 😀

    Kiitos itsellesi myös kommentoinnista! Tää on paljon hauskempaa puuhaa kun saa vähän keskustelua aikaan välillä. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *