Betonijakkaran valmistus kuivabetonista

Betonijakkaran valmistus kuivabetonista.

Ihanaa, että sain pitkästä aikaa tehdä jälleen betonitöitä! Meillä on mökillä hieman valuhommia ja siitä jäi ylitse ämpärillinen betonia. Ei tarvinut kovin kauaa miettiä, että mitä jämäbetonista oikein keksisi. Tämä betoni oli muuten sitä S100 kuivabetonia, jota olen aiemminkin käyttänyt. Näppärät pikku betonijakkarat ovat tulossa ulkokoäyttöön, joten laitoin niiden jaloiksi ohutta painekyllästettyä puuta.

Ennen betonin laittamista muottiin, kannattaa muotit voidella jollain jämärasvalla tai ihan tiskiaineella. Itse käytin tällaista jälkimmäistä.

Laitoin betonin sekaan ohuita raudanpaloja vahvikkeeksi ja työnsin jalat niin syvälle, kuin uskalsin. Ei ole kivan näköistä, jos ne näkyvät istuinpuolelta. Nuo raudat toivottavasti vahvistavat betonia niin paljon, että eivät halkea talvellakaan. Meillä sattui olemaan tuollaista rautaverokkoa saatavilla, harjaterästangot käyvät myös hyvin. Niiden katkaisu vaan ei onnistu kuvassa näkyvällä työkalulla, vaan tarvitaan rälläkkää tai muuta vastavaa.

Muista sörkkiä betonia jollain tikulla ja kopistella reunoja, niin ilmakuplat poistuvat. Nämä kuplat heikentävät oleellisesti betonin rakennetta.

Annoin betonin kuivua ämpäreissä vuorokauden, jonka jälkeen irroittelin ne varovasti. Aika kivasti irtosivat. Kannattaa avittaa irroitusta tuolin jaloista hieman nytkyttämällä.

Helteisen sään takia kastelin valuja muutamana päivänä, jotta eivät kuivahda liian nopeasti.

Ajattelin lakata betonipinnan, näiden kokonaan kuivuttua. Haluan jättää tämän ihanan betonipinnan näkyville!

Mielestäni onnistuin aika kivasti! Betonijakkara on siis tosi helppo valmistaa kuivabetonista.

Tässä linkki aikaisempiin betonitöihini:

https://www.lily.fi/blogit/paakallokiitaja/tag/betonitoita/

Pihakivet kuivabetonista on ollut yksi suosituimpia postauksiani.

Tässä mukavia kirjoja Adlibriksestä inspiraatioiden hakemiseen. Kun betonitöihin ryhtyy, niin alkaa nähdä kaikki roskatkin potentiaalisina betonimuotteina! Toivottavasti joku sai myös tästä postauksesta jälleen inspiraatiota. Nyt on pitänyt vähän kiirettä, että ei ole ehtinyt tekemään niin paljon, kuin olisi ollut ideoita. Kotona olen maalannut uudelleen kestopuiset puutarhakalusteet, niistä laitan oman juttunsa myöhemmin. Aloitin maalausurakan jo pääsiäisen tietämillä, mutta homma on kovin hidasta ja vuorokaudessa rajallinen määrä minutteja…

Kotipiha puskee voikukkaa ja kaiken maailman kirvoja. Pitäisi ehtiä vähän sitäkin savottaa hoitamaan… Ihanaa kuitenkin, kun kesä on vasta alussa!

Betonista kotiin ja puutarhaanhttps://adtr.co/NC3TET

Valetaan betonista kotiin ja puutarhaanhttps://adtr.co/R95pms

t?a=1421096354&as=1528542417&t=1&tk=1&i=1

koti diy sisustus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *