Kasvun ihmettä helteestä huolimatta

Helteistä huolimatta kasvit tuntuvat kasvavan kohisten. Olisikohan syy kovan yökasteen? Yleensä kastetta alkaa tulla myöhemmin kesällä, mutta viileät yöt ovat varmaan saaneet tuon kasveja helpottavan kasteen aikaiseksi.

Ensimmäistä kertaa istutin tomaatintaimia. Ostin Lidlistä 6 tainta, ne olivat kaikki erilaisia enkä enää muista mikä on mikäkin.. Sen näkee sitten myöhemmin! Pitää kohta virittää narut, jotta eivät kaadu tomaattien painosta.. Ostin tomaateille laastilaatikon rautakaupasta, porasin reikiä pohjaan ja laitoin 2 säkkiä mustaa multaa. Koska en pääse joka päivä kastelemaan taimia, laitoin juuripaakkujen alle sammalta. Toivon, että se varastoi vettä ja luovuttaa tomaatille pikku hiljaa sitä sitten. En tiedä onko ihan turha juttu, mutta luin jostain artikkelista, että sammal mullan seassa sitoo maahan kosteutta.

Salaatti on tosi tuuheaa ja siitä saa jo ihan kivasti satoa. Vuonankaali kasvaakin hitaammin, mutta kestää pakkasta. Sitä voi siis käyttää pitkälle syksyyn.

Kevätsipuli tuli siemenistä, joten vielä kestää niiden kanssa. Siihen asti käytän ruohosipulia!

Etupihan uusittu kukkamaa on lähtenyt hyvin kasvamaan ja kasvit istuvat hyvin paikkoihinsa. Siitä voi sitten karsia, jos tulee liian täyteen. Laitan tähän kuvaa penkistä ennen ja jälkeen.

Kaikenkaikkiaan tähän asti on onnistunut kasvatushommat upeasti, vaikka en mikään hortonomi olekaan.

Pansasmustikassa on paljon raakileita ja siemenenä ostettu ahomansikka kukkii tiskipaikan reunalla luvaten ainakin muutaman makean mansikan!

Kommentit (2)
  1. Olenpa kateellinen komeasta salaatista, itselläni kuivuus ja kuumuus vaikeuttanut itämistä ja kasvua eikä sadosta vielä tietoakaan.

    1. En tiedä olisko kaikki kunnia uudelle mullalle ja tuolle betoniselle istutuslaatikolle.Pitäisköhän betoni kosteutta vähän paremmin sisäpuolellaan?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *