Kodan varastohuoneen rakentelua

Meidän kombi-kodan toinen huone oli tosiaan tarkoitettu saunaksi, mutta halusimme siitä erillisen varaston. Halusimme sinne oman sisäänkäynnin, jotta kodan puoli rauhoittuu täysin kotailuun..

Halusimme Kombikodan ovet vastakkaisille seinille. Ikkunat laitoimme kaikki kodan puolelle.

Rakentelimme varastohuoneeseen järeät hyllyt yli jääneistä höylätyistä laudoista. Saimme hyllyn alapintaan kiinnitellyä aurinkosähköstä tulevat pistorasiat koneiden latausta varten ja niissä on sen verran korkeutta, että päällistä pystyy käyttämään apupöytänä/työtasona. Isoille järeille hyllyille saa nostettua työkalupakin tai muita tarvikkeita.

Mökillä ei tällainen työkaluvarasto kovin montaa hyllyä tarvitse. Tällaiselle varastolle oli kuitenkin kova tarve kaikenlaista muutakin säilytystä ajatellen. Olemme yrittäneet pitää mökin romuvapaana alueena, jotta mitään ei säilöttäisi mökille turhaan. Jos jollekin tavaralle ei ole käyttöä kotona, niin tuskin mökilläkään yhtään enempää. Mökki saattaa muodostua sellaiseksi loppusijoituspaikaksi vähän käytetylle roinalle, jota ei raaskita heittää poiskaan. Tätä olemme pyrkineet välttämään. Mökille on hauskempi tulla, jos siellä ei ole turhaa roinaa.

Varaston valaistus hoituu siis aurinkosähköllä ja kattoon liimatulla led-nauhalla. Se kuluttaa erittäin vähän virtaa ja on kirkas. Tällaisen aurinkosähkövalaisimen kytkemiseen ei tarvita sähkömiestä, koska kyse on matalasähköstä. Varaston katolla on oma paneli ja hyllyn alle saatiin suojaan sen akku.

Kommentit (2)
  1. Kätevä tuollainen pieni varastohuone. Ja tuo on kyllä järkevää pitää mökki romuvapaana alueena. Meillä alkaa olla varastotila vähissä kotona ja sitä tavaraa on sitten viety mökille, hieman liikaakiin. Nyt suunnitelmissa olisi teräskaarihalli-mallinen ulkovarasto jonne saisi esimerkiksi puolison monet menopelit ja lasten harrastusvälineet. https://www.asennustiimi.fi/hallit/erikoishallit

    1. Ollaan tosi tyytyväisiä tähän varastoon. Just sen verran säilytystilaa tuli, mitä tarvitaankin. Tuollainen harrastusvälinevarasto on varmasti hyvä ajatus!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *