Maalaustaidetta

Sisustussuunnittelun opinnot ovat lopussa ja on ollut aikaa keskittyä taiteen tekemiseen. Pitkän tauon jälkeen se on ollut ihanaa! Kerron nyt vähän jotain jokaisesta taulusta. Ajattelin, että laitan nämä myös myyntiin myöhemmin. Varauksia toki otetaan vastaan…

En ole juurikaan myynyt taidettani. Kaikki teokset ovat menneet yleensä lahjana eteenpäin ja jokunen on päätynyt ikuisuuslainaan. Eli saa pitää niin kauan, kun haluaa. Tämä ei ole kovinkaan kannattavaa liiketoimintaa, koska sellaiseen ajattelin tämän taitoni valjastaa. Se käy myös hyvin yhteen sisustussuunnitteluosaamisen kanssa, koska voin helposti tehdä tilaan sopivan teoksen.

Nämä kaikki taulut on maalattu tavalliselle maalauspohjalle, mutta jatkossa valikomastani voi valita myös turve-akustiikkalevylle tehdyn taideteoksen. Myös tilaustöitä otetaan vastaan, silloin voi toivoa tiettyjä värisävyjä ja juuri oikean kokoisen taulun kyseiseen tilaan.

Ensimmäiseksi esittelen pienen 30 x 24 kokoisen taulun Lehdet. Tässä teoksessa olen tehnyt kiviefektimaalilla kivan karkean struktuurin, olen lisännyt beigeen myös kultahippua. Valokuvassa tämä efekti ei pääse oikeuksiinsa. Oikeassa valaistuksessa lehtien rakenne tulee erityisen hauskasti näkyviin!

Tein toisen taulun samalla kivieffektimaalilla, mutta se on hieman isompi 40×40. Pyörre- taulun hauskuus on sen kohokuvio! Se on myös edukseen hyvässä valossa, jotta sen pinnan muodot tulevat paremmin esiin.

Jos käyt kurkkaan instassa @irinanblogi, niin sieltä löytyy reelsistä molemmat taulut kuvattuna. Pääsee paremmin jyvälle tästä efektistä! Kannattaa kurkata!!

Tähän väliin taulu ja lipasto, josta inspiroiduin taulua tehdessä. Koko 40×40.

En ole pitkään aikaan tehnyt mitään poirung-tekniikalla. Hain siihen liittyen tarvikkeita ja aloin sotkea. Sitä se todellakin on.. Tähän tähtisumuun tuli kivasti noita kuplia, enemmän olisin saanut tehosteaineilla, mutta en periaatteestakaan niitä ala käyttää. Mielestäni tehosteaineiden käyttö on liian helppoa. Taiteeni pitää olla sellaista, että se on tehty ilman kemiallista reaktiota. Kemiallinen reaktio saa aikaan hienoja kuvioita, mutta ne kuviot eivät ole silloin taiteilijan itsensä tekemiä. Lisäksi nämä apuaineet voivat olla myrkyllisiä, kuten silikoni, joka on hengitettynä vaarallista. En halua sitä taiteeseeni mukaan, Käytän ainoastaan vesiliukoisia värejä. Eivät nekään mitään terveyspommeja ole, mutta näillä mennään..

Tähtisumu 40 x 40

Suurin teokseni on Enkeli. Se on kooltaan 60×50. Miksi Enkeli? Jos katsot oikein tarkkaan alapuolella olevan taulun vasenta alanurkkaa, näet siellä enkelin. Se tuli jo aika alkuvaiheessa ja sain sen onneksi säilytettyä taulussa kaatamatta sitä ulos reunalta. Aikamoinen työmaa olikin… Valokuva ei taas ole ihan edukseen, mutta vasemmassa reunassa näkyy ikäänkuin revontulia. Ne näyttävät valokuvassa himmeämmiltä, kuin todellisuudessa. Enkelin alapuolelta löysin myöhemmin toisenkin hahmon, joka tuntuu heilauttavan kättään ylös. Taulussa on ilmeisesti tapahtumassa jotain suurta?

Hempeänvaaleat pikkutaulut 25×25 on suunniteltu pareiksi. Ne on tehty täysin samoilla väreillä ja sointuvat yhteen. Toki niitä voi käyttää myös yksinään. Taulujen nimet ovat Jäätelö 1 ja Jäätelö 2. Itselleni tulee mieleen kuuman kesäpäivän sulattama jäätelöannos lautasella. Minttua, suklaata ja masikkaa.. Hieman kinuskikastiketta. Näistä tauluista tulee kesäinen olo ja jäätelö alkaa maistua suussa…

Suorakaiteen malliset  pienehköt taulut päättävät tämän sarjan. Väreily on 30×24 kokoinen teos. Se tuo mieleen sen, kun on veden alla ja katsoo ylöspäin. Pinnan yläpuolella ovat asiat heijastuvat veden alle erilaisina väreinä. Tykkään kovin tämän rakenteesta ja värin soljumisesta. Tässä taulussa tapahtuu. Siitä löytää joka kerta jotain uutta.

Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä.. Saman kokoinen 30×24 kokoinen pikkutaulu Valaat. Kuka muu näkee valaat pyrstöineen kisailemassa? Taulussa on käytetty samaa värimaailmaa, mutta värit on jakautettu erilailla. Niistä on tehty suurempia kokonaisuuksia. Olen tähänkin vallan viehättynyt…

Kannattaa tosiaan laittaa viestiä instagramin kautta, jos olet kiinnostunut tauluista!

@irinanblogi

koti sisustus
Kommentit (4)
 1. Kauniita tauluja sinulla ja hyvin yhteen sopivia sävyjä töissäsi.

  1. Paljon kiitoksia! Mukavaa loppuviikkoa sinulle!

 2. Virpi Koivula
  6.2.2022, 18:42

  Hienoja teoksia! Ihanasti sulautuvat värit toisiinsa 😀 Kivaa alkavaa viikkoa sinne!

  http://kaunismaessa.blogspot.com/

  1. Paljon kiitoksia ja hyvää viikkoa myös sinulle! Kävin blogiasi kurkkaan myös!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *