Mitä kalliimpi sitä hienompi?

Mitä mieltä itse olet tästä aiheesta?

Monesti esimerkiksi sisustamisessa mielletään, että laadukkaat materiaalit ovat huomattavasti kalliimpia. Monesti kyse on vain siitä, että pitää valita oikeaan tilaan oikea materiaali. Joskus jopa muovimatto on tilaan sopivin ratkaisu.

Nykyään materiaalit ovat kehittyneet joka saralla, kokolattiamattokin on tehnyt uuden invaasion sisustuspiireissä. Puun hinta on moninkertaistunut ja aidon parketin tai lankkulattian korvaa monesti käytännöllinen laminaatti/vinyylilattia.

Meillä kotona on kovan kulutusluokan Wicanders vinyylikorkkilattia. Remontti tehtiin ennen koirien hankintaa. Näin jälkikäteen ajatellen ihana ja lämmin, laadukas lattia ei ollut oikea valinta koiraperheeseen. Uroskoirat joskus innostuvat merkkailemaan myös sisällä ja vahinko saattaa jäädä huomaamatta. Tästä syystä lattia on korkannut muutamasta saumasta kiusallisesti ja sen vaihtaminen ei vielä tule kyseeseen. Lisäksi kynnenjälkiä näkyy siellä täällä, vaikka lattialla piti olla kova kulutuksen kestävyys.

Mitä tekisin nyt toisin? En varmaan muuttaisi mitään, koska lattia on palvellut hyvin 10 vuotta kahden koiran taloudessa tykkään edelleen lattian ulkonäöstä, lämpimyydestä ja hiljaisuudesta.

Aiheesta lisää:

https://www.irinasisustaa.com/l/mita-kalliimpi-sita-hienompi/

koti sisustus ajattelin-tanaan
Kommentit (2)
  1. Myöskään meillä ei vinyylikorkki ole ollut paras ratkaisu koiraperheen lattiaksi. Onneksi sitä tuli laitettua vain muutamaan tilaan, pääosin lattiat ovat laminaattia, ja se on kestänyt käyttöä erinomaisesti yli 15 vuotta. Laminaatilla menemme varmasti jatkossakin.

  2. Tyylimurun Tiina
    20.4.2022, 14:46

    No, jonkun verran vähän niitä kalliimpiakin juttuja löytyy, mutta.. eihän ne aina ole se paras ratkaisu omaan kotiin tai välttämättä edes käytännöllisiä. Mielestäni remontoidessa ja rakentaessa on hyvä yrittää pitää järki mukana, ei katsele liikaa instakoteja ja valitsee sitä mikä on omassa kulutuksessa hinta-laatusuhteeltaan hyvä ratkaisu. Kamalasti hinnat kyllä nousseet!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *