Koulun penkille

Tänä keväänä olen uuden edessä, koska olen viimeksi ollut koulun penkillä yli 20 vuotta sitten. Opiskelu on muuttunut paljon siinä ajassa ja tämä korona asettaa myös tänä keväänä erilaisia rajoituksia opiskeluun.

Lukion jälkeen piti päättää, että mihin ammattiin alan lukea ja päädyin lähipiirin ehdotuksesta hoitoalalle. Myös ystäväni opiskeli alaa ja  se kiinnosti senkin takia. Hoitoalalla olisi ainakin töitä. Siihen aikaan ei ollut varaa valita sellaista ammattia, jossa jäisi todennäköisesti työttömäksi. Lama oli juuri takana ja pelko työttömyydestä varjosti koko ajan taustalla. Sain opinnot loppuun ja olen heti valmistumiseta saakka saanut tehdä alan töitä monipuolisesti. Olen kokenut olevani ihan oikealla alalla, enkä ole katunut valintaani. Jos olisin tehnyt ammatinvalinnan ainoastaan oman tunteeni perusteella välittämättä työtilanteesta tai vanhemipeni suosituksesta, olisin mennyt varmasti käsi-ja taideteolliseen. Luovuus on asia, jota haluaisin käyttää omassa työssäni.  Blogistani on varmasti huomannut sen, että en tule toimeen ilman tällaista luovaa toimintaa. Vapaa-ajalla teen jos jonkinlaisia  projekteja enemmän tai vähemmän onnistuneesti.  Ne vähemmän onnistuneet eivät osin aina päädy blogiin saakka…

Koronavuosi sai ajattelemaan omaa elämääni hieman laajemmin. Mitä oikeasti haluan? Näin nelikymppisenä on vielä hyvää aikaa vaikka opiskella kokonaan uusi ammatti!  Jos odotan vielä kymmenen vuotta lisää, niin en voi tietää elämästäni silloin.. Miksi siirtää asiaa ja harmitella sitten myöhemmin, kun ei aikanaan uskaltanut? Ehkä tämä on jonkin sortin ikäkriisi?

Tein päätöksen kouluun menosta jo viime kesänä, kun podin kättäni 5 viikkoa sairauslomalla pyörätapaturman jälkeen. Silloin oli hyvää aikaa pysähtyä ja pohtia asioita. Olin katsellut jo aiemmin sisustamiseen liittyviä koulutuksia, mutta nyt ryhdyin toimeen ihan tosissani. Ilmoittauduin Sisustusakatemian sisustussuunnittelijakoulutukseen ja olen siitä lähtien ollut aivan innoissani asiasta! Tämä opiskelu alkaa maaliskuussa ja se syö aika tavalla vapaa-aikaani, mutta ihanalla tavalla. Seuraavan vuoden aikana minulle ei jää enää kovinkaan paljon näihin omiin DIY, blogi ja askarteluhommiin, vaan kanavoin tämän kaiken energian uuden opetteluun. Blogia tulen kirjoittamaan varmasti harvempaan tahtiin, mutta en haluaisi sitä pistää vuodeksi täysin jäihinkään.

Olen jo ladanut tietokoneelle koulussa tarvittavan suunnitteluohjelman ja alkanut harjoittelemaan sen käyttöä. Se on todella hauskaa, eikä tunnu lainkaan työltä. Voi kunpa voisi joskus tehdä sallaista työtä, jossa saisi käyttää luovuuttaan!

Onko joku muu opiskellut uuteen ammattiin yli nelikymppisenä?

Työ ja raha Sisustus Oma elämä

Helppo kana-ramenkeitto

Katselin TV:stä Kuppilat kuntoon- ohjelmaa ja siinä oli käsittelyssä thaimaalaista ruokaa valmistava ravintola. Uudistetun ruokalistan herkut toivat kovasti veden kielelleni ja halusin kokeilla jotain sen tyyppistä ruokaa.

Tutkailin erilaisia reseptejä ja päädyin kana ramenkeittoon. Ramenkeittoa voi tehdä melkein minkälaisista aineksista vaan, mutta hyvä liemi kannattaa siihen tehdä. Nämä keiton ainekset tekevät hyvää aineenvaihdunnalle!

Helppo kana ramenkeitto

Iso annos:

  • 2 pakettia maustamattomia kanan paistileikkeitä tai muuta maustamatonta kananlihaa
  • Hienoa merisuolaa ja mustapippuria
  • Oliiviöljyä

Laita kanat öljyttyyn vuokaan ja ripottele päälle suolaa sekä pippuria maun mukaan. Paista uunissa kypsäksi.

  • 2 pkt lasinuudeleita 

Sillä aikaa, kun kana kypsyy uunissa, laita kiehuvaan veteen hautumaan 2 pkt lasinuudeleita. Katso paketista niiden haudutusaika.

  • 2 pientä tai keskikokoista paksoita
  • 3 isoa valkosipulin kynttä
  • nippu kevätsipulia

Murskaa valkosipulit, leikaa karkeasti paksoi ja pilko sipulit muutaman sentin pätkiksi

  • 2 pkt valmista kanalientä (yhteensä 1 litra) Itse käytin tätä, oli oikein maukasta.
  • 1/2 sitruuna
  • 1 korkillinen riisiviinietikkaa
  • 2 rkl Tamari-soijakastiketta

MAGGI Kanaliemi By Puljonki 500ml

Laita kanaliemi kuumenemaan ja purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu. Lisää valkosipulit, riisiviinietikka ja soijakastike.

Kaada isoon astiaan valmiit nuudelit, pilko samaan astiaan  kypsät kanat. Lisää joukkkoon pilkottu paksoi ja sipulit.

Kaada ainesten päälle kuuma liemi.

  • 1 kokonainen punainen chili

Pilko päälle kokonainen punainen chili. Muista poistaa edeltävästi siemenet.

Annostele laitaselle. Lasinuudelit ovat hieman konstikkaita käsiteltäviä, mutta kauhalla ja lusikalla nostelemalla löytävät tiensä paremmin lautaselle.

Keitosta tuli oikein maukas, teen toistekin!

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Hyvä olo