Vuosi sitten: Lomalla!

VuosisittenSinga_1.jpg

Vuosi sitten istahdin lentokoneen penkkiin ja näyttöpaneeli kertoi minne oltiin menossa, kohti Singaporea.

Havahduin tällä viikolla muistelemaan tuota vuosi sitten vietettyä lomaa Iphotoa selatessani kun kursori osui napauttamaan kohtaan viimeiset 12kk. Kuvia selailtuani ja reissua samalla muistellessani ajattelin tännekin voisin nyt tuoda sellaisen ”behind the scenes” läpileikkauksen tuohon matkaan. Kuvat ovat mitä sattuu, luokkaa turismo ja tekstitkin todennäköisesti menevät samoilla linjoilla – hajatelmia. 

 

VuosisittenSinga_2.jpg

12 tunnin lentämisen jälkeen perille päästyämme on tullut tavaksi, että mieheni veli vie meidät jonnekin syömään. Tarkoituksena on samalla valvottaa meitä niin, että paremmin pääsisimme mukaan päivärytmiin tuolla aikavyöhykkeellä. Parina viime reissuna ollaan menty syömään East Coast Food Lagooniin, mielestäni yhteen Singaporen parhaista Food courteista. Siitä kirjoittelin tänne tarkemmin. Satay-tikut ovat niin suosikkejani! 

 

VuosisittenSinga_3.jpg

Singaporessa majoitumme mieheni veljen luokse, joten mitään hotellisuosituksia en osaa kysyville antaa. Tässä taloyhtiön uima-allas. Se oli huiman pitkä, mutta yllättävän matala. Veli on muuttanut Singaporessa ollessaan varmaan pian kymmenen kertaa. Tämä oli jo kolmas asunto jossa minä vierailin. Mieheni on käynyt lisäksi myös kahdessa muussa. Majoituspaikan vaihtelu on tuonut aina jotain uutta myös meidän lomailuihimme. Taxilla, metrolla ja bussilla on tullut suhailtua moneen suuntaan ja osoitteeseen.

 

VuosisittenSinga_4.jpg

Ensimmäisenä kokonaisena lomapäivänämme tarkoituksenamme oli mennä tutustumiskierrokselle Esplanade teattereille, niille durianin näköisille rakennuksille. Emme päässeet tutustumaan koska osa konserttisaleista oli kiinni harjoitusten takia, jne… selityksiä saimme respasta. Meille kuitenkin vinkattiin rakennuksen kattoterassista, jonne on vapaa pääsy kaikilla. Sieltä aukenivatkin ihan kivat näkymät vastapäiseen Marina Bay Sandsiin sekä businesspilvenpiirtäjiin.

 

VuosisittenSinga_5.jpg

Perusturistina piti myös käydä jälleen katsomassa perinteistä Raffles Hotellia. Singapore Sling juomia ei juotu tällä kertaa, mutta shopista ostettiin postimerkkeineen postikortti, joka lähetettiin mieheni äidille. Se meni perille muutamassa päivässä! (Tänä vuonna lähetettiin kortti minun äidilleni ja se matkasi perille yli kuukauden…)

 

VuosisittenSinga_6.jpg

Orchadilla harrastettiin lähinnä ikkunaostoksia. Tarkoituksena oli mennä Emerald Hillille katsomaan vanhoja rakennuksia, mutta sinnekään emme päässeet/löytäneet koska siinä kohtaa missä kartalla oli kulku/katu Orchadilta Emerald Hillille olikin suuret remontit meneillään ja kävelykadut blokattu kokonaan. Kaksi vastoinkäymistä jo heti ekana matkapäivänä… kaikki ei siis aina mene suunnitelmien mukaan. Lomalla kun oltiin, niin ei se haitannut.

 

VuosisittenSinga_7.jpg

Toisena kokonaisena lomapäivänä sitten suuntasimme Universal Studiosin huvipuistoon. Mieheni veli oli lähettänyt meille joululahjaksi sisäänpääsyliput ja ne otettiin nyt käyttöön. Sentosalla sijaitsevaan huvipuistoon matkasimme Harbour Frontista lähtevällä Cable Carilla. Siinä olikin jo jännitettävää tällaiselle korkean paikan kammoiselle, niistä huvipuiston laitteista puhumattakaan. Universal Studiosilla otettiin Express passit esiin, ja niistä oli oikeasti hyötyä. Vältettiin parhaimillaan 40min jonotus yhteen laitteeseen.

 

VuosisittenSinga_8.jpg

Kierreltiin huvipuisto ympäri pariinkin kertaan ja hulluteltiin sivukujilla. Kirjoittelin tänne aikoinaan enemmän tuosta päivästämme Universalissa.

 

VuosisittenSinga_9.jpg

Palattiin Sentosalta Cable Carilla Harbour Fronttiin ja poikettiin vielä viereiseen VivoCity ostoskeskukseen, joka on muuten suosikkiostarini Singaporessa. Tässä jälleen ollaan muuten niin perusturistina kuin olla ja voi. Jalassa lenkkarit (oli sentään uudet!), opaskirja kourassa ja pussikaljaa mukana… Katseltiin siinä VivoCityn näköalaterassilla auringonlaskua ja suunniteltiin tulevien lomapäivien ohjelmaa.

 

VuosisittenSinga_10.jpg

Kolmas lomapäivä aloitettiinkin sporttisemmin lähtemällä reippailemaan luonnonpuistoon. Tree Top Walk -reitti menee nimensä mukaisesti puunlatvojen tasolla yhdellä kohtaa. Jälleen korkean paikan kammoista koeteltiin tuolla kapealla riippusillalla…

 

VuosisittenSinga_11.jpg

VuosisittenSinga_12.jpg

Kuntoilu vaati myös hyvän tankkauksen ja illalla mentiin vihdoin maistamaan chili crabia. Tämä oli kolmas reissumme Singaporeen, mutta jostain syystä emme aiemmin olleet ehtineet tähän paikalliseen herkkuun tutustua. Mutta kuten sanotaan, kolmas kerta toden sanoo. Hemmetin sotkuista syötävää, kallista, mutta sitäkin maistuvampaa. 

 

VuosisittenSinga_13.jpg

Kalliista puheenollen… Neljäs lomapäivä vietettiinkin sitten Ritz Carltonin brunssipöydässä. Shamppanja virtasi free flowna… siitä ja tarjottavista löytyy lisää tekstiä ja kuvia täältä.

 

VuosisittenSinga_14.jpg

Suosikkini tuolla brunssilla (shampanjan lisäksi) oli tuo suklaasuihkulähde. Nam!

 

VuosisittenSinga_15.jpg

Viides lomapäivä pyhitettiin Gardens by the Baylle. Tulppaaniteemainen näyttely oli juuri auennut ja se oli kyllä upea. 

 

VuosisittenSinga_16.jpg

Lisää kuvia kukista ja höpinääni Flower Domesta löytyy täältä.

 

VuosisittenSinga_17.jpg

Singaporessa ilmastointi tuntuu olevan sisätiloissa turhankin viileällä ja välillä on hyvä käydä ulkona ”lämmittelemässä”. Flower Domen jälkeen kävimme ihastelemassa ulkona olevia istuksia sekä kävelemässä jälleen korkeuksissa… Parin SuperTreen välille rakennetulta kävelysillalta näkee hyvin Gardens by the Bayta kokonaisuutena, jos huimaukseltaan maisemia uskaltaa katsella 😉

 

VuosisittenSinga_18.jpg

Tarpeeksi ulkona hikoiltuamme siirryimme Cloud Forest Domeen ihastelemaan valtavaa sisävesiputousta ja erikoisia kasveja. 

 

VuosisittenSinga_19.jpg

Istutukset tuolla Cloud Forestissa olivat täynnä mitä erikoisempia kasveja. Tämä lihansyöjätär oli kyllä jännän näköinen ja iso kooltaan. Tarkemmin juttua Cloud Forestista ja niistä kasveista löytyy täältä.

VuosisittenSinga_20.jpg

Kuudentena lomapäivänä aamu alkoi pikaisella pakkaamisella. Lähdimme mieheni kanssa kuudeksi yöksi Balille viettämään laatuaikaa. Tosin tulin flunssaan ja sain vielä kaupanpäälle jonkun allergisen reaktion joko auringosta, uima-altaan kloorista tai molemmista. Minun oloni kohennuttua oli mieheni vuoro sairastaa. Aika Balilla ei siis ollutkaan niin laadukasta kuin oli suunniteltu. Pääasiassa levättiin ja lekoltiin hotellimme uima-altaalla.

 

VuosisittenSinga_21.jpg

Auringonlaskua käytiin pariinkin otteeseen ihailemassa Kutan rannalla.

 

VuosisittenSinga_22.jpg

Yhtenä päivänä tehtiin opastettu retki Ubudiin ja käytiin muun muassa Monkey Forestissa ihmettelemässä turhankin tuttavallisia apinoita.

 

VuosisittenSinga_23.jpg

 

VuosisittenSinga_24.jpg

Kun muuten suunnitelmat Balilla tuntuivat sairasteluiden takia menevän reisille, oli sentään ruokapuoli maittavaa. 

 

VuosisittenSinga_25.jpg

Viimeisenä päivänä Balilla tuli käytyä tätä massiivista muistomerkkiäkin katsomassa. Se muistuttaa Kutalla vuonna 2002 yökerhoon tehdystä tuhoistasta pommi-iskusta. Moni poseerasi iloisesti tuolla paikalla. Minut tuo muistomerkki teki surulliseksi.

 

VuosisittenSinga_26.jpg

Nyt menee vanhalla laskut sekaisin matkapäivistä, todennäköisesti elettiin lomapäivää nro 14 kun Balilta palattuamme takaisin Singaporeen käytiin jälleen Orchadilla ikkunaostoksilla ja hölmöilemässä näyteikkunoiden edessä…

 

VuosisittenSinga_27.jpg

Ostosten jälkeen suunnattiin Sentosalla sijaitsevalle Underwater World akvaariolle.

 

VuosisittenSinga_28.jpg

VuosisittenSinga_29.jpg

VuosisittenSinga_30.jpg

Tuo akvaario oli upea. Siellä vierähti useampi tunti erilaisia kaloja ja muita vedessä eläviä eliötä ihmetellessä. Tuosta Underwater World akvaariosta enemmän juttua löytyy täältä.

 

VuosisittenSinga_31.jpg

Kaloja katseltua tuli nälkä. Poikkesimme akvaarion vieressä sijaitsevaan Din Tai Fung -ketjun ravintolaan herkuttelemaan muun muassa noilla dumplingseilla. Din Tai Fung ravintolasta olinkin kirjoittanut jo oman jutun tänne.

 

VuosisittenSinga_32.jpg

Lomapäivä viisitoista, jos laskuissa ollaan vielä mukana. Matkattiin taxilla Alexandra Arch -nimiselle sillalle josta sitten aloitimme ”patikoinnin” tai oikeammin kävelyn pitkin Forest Walk -nimistä reittiä kohti Mount Faberia. Päivä oli kuuma ja etenimme rauhallisesti maisemia katsellen. Tässä ollaankin jo parhaissa maisemissa Henderson Waves -nimisellä puupintaisella sillalla.

 

VuosisittenSinga_33.jpg

Patikoinnin jälkeen maistui ruoka. Söimme todella maukkaan pizzan Mount Faber vuoren päällä, Faber Bistro -nimisessä ravintolassa. Tänä vuonna tammikuisella matkallamme poikkesimme tuonne ravintolaan uudemman kerran, joskin iltasella. Siitä kirjoittelin tänne. Aivan huippu paikka tuo Faber Bistro. Suosittelen käymään siellä, varsinkin auringonlaskun aikaan.

 

VuosisittenSinga_34.jpg

VuosisittenSinga_35.jpg

Lomapäivä kuusitoista jatkui patikoiden. Tällä kertaa oikeasti urheillen. Reippailtiin metsän uumenissa pitkä lenkki ennen kuin noustiin tuonne Bukit Timahin huipulle. Paikka on vain 163m merenpinnan yläpuolella, mutta tuossa kuumuudessa ja kosteudessa nousu tuntui kyllä todella raskaalta.

 

VuosisittenSinga_36.jpg

Urheilun jälkeen ruoka maistui. Tällä kertaa vuorossa oli intialaista sapuskaa Banana Leaf Apolossa. Ravintolassa joka sijaitsee yllätys, yllätys Little Indian kaupunginosassa. Tällä kertaa ravintolassa tilaukset näpyteltiin itse Ipadille, mikä tuntui meistä ihan ihmeelliseltä. Siitä tein oman jutun tänne.

 

VuosisittenSinga_37.jpg

En muista mitä matkapäivänä seitsemäntoista tuli tehtyä, mutta illalla käytiin jälleen East Coast Food Lagoonissa syömässä. Kokeiltiin muun muassa kanansiipiä, tamperelaisia kun ollaan ja siivistä tykätään. Nämä siivet olivat yllättäen mauttomia ja kuivakoita. Mausteisuus olisi tullut tuosta lisukedipistä, mutta sehän ei ole se juttu kun siipiä syödään…

 

VuosisittenSinga_38.jpg

Lomapäivä kahdeksantoista ja viimeinen päivä Singaporessa tällä erää. Vietettiin päivä hyvin pitkälti Chinatownissa pyörien. Muun muassa käytiin Maxwell Roadin food courtissa lounastamassa ja Chinatown Complexissa kolmannessa kerroksessa todella hyvissä jalkahieronnoissa. Suosittelen uskaltautumaan tuonne Complexiin, se on ihan erimaata kuin muut Singaporen ostoskeskukset. Hierontapaikkoja on tuo kolmas kerros täynnä. Kannattaa kiertää kerros läpi, tutkiskella hinnat sekä hierontojen pituudet, katsastaa samalla miltä hierontapaikat näyttävät ja lopulta mennä siihen mikä houkutteli eniten. 

 

VuosisittenSinga_39.jpg

Chinatown on erilaisuutensa vuoksi kiva väriläiskä Singaporessa. Lisää juttujani Chinatownista löytyy täältä.

 

VuosisittenSinga_40.jpg

Sellainen oli tiivistetysti lomamme tasan vuosi sitten. En muistanutkaan, että olin jo monesta paikasta tehnyt omat postauksensa. No, nyt niihin pääsee aika helposti tarttumaan lisäämieni linkkien kautta. 

Seuraava virallinen ja palkallinen loma häämöttää heinäkuussa. Sen suhteen suunnitelmat ovat vielä aikalailla auki. Kohde on valittu, mutta sen pidemmälle ei ole päästy. Onneksi on vielä hyvin aikaa tehdä tutkimusta ja vertailuja mitä tuossa kohteessa lomaillessa kannattaisi tehdä ja nähdä. Sen verran voin paljastaa, että lentäen ei olla menossa.

 

Mihin te olette tulevilla lomilla suuntaamassa?

 

 

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *