Ämpärillinen unelmia

Toimitus haastoi meidät kirjoittamaan kymmenen kohdan listan asioista, jotkaa aikoo tehdä elämänsä aikana. Autsh. Eka ajattelin, että no hei, helppo nakki! Sitten yritin kirjoittaa listaa, mutta se kuulostikin tyhmältä. Pyyhin koko listan ja totesin, että jääkööt tämä haaste muille.

Sitten meni muutama päivä, joiden aikana törmäsin useaan kertaan näihin ämpärilistoihin. Tuli fiilis, että onpa joillain hienoja unelmia, ja ääää, miksi toiset osaa kirjoittaa unelmistaan niin hienosti. Yritin keksiä lennokkaita ajatuksia, mutta jotenkin tulin aina umpikujaan, vaadin itseltäni liikaa. Koska loppupeleissä, mun unelmat on aika monen muunkin unelmia. Mä en haaveile matkustavani maailman ympäri tai keksiväni pyörää uudelleen. Olisi siistiä haaveilla laskuvarjohypyistä tms., mutta koska terveys, niin en voi. Mä haluaisin myös haaveilla kirjoittavani kirjan tai säveltäväni lauluja, mutta koska tunnen itseni niin hyvin, että tiedän niidenkin projektien jäävän kesken, niin parempi jättää nekin asiat listalta pois.

Nyt mä istuin alas, suljin silmät ja mietin hetken. Aina, kun ajatus tuli päähän, niin kirjoitin sen ylös. Tällainen siitä listasta tuli. Ei ainutlaatuinen, ei villi. Mutta kuitenkin mun näköinen.

***

1. Aion keksiä, mikä minusta tulee isona. Ja aion keksiä, miten saavutan sen.

2. Haluan asua jonkin aikaa ulkomailla. En pysyvästi, koska tulisi ikävä, mutta vaikkapa vuoden.

3. Haluan oppia hyväksi valokuvaajaksi.

4. Aion tehdä vapaaehtoistyötä.

5. Aion löytää harrastuksen, josta todella nautin ja johon en kyllästy.

6. Haluan pitää ystävät elämässäni. Hänet, jonka kanssa tavattiin ensimmäisellä luokalla peruskoulussa, ja jonka kanssa tuli tänä syksynä 20 vuotta ystävyyttä täyteen. Hänet, jonka kanssa tavattiin seitsemännellä luokalla, ja joka on mulle kuin varasisko. Hänet, jonka kanssa osuttiin yhteiseen solukämppään, ja kahden vuoden yhteiselon jälkeen jäätiin ystäviksi. Hänet, jonka kanssa taplasin saman opinahjon käytäviä kolme vuotta, ja joka todisti, kun sanoin miehelleni tahdon. Vaikka välillä menisi kauankin, ettei nähtäisi, niin silti tiedän, että nämä tyypit auttaisivat mua hädän hetkellä. (Sitä paitsi, ne tietää musta liikaa. Pakko pitää ne lähellä.)

7. Kyllä minä vielä sen yhden tietyn tatuoinninkin teetän.

8. En aio koskaan aliarvioida musiikin, laulun ja tanssin voimaa.

9. Haluan rakentaa uuden talon yhdessä mieheni kanssa. Ja aion asua siinä vielä vanhanakin ja olla mieheni kanssa yhtä höhlä kuin nytkin. Aion myös olla naapurikyylä ja puuttua jokaisen naapurin elämään. Muahaha.

10. Aion seistä lapseni rinnalla. Huolehtia hänestä ja antaa mahdollisimman hyvät eväät elämään. Yritän olla moittimatta itseäni, jos epäonnistun, koska tein kuitenkin parhaani. Yritän muistaa, että en voi vaikuttaa kaikkeen, että loppupeleissä lapseni tekee itse omat päätöksensä. Haluan olla hänen tukenaan, hyvässä ja pahassa. Haluan antaa hänelle neuvoja, mutta ymmärtää, mikäli niitä ei kuunnella. Haluan antaa hänen olla oma itsensä.

***

Kommentit (2)
  1. Vau hieno lista ja haastava! Ja nuo toteuttamalla saa ainakin ainutlaatuisen elämän, koska ovat asioita, joita kukin touteuttaa tavallaan. Eikähän listan täydy sisältää mitään villiä – tai olisihan mikä tahansa kohta noista paljon helpompaa toki korvata vaikkapa sillä laskuvarjohypyllä, mutta eipä se elämässä paljon auttaisi 🙂

    1. Onhan tää lista aika kunnianhimoinen. 😀 Mulla alkaa vaan aina ajatus lentämään tämmösissä ja kaikki laskuvarjohypyt ym. alkaa tuntua kovin vaisuilta. Nyt vaan pitäis sitten oikeasti tehdä jotain joidenkin asioiden toteutumisen suhteen. Esim. toi ammatin valinta vois olla aika oleellinen juttu hyvinvoinnin kannalta. 😛

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *