Hellekooma

”Jos helteestä valittavat ihmiset ärsyttävät, niin jaa tämä hirveänällöttävänkammottava kuvakollaasi talven kauhuista”-tyyppinen uutinen oli tänään linkattuna aika monella kaverilla naamakirjassa. Mä katsoin sitä linkkikuvaa ja huomasin haaveilevani pehmeistä lumihiutaleista, paksuista kaulaliinoista ja huuruavasta hengityksestä. Kyllä, valitsisin sen koska tahansa. Ja kyllä, muakin ottaa päähän, jos on viikon putkeen -30 astetta. Mutta vielä enemmän mua ottaa päähän, jos on viikon putkeen +30 astetta.

Mä olisin toivonut, että reissusta palattuamme kotikulmilla olisi palattu inhimillisiin lukemiin, mutta ilmeisesti sitä saa vielä ainakin muutaman päivän odottaa. Sinänsä mua ei haittaa, en mä tästä mitään hengenahdistuksia saa, mutta toisaalta on inhottavaa, kun ei jaksaisi tehdä mitään ja hiki kutisee iholla aamusta iltaan, ja noh, yölläkin. Päivät kuluvat hikisessä hellekoomassa, ajatuskin ruuanlaitosta ällöttää ja ainoa hyvältä tuntuva vapaa-ajan aktiviteetti on sohvalla makoilu. Tämähän olisi ihan jees, jos voisi maata varjossa rannalla ja siemailla sidukkaa lempeän tuulen hivellessä hikistä otsaa. Ikävä kyllä tämä suloinen haavekuva ei aivan toimi tuon 3-vuotiaan kanssa, joten rannalla isketään harteisiin suojakerrointa 50 ja lipitetään litratolkulla vettä, jotta jaksaa hillua sen vesirajassa riehuvan elohiiren kanssa.

img_1288.jpg

Mutta hetkittäin mä nautinkin. Vaikka silloin, kun olemme siellä rannalla ja saan luovuttaa vahtivastuun miehelle. Silloin uin rauhallisen kierroksen suloisenviileässä vedessä ja kellun veden pinnalla pilviä ihaillen. Tai silloin, kun talo illalla hiljentyy ja kiertelen hämärässä pihassa satoa ihailemassa tai istun terassin reunalla kuuntelemassa kesäyön hiljaisuutta. Tai silloin, kun katselen lapsen riemua tämän leikkiessä omassa pikkualtaassaan.

Tai silloin, kun ihanaakin ihanampi mies asentaa ilmalämpöpumppua olkkarin seinään. Se on ehkä kaikista parasta.

suhteet oma-elama hyva-olo ajattelin-tanaan
Kommentit (2)
  1. Olen kanssasi niin samaa mieltä. Kyllä mä otan mielummin talven kuin kesän – siis tarkoitan että mielummin pakkanen kuin helle. Jos tässä olisi vain itsekseen niin kyllä tämä menisi, mutta nuo lapset harmittavat. Talvella kun voi lisätä vaatetusta, mutta kesällä tulee vastaan ettei vaatteita voi enää vähentää.

    Tänä kesänä en ole oikeastaan valittanut näistä keleistä… en edes oikeastaan niistä kylmistä ja sateisista hetkistä. Viime talvi oli oikein mukava myös.

    Ja ei siis kaikki valita siitä talvesta!

    1. Mä oon nyt tänä vuonna valittanut oikein kesät talvet. 😀 Sellanen normitalvi kunnollisine lumineen on mun mieleen, mutta viime talvi oli kyllä aika surkee esitys. Zenillä otteella mä kuitenkin oletan, että ensi talvi on oikein superluminen ja kylmä ja nauran sisäisesti kaikille talvenvihaajille yhtä paljon kuin ne nauro mulle nyt kesällä, muahhahah! Noh, ei kai sentäs. 😀 Joskus on vaan niin hullua, että kesästä on ikään kuin pakko tykätä ja talvea pakko vihata. Kun en mä kuitenkaan mielellään vihais yhtään vuodenaikaa, vaan ottaisin mieluummin irti niistä sen, mitä saa. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *