Kirja-haaste

Pahinta Nannaa

The Variety Shown Maria S. otti ja haastoi minut muiden muassa vastailemaan kiperiin kirjallisuusaiheisiin kysymyksiin. Lisäksi mun pitäisi itsekin keksiä kysymyksiä seuraaville haastettaville, huh. Mun lukemishistoria on monivaiheinen ja aikoinaan olen ollut aikamoinen lukutoukka ja kirjastomyyrä, mutta lapsen tulon myötä, sekä työmatkailun muuttuessa olosuhteiden pakosta junailusta autoiluun, olen joutunut nipistämään lukemiseen käytettävää aikaa melko paljon. Kun ennen luin jopa 4-6 kirjaa kuukaudessa, niin nykyään luen ehkä 1-2 kirjaa 3 kk:ssa. Viime aikoina olen kovasti yrittänyt terästäytyä, mutta vielä ei suju mitenkään mallikkaasti, tosin se voi johtua ihan vaan kirjasta, eikä niinkään ajanpuutteesta. Toisaalta musta on myös melko ymmärrettävää, jos tässä elämäntilanteessa ei aina ehdi tai jaksa uppoutua kirjojen maailmaan.

Mutta se selityksistä. Tässä tulee mun vastaukset Marian kysymyksiin.

1. Guilty pleasure -kirja?

Harry Potter-kirjat (J.K. Rowling) vois laskea tähän, koska mun lähipiirissä niiden lukemista ei ole arvotettu kovin korkealla ja mähän oon lukenut ne aika monta kertaa. Mulla on ne myös edelleen tuolla hyllyssä, vaikka suurin osa mun kirjoista kiertää kodista toiseen aika tehokkaasti (uusia kirjoja ostan yleensä vaan alesta ja Kirjakerhon kautta, muuten lainaan/vaihdan/ostan vanhoja ja sitten pistän luettuani taas kiertoon). Mä aina perustelen kaikille, että säästän niitä mun lapselle (hahahahhahahahahha).

2. Toinen guilty pleasure -kirja (you know there is more than one)?

(Hirveen ilkee temppu laittaa tämä! :P ) Kaikenmaailman romanttiset ja/tai hauskat tusinahömppäilyt, kuten esim. Vieraissa vuoteissa (Jane Green) tai Lucy menee naimisiin (Marian Keyes).

3. Kirja, josta tykkäsit enemmän kuin siitä tehdystä elokuvasta?

Himoshoppaaja-kirjat (Sophie Kinsella). Se leffa oli yks isoimmista pettymyksistä ikinä.

4. Kirja, josta tykkäsit vähemmän kuin siitä tehdystä elokuvasta?

Forrest Gump (Winston Groom). Johtunee paljolti siitä, että olin nähnyt elokuvan jo niin monta kertaa ennen kirjan lukemista, joten kirjan erilaisuus häiritsi liikaa lukemiselämystä.

5. Kirja, jonka haluaisit nähdä elokuvana tai tv-sarjana?

Uh, onpas vaikea. Mä joudun nyt ehkä tylsänä skippaamaan tämän kysymyksen. Mulla on tosiaan tän vankkumattoman kierrätyssysteemini vuoksi melko vähän kirjoja hyllyssä, eikä senkään tarkastelu osoittanut äkkiseltään yhtäkään kirjaa, jonka haluaisin nähdä leffana tai jota ei ole jo tehty leffaksi.

6. Kirja, joka on odottanyt hyllyssäsi hävettävän kauan lukemista?

Taru sormusten herrasta (J.R.R. Tolkien). Mä oon alottanut lukemaan sen varmaan kymmenen kertaa, mutta en vaan pääse alkua pidemmälle.

7. Elämäkertakirja, joka on oikeasti hyvä?

Tämä on oikeasti aika paha kysymys; en nimittäin ihan äkkiseltään muista lukeneeni yhtäkään elämäkertaa. En nyt tiedä, että kuinka nolona tässä kohtaa pitäisi olla....

8. Kirja, jonka omistat ja haluaisit heittää roviolle?

Itse asiassa en löytänyt tällä hetkellä kirjahyllystäni yhtäkään kirjaa, jonka olisin valmis ihan roviolle asti heittämään. Kuten kohdassa 1. jo kerroin, olen tehokas hankkiutumaan kirjoista eroon. :)

9. Kirja, jonka haluaisit lapsesi lukevan tulevaisuudessa?

Onkohan tähän vielä ihan turhaa vastata, että Harry Potterit? :D Edelleenkin kannattaa katsoa kohta 1.

10. Kirja, jonka toivoisit olevan totta?

Eih, mä en kyllä haluais millään vastata sitä Harry Potteria tähän.... :D Mutta on mun pakko myöntää, että joskus pahimpina fanitus-aikoina toivoin eläväni noiden kirjojen maailmassa.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Apua! Mähän oon ihan hirvittävän tylsä! Voi elämä, kuinka tympeitä vastauksia. Vajoan häpeämään bunkkeriini, mutta ennen sitä jaan toki omat kysymykseni kanssanne ja haasteenkin eteenpäin.

1. Kuka kirjallisuuden hahmo on ollut päiväuniesi kohteena (tai ainakin sinne päin)?

2. Kuinka monta kirjaa omistat (jos et jaksa laskea, niin kuva tai karkea arviokin käy)?

3. Mistä hankit kirjasi?

4. Mikä kirja on jäänyt vahvasti mieleen lapsuudestasi ja miksi?

5. Onko joku tietty tyylilaji, joka vetoaa sinuun yli muiden?

6. Missä paikassa ja tilanteessa luet mieluiten?

7. Oletko haaveillut joskus matkustavasi jonkin kirjan tapahtumapaikoille tai oletko peräti toteuttanut haaveesi?

8. Keneen kirjallisuuden hahmoon samaistut?

9. Mikä kirja on herättänyt sinussa eniten tunteita?

10. Minkä kirjan haluaisit lukea seuraavaksi?

Haasteen saavat Itärajapakolainen-, Kakkulapio suussa-, Tuuliajolla-, Tässä elämä on- ja Sara's Stripes-blogien ihanat kirjoittajat. :)

Kommentit

Torey
Näissä neliöissä

Lucy menee naimisiin oli hyvä! Nappasin mukaani kun kirjaston poistosta sen löysin. :)

Nannannaa
Pahinta Nannaa

Niin on! :) Keyesin kirjat on kyllä muutenkin sellasta taattua helppolukuista hömppää, jota ei oikein voi sitten laskea kädestäänkään, kun tarina tempaakin mukaansa.

Maria Hakkala

Ennen luin suurin piirtein kaikki kirjat kirjastosta, mutta kun sain itsemääräämisoikeuden rahoihini, aloin kartuttaa omaa kokoelmaani. Nyt olen onneksi hidastanut sen suhteen, ja yritän suhtautua kirjojen ostamiseen tyyliin 'nämä haluan ehdottomasti omakseni, koska aion lukea ne toistekin'. Yksi askel eteen, kaksi taakse. :)

Nannannaa
Pahinta Nannaa

Mä säilytän hyllyssäni vaan nekirjat, jotka varmasti luen toiseen kertaan (tai kolmanteen, tai neljänteen tai Pottereiden tapauksessa ehkä viidenteen tai kuudenteen...). Muut saa jossain vaiheessa varmasti kenkää. Joskus heittäydyn aivan hulluksi ja ostan uuden kirjan normaalihintaisena! :O Siitä onkin sitten vaikeampi luopua, vaikka ei tuliskaan luettua toiste..

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.