Kissamaisen ihana kahvila

DSC_0213.JPG

Hurinaa, purinaa ja helliä rapsutuksia. Kosteita nenänpäitä, viiksikarvojen kutitusta ja vikkeliä kynsiä. Pehmeät sohvat, pehmoisempi seura ja maukkaita leivonnaisia kera kupillisen kuumaa. Tätä kaikkea, ja vielä enemmän, on Tampereen Kissakahvila Purnauskis (Aaltosenkatu 31-33).

DSC_0021.JPG

Olin odottanut vierailua viime syksynä avattuun kahvilaan kuin kuuta nousevaa. Kun vihdoin saimme lyötyä äitini kanssa ajankohdan lukkoon, varasin paikan heti. Kahvilaan voi nimittäin päästä sisään myös ilman varausta, mutta usein etenkin viikonloppuisin kahvila on niin täysi, että ilman varausta tulevia asiakkaita joudutaan käännyttämään ovelta. Hyvä niin, kahvila kun on ennen kaikkea siellä majailevien kissojen koti.  Me saavuimme kahvilaan heti sen aukeamisaikaan puoliltapäivin lauantaina. Aika osoittautui hyväksi, kissat olivat virkeitä, eikä tupa ollut heti aivan täynnä. Lähtiessämme noin puoli kahden aikaan kahvila oli jo ääriään myöten täynnä.

DSC_0025.JPG

DSC_0022.JPG

DSC_0126.JPG

Kahvila itsessään on ihastuttava. Luonnollisesti kissa-aiheinen sisustus jatkuu eteisovelta vessaan saakka. Erilaiset pöytäryhmät sohvineen, lattiatyynyineen ja tuoleineen eivät tuo tilaan sekamelskan tuntua, vaan kaikki yksityiskohdat tuntuvat sulautuvan yhdeksi ihanaksi kissataivaaksi. Seinien vierestä löytyy raapimapuita ja luonnonpuita, joissa kissat luontevasti ottavat nokosiaan ihmisten pyöriessä ympärillä ihmettelemässä. Ja jos kissat haluavat olla aivan ehdottoman rauhassa, niin seinälle aseteltujen hyllyjen kautta pääsee turvaan korkealla sijaitseviin ikkunasyvennyksiin tai eteistilan päälle, joihin on kissaystävällisesti aseteltu pehmoisia taljoja. Vieraita kiehtoo hyllyistä löytyvät koriste-esineet, kirjat ja muut kissamaiset esineet, sekä seiniä koristava mieletön kissataulukokoelma. Omat sormeni suorastaan syyhysivät bongattuani myynnissä olevat kissakorvikset. Tällä kertaa jouduin kuitenkin ne jättämään, mutta ehkä ensi kerralla..? Henkilökunta oli asiantuntevaa, mukavaa ja ystävällistä. Kukaan ei tunkenut väkisin juttusille, mutta olivat aina saatavilla, jos tuli jotain kysyttävää, ja juttelivat iloisesti kaikesta kissoihin liittyvästä.

DSC_0074.JPG

Ja entäs sitten itse päätähdet! Kuten arvata saattaa, ihania ovat kaikki. Oli hauska seurata kissoja ja tutustua heidän persooniinsa. Kun yksi makoili rennosti hälinän keskellä ja hurisi kiitollisena jokaiselle rapsuttajalle, niin samaan aikaan toinen otti maraton-nokosia ikkunasyvennyksen rauhassa. Yhden tarkkaillessa ympäröiviä tapahtumia nojatuolin alta, toinen juoksi pää kolmantena viidentenä jalkana ympäri kahvilaa ja leikki jokaisen halukkaan kanssa. Jos mulla ei olisi jo kissoja, mulla olisi varmasti nyt aivan mieletön kissakuume. Eräs veijari vei mun sydämen ihan kokonaan, vaikka jättikin muistoksi naarmut sormiini. Mitäs pienistä, kissoja oli aivan ihana rapsutella ja seurata, joten siinä ei pienet naarmut haittaa.

DSC_0029.JPG

DSC_0163.JPG

DSC_0101.JPG

DSC_0186.JPG

DSC_0117.JPG

DSC_0205.JPG

DSC_0160.JPG

Kahvilassa on tarjolla erilaisia kahveja, teetä ja muita juomia, sekä vaihteleva valikoima erilaisia leivonnaisia ja pikkusuolaisia. Me olimme syöneet juuri ennen kahvilaan menoa, joten päädyimme ottamaan cappuccinot kera päivän kakun, joka oli superherkullinen puolukkajuustokakku kinuskilla. Ainakin nämä tarjottavat toimivat erinomaisesti, vaikka hinta olikin melko kirpeä. Mutta toisaalta, harvoinpa tuolla tulee käytyä ja eipä hinnat näyttäneet asiakaskuntaa vähentävän.

DSC_0079.JPG

Kaiken kaikkiaan kahvilakäynti oli reilusti plussan puolella. Harvoinpa sitä tulee vierailtua missään kahvilassa niin kauan ja hartaudella, että ehtii tutustua kaikkiin ihaniin pikku yksityiskohtiin. Ja harvoin sitä myöskään saa kahvia hörppiessään silitellä pehmoista turkkia tai katsella huvittuneena kissojen edesottamuksia. Niinpä en voi kuin suositella vierailua kahvilassa kaikille kissojen ystäville!

DSC_0138.JPG

Ps. Purnauskiksen löydät myös Facebookista, Instagramista sekä Twitteristä.

Kommentit (2)
  1. Hei tuonne miunki pitää päästä 🙂

    1. Suosittelen lämpimästi! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *