Lahjuksia hoitajille

On taas tullut aika keksiä lapsen hoitajille jotain pientä muistamista. Mikään pakkohan hoitajille ei lahjoja ole antaa, mutta itsestäni on mukavaa muistaa lapselle tärkeitä ihmisiä ja kiittää heitä hyvästä työstä ja turvallisesta sylistä. Koska olen itsekin lastenhoitaja, tiedän, että harvemmassa ovat ne, jotka oikeasti laskevat lahjojaan ja jaksavat miettiä, että keneltä lahjoja tulee tai ei tule. Enemmän sitä vaan ajattelee lahjoja kivana bonuksena. Itselleni liikuttavimpia lahjoja ovat sellaiset, joihin lapsi on saanut jotenkin osallistua, joten olen itsekin pyrkinyt keksimään oman lapseni hoitajille sellaisia. Perinteisiä mukeja ja suklaita olen pyrkinyt välttämään, kuten myös kukkia, koska niitä tulee itsellekin toisinaan liikaa. Joskus olemme tehneet yhteisen lahjan koko hoitajatiimille, mutta useimmiten jokaiselle oman. Joka kertaa yhdistää kuitenkin se, että lapsi osallistuu lahjan tekemiseen.

Tänä vuonna heräsin hiukan myöhään lahjojen hankintaan, ts. eilen illala tajusin, että mun on pakko suunnata tänään kaupoille, jotta saan kaikille hoitajille lahjan ennen lomien alkua, etenkin, kun lapsi siirtyy syksyllä isompien ryhmään (nyyh, sniif, tyrskis). Yritin kysellä A:ltakin, että mitä hän haluaisi hoitajille ostaa, mutta koska oletan, etteivät hoitajat tee mitään pikkuautoilla, päätin luottaa omaan harkintakykyyni. Ihan helppoa lahjojen keksiminen ei ollut, mutta lopulta löysin hauskat puiset marakassit, jotka voi itse maalata. Mikä ihana idea! Jos hoitaja ei itse halua sellaista kotiinsa, voi hän jättää sen päiväkodin hyödyksi. Lisäksi pakettiin ostettiin lautasliinoja ja Omar-karkkeja. Aika pian kauppareissun jälkeen sitten maalasimme marakassit ja tulihan niistä aika suloisia!

dsc_0212.jpg

Teimme hoitajille myös itse kortit. Koska kädenjälkiä olemme käyttäneet jo aiemmin, niin tällä kertaa kortteihin painettiinkin lapsen jalanjälki. Juuri ja juuri mahtui vielä. 😉

dsc_0215.jpg

Minusta on ihanaa katsella, kuinka tärkeää tämä puuha on A:lle. Jokaiselle hoitajalle valittiin rakkaudella sopivan värinen kortti ja maali. Jopa lautasliinojen väri piti mennä oikein! Korttien taakse kirjoitettiin A:n sanomia juttuja hoitajista. Meinasin ruveta itkemään, kun lapsi sanoi rakastavansa yhtä hoitajaa. Miten ihmeessä mä annan nämä lahjat kuivin silmin? Tai ehkäpä mun ei tarvitsekaan. Hoitajat ovat olleet kaikki tosi tärkeitä meidän pojalle ja kyllä on ollut äidillekin niin helppoa, kun on voinut viedä joka kerta lapsen hoitoon luottavaisin mielin. Paria hoitajaa näemme vielä jatkossakin, vaikkakaan emme päivittäin, mutta kahdelle sanomme tällä erää hyvästit. Kyllä siinä varmaan pari kyyneltä irtoaa.

25.jpg

Kommentit (8)
 1. Hei, mistä sä olet nuo marakassit ostanut? Aivan tosi suloiset tuli!! Mullakin edessä hoitajien muistaminen ja tuo oli kyllä kiva idea… Tosin mulla on onneksi vielä aikaa pari viikkoa, joten ihan kamala paniikki ei vielä ole… Huom VIELÄ 😉 hihihi!!

  1. No kuule ihan Prisman askarteluhyllystä! 😀 Menin viimeisenä sinne ihan tosi suuressa epätoivossa, kun olin yrittänyt jotain maalattavaa ettiä jo vaikka kuinka monesta kaupasta. Siellä nää sit nökötti, eikä vaan voinut jättää hyllyyn. 🙂 Hoitajat tykkäs näistä ihan hirveesti! Kaikki taisivat erikseen vielä kysyä, mistä näitä voi löytää. 🙂

   1. Ihan totta?? En olis kyllä ihan heti sieltä lähtenyt hakemaan. Nyt nokka kohti lähimpään Prismaan ja toivotaan että sielläkin on näitä!! Tää oli kyllä niin hyvä idea!!

    1. En ois itekä uskonu, mutta oon pari kertaa sattumalta nähnyt siellä muitakin puisia juttuja, niin päätin sit käydä varuiksi vilkasemassa. Onneks kävin. 🙂 Toivottavasti säkin löydät!

     1. Mä päädyin lopulta tämmösiin 🙂

      http://www.lily.fi/blogit/kaiken-mita-teen-teen-rakkaudella

      kerroin jutussani, että sain idean sulta, toivottavasti et ole pahoillasi???

      1. Ei tietenkään haittaa, kiitos vinkkauksesta! 🙂

 2. Päivänsäde
  25.5.2014, 19:42

  Täällä eräs hoitaja ilmoittautuu. En koskaan ole osannut odottaa lahjoja, aina ne tulevat vähän puun takaa iloisena yllätyksenä. Minullakin enää pari viikkoa vanhassa paikassa ja on vaikeaa lähteä. Se, mitä vanhemmat eivät välillä huomaa on se,miten hoitajia vaihdetaan jotta saadaan jätettyä lomarahat maksamatta tai sijaisuuksia muutettua vakituisiksi. Syitä kun pois lähdölle ei saa kertoa. Olisikin hyvä, että vanhemmat aktivoituisivat ja antaisivat johdolle myös palautetta hyvästä työstä…tosin tiedän , ettei tämäkään aina riitä. Epäkohtia on aivan valtavasti ja välillä tuntuu etteivät vanhemmat huomaa näitä (esim. Liian isot ryhmät) tai sitten kertovat niistä hoitajille, mutta eivät sinne missä päätöksiä tehdään. Vakavin mielin, kyynelsilmin jätän omat pienet ihanat ja toivon, että he pärjäävät…itsestäni en ole aivan varma! Hyvää kesää kaikille hoitajille, jotka päivittäin antavat niin paljon ja enemmän <3

  1. Inhottavaa peliähän tuo välillä on, kun raha ratkaisee aivan liian usein. 🙁 Ainahan sitä toivoisi, että hoitajissa olisi pysyvyyttä. Meidän pojan ryhmällä on ollut aika hyvä tilanne, eikä vaihtuvuus ole ollut kovin suurta. Lisäksi poitsu on myös tosi sopeutuvainen, joten vaihtuvat aikuiset ei juuri hetkauta, mutta sääliksi käy herkempiä, jotka kärsivät, kun hoitajat vaihtuu aivan liian usein.:/

   Hyvää jatkoa sinulle!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *