Meidän aikaa

Joskus tuntuu, että parisuhde jää muun elämän jalkoihin. Saattaa mennä viikkoja, ettei sitä kunnolla pysähdy kuuntelemaan toista, saati tulisi itse kuulluksi. Puhutaan niitä näitä, hoidetaan yhteistä kotia ja lasta, käydään kaupassa ja ikkunaostoksilla, annetaan rutinoidut halit iltaisin ja oven suussa tai kotiin palatessa. Unohdetaan haaveilla, halata/pussata spontaanisti ja istua toisen viereen, kysyä, mitä ihan oikeasti kuuluu. Eikä siinä mitään. Arki rullaa mukavasti ja rakkaus ei ole mennyt mihinkään, mutta välillä sitä ihmettelee, että miksi perhe-elämän pitäisi haitata parisuhdetta?

Silloin otetaan äkkilähtö, enkä nyt tarkoita etelän lämpöä. Meidän parisuhteessa se tarkoittaa, että kysytään isovanhempia, kummeja tai muita läheisiä apuun. Käydään syömässä, leffassa tai vaikka minilomalla Tampereella. Pääasia, että silloin kävellään käsi kädessä, jutellaan ja haaveillaan niin kuin silloin ennen. Keskustellaan niin, että katsotaan silmiin, muistetaan, että miksi joskus rakastuttiin. Tehdään uusia juttuja, kuten käydään kesäteatterissa Pyynikillä ja erilaisissa kuppiloissa ja ravintoloissa. Halataan spontaanisti, kikatetaan toisen tyhmille jutuille ja unohdetaan hetkeksi, että maailma ympärillä pyörii edelleen.

Sitten palataan takaisin arkeen, jälleen yhtä muistoa rikkaampana. Ja muistetaan, että kun taas alkaa tympiä, on aika ottaa yhteyttä tukiverkkoon ja ottaa se äkkilähtö. Silloin pysyy arkikin balanssissa.

img_0328_1.jpg

Rakkauden lukkoja.

 

img_0329_0.jpg

Päivän kysymys; kumpi on mun juoma?

Kommentit (3)
  1. Pitäis itsekin ottaa vaan useammin joku pikku breikki arjesta ja lähteä johonkin 🙂

    1. Se on kyllä ihan suositeltavaa. 😀 Vaikka sitä kotona kuinka yrittäs järkkää jotain kivaa kaksin, niin aina vaan kotityöt tuntuu vievän sitä ajatusta muualle. Siksikin on kiva löhötä vaikka hotellissa, kun siellä voi oikeesti vaan löhötä ja keskittyä toiseen. 🙂

      1. Jep, kotona se menee siihen tekemättömien hommien mietiskelyyn vähä turhan helposti. 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *