Pala taivasta jälkiruokalautasella

 

DSC_0373.JPG

DSC_0366.JPG

Olen karkkilakossa. Asia itsessään nostaa lähipiirissäni suuria tunteita. Toiset kannustavat, toiset lyttäävät. Minä itse teen niin kuin tykkään, eli olen syömättä karkkia, kun en kohtuuteen kykene.

Mutta sitten tullaan tällaiseen suureen ongelmaan kuin uutuussuklaat. Mua melkein itketti, kun tajusin, että Cloettalta on tullut suklaa, jossa maistuu vadelma ja lakritsi. Miksi ei kuukautta aiemmin, oi miksi! Vähän ennen juhannusta bongasin sitten sattumalta Hellapoliisin reseptin juustokakkuun, jossa tätä herkkua oli käytetty. Kakut eivät ole kiellettyjen listoilla. Ja pitäähän juhannukseksi kakku saada. Ja tosi surullista, että leipurin pitää luonnollisesti tehdä jonkinlaista tuoteseurantaa. Mikä ihana tekosyy maistaa uutuusherkkua. Ja kyllä, se on herkkua!

DSC_0379.JPG

Muuntelin alkuperäistä reseptiä sen verran, että tein keksipohjan, kun en kakkupohjista oikein välitä, ja jätin ylimääräisen sokerin pois täytteestä, sekä vähensin liivatteen määrää. Juhannusaattona saimme sitten lautasillemme palan taivasta. Rehellisesti sanottuna paras kakku ikinä. Melkein itkettää, kun muistelen, miltä kakku tuntui ja maistui kielen päällä. Aah.

Se ylistyslauseista. Tää on hyvää. Kokeile itse.

Pohja:

200 g Domino-keksejä

n. 50 g voita

Täyte:

2,5 dl vispikermaa

1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa

2 levyä Cloetta Sprinkle Black Raspberry-suklaata

3 liivatelehteä

tilkka vettä

Pohjan päälle ja koristeeksi:

vadelmia

keksinmuruja

Murskaa keksit ja sulata voi, yhdistä. Kaada seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja painele tasaiseksi. Lisää päälle vadelmia.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vispaa kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Sulata suklaat mikrossa tai vesihauteessa ja sekoita täytteeseen. Kuumenna tilkka vettä ja sulata liivatteet siihen. Lisää liivateseos sopeasti sekoittaen täytteeseen. Kaada täyte vuokaan vadelmien päälle. Tee pintaan pyörrekuvioita lastalla tai veitsellä. Peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai mielellään yön yli.

Kakun hyydyttyä irrota se vuoastaan tarjoilulautaselle. Lisää päälle vadelmia ja keksinmuruja. Nauti!

DSC_0415.JPG

DSC_0420.JPG

 

Kommentit (1)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *