Piparkakkukulho

Minun on tehnyt jo monena vuonna mieli tehdä oma piparkakkutalo, mutta koska taitoni ovat sillä saralla kovin rajalliset, en ole edes lähtenyt yrittämään, vaan olen keskittynyt helpompiin tekeleisiin. Viime vuonna joulupöytäämme koristi piparikelkka täynnä konvehteja, toissavuonna tein muistaakseni kuusen. Näihin taitoni (ja hermoni) riittävät. Tänä vuonna en oikeastaan muistanut pipareita leipoessani koko juttua, mutta sitten minulta sattui jäämään iso sydänpipari yli lahjaksi tehdyistä. Siitä se ajatus sitten lähti.

dsc_0268.jpg

Eräänä iltana sitten istuin koristelemaan muutamia pipareita ja päätin samalla kokeilla ideaani. Pienten pipareiden kuivuttua kokosin pohjaksi tulleen ison piparin reunoille sydämiä.

dsc_0283.jpg

”Kulhosta” ei tullut ehkä niin kaunis kuin pääni sisällä kuvittelin, mutta kelpaa se meidän kahvipöytäämme paremman puutteessa. Ehkä minä ensi vuonna saan aikaan jo sen talonkin. Tai ehkä sittenkin pitäydyn näissä helpommissa ja säilytän edes osan järjestäni. 😉

dsc_0290.jpg

dsc_0293.jpg

Kommentit (2)
  1. Hauska idea! 🙂

    Piparkakkutalon kokoaminen ei ole oikeesti kovin vaikeeta, vaikka hermoja vaatiikin! Suunnittelet hyvin, ja muistat paistaa palat tarpeeksi paksuina ja kauan, jotta eivät murru niin helposti. Muista myös, että sokerikuorrutteen perimmäinen tarkoitus on kokoomismokailujen peittäminen. 😀

    1. Mun hermot on vaan niin kovin lyhyet… 😀 Yks vuosi paistoin jo talopalat ja kun rupesin kokoomaan, niin suurin piirtein kaikki meni pieleen. Roskiin meni se piparitalo hermojen lopullisesti mentyä. Tässä on vähän sama kuin neulomisessa; jos ei kerralla onnistu, niin se on sit siinä.

      Ja tuon sokerikuorrutteella virheiden piilottelun osaan mainiosti; sen näkee noista postauksen kuvitakin. 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *