Sotkemisen lyhyt oppimäärä

White Trash Diseasen Nata heitti ilmoille kivan haasteen, tarkoitus siis olisi esitellä oma koti just sellaisena kuin se nyt on. Tai no, helppohan se Natan oli. Natan koti näytti ennen siivoustakin siistiltä. Toista se on täällä. Jos joku haluaa oppia sotkemaan, niin tervetuloa oppiin. Ja koska kukaan ei halua, niin ehkä kannattaa tässä kohtaa siirtyä ihailemaan niitä vähän siistimpiä blogikoteja.

No, jos sä kerta vielä oot siinä, niin ole hyvä.

DSC_1025.JPG

Kynttilälyhty kuuluu oletetusti sohvapöydän vakiovarustukseen. Mutta jos haluat hiukan särmää sisustukseen, niin heivaa viereen kynsiviila, harja ja epämääräinen talouspaperimöykky, sekä tietenkin yksi paita. Jos haluat pro-sotkijaksi, niin katso, että sävyt mätsäävät toisiinsa.

DSC_1028.JPG

Jos haluat, että kotisi sotkuisuus välittyy heti ensimmäisellä vilkaisulla, niin sijoita ruokapöytä ehdottomasti näkymään heti ovelta. Tyypillistä tälle tyylisuuntaukselle on jättää sisääntullessaan kaikki mahdollinen avaimista mainoksiin ja jumppamatosta rakkolaastareihin pöydälle odottamaan seuraavaa käyttökertaa. Halutessasi voit jättää ruokapöydän toisen pään supersiistiksi; tällä keinolla saat kivasti korostettua toisen pään sotkuisuutta. Bonusta saat jättämällä kaikki mahdolliset takit, hupparit ja laukut roikkumaan tuolien selkänojille.

DSC_1030.JPG

Tehtyäsi mille tahansa pöydälle kivan asetelman, esim. lasiesineistä, rupea keräämään asetelman päälle ja ympärille kaikkea pientä kivaa, kuten ruuveja, sytkäreitä ja mehumaija. (Lievennyksenä sanottakoon, että tää pöytä on yleensä oikeesti aina siisti. Syytän remonttia ja sitä, ettei sen takia mikään löydä paikoilleen.)

DSC_1031.JPG

Jos asunnostasi löytyy huone tai tila, jolla ei ole suurempaa tarkoitusta, muista tehdä sille tarkoitus. Yksi erittäin hyvä tarkoitus on käyttää tila pyykinkuivaamiseen, etenkin, jos tilaan on suora näkyvyys muusta asunnosta. Kengät jätetään kätevästi levälleen juuri siihen, mihin satuit ne jaloistasi potkimaan sisälle tullessa. Imuri (jota käytettiin viimeksi kaksi päivää sitten) on myös erittäin mukava lisä muuten tylsään tilaan, etenkin keskellä kulkuväylää. Pro-sotkija pitää imuria täsmälleen samassa paikassa n. kolme päivää, jonka jälkeen joku lyö siihen varpaansa ja imuri siirretään pois kulkuväylältä seinän viereen. Tästä kuluu 1-3 päivää, että joku älyää siirtää imurin oikealle paikalleen komeroon. Oletettavimmin seuraavana päivänä imuroidaan.

DSC_1032.JPG

Tässä esimerkki huonosti koulutetusta pro-sotkijan lapsesta. Matot ovat toki vinossa ja kulmat rullalla, lelulaatikko repsottaa ja lattiallekin on eksynyt pari autoa, mutta missä ihmeessä kaikki muut lelut ovat?! Sänky sentään asiaankuuluvasti petaamatta.

DSC_1035.JPG

Sohvatyynyjen asettelulla saa paljon aikaan. Otollisinta aikaa tähän on, kun vierashuoneessa on ollut yövieras. Unohda kyläilyn jälkeen sohva aukinaiseksi ainakin viikoksi ja anna tyynyjen olla miten sattuu. Kissat ainakin tykkää.

DSC_1037.JPG

Älä ikinä, koskaan, milloinkaan petaa sänkyä.

DSC_1038.JPG

Säilytä päiväpeitettä sen sijaan tuolilla, jolla estetään kissojen pääsy vaatehuoneeseen. Lado samaan kasaan valikoima puolikäyttöisiä vaatteita.

DSC_1039.JPG

(Pro-sotkija siivosi tapojensa vastaisesti keittiönsä välittömästi töistä tullessaan, joten nyt näette vain kevyen ruokailun jälkeisen sotkun.) Älä nyt ainakaan laita sitä karmeeta Angry Birds -mukia tiskikoneeseen samalla muiden astioiden kanssa. Myös leivänmuruilla saa aikaan miellyttävän sotkuisuuden tunteen.

DSC_1040.JPG

Ja viimeisenä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä; muista kouluttaa mahdollisesta lapsestasi pro-sotkija heti nuorella iällä. Saatat löytää vaikka mitä ylläreitä sohvan takaa. Hetkeksi jo huolestuin, mutta ehkä mun jälkeläisessä on sittenkin ainesta.

Kommentit (3)
 1. Mies ja lapsi on pro-sotkijoita ja ite kulutankin aika paljon aikaa kävellen ympäri kämppää laittaen tavaroita paikalleen. Vaatteita, leluja, papereita, kaukosäätimet, kahvimukit, sytkät, eväsrasia, salivaatteet, kengät…. Kaikki jää just siihen mihin näitä sotkijoita ne kulloinkin huvittaa jättää. Ja se keräileminen on juuri sitä huomaamatonta naisen työtä, johon saa ajan uppoamaan, mutta kukaan ei tajua, että olet tehnyt jotain, arghh!!! Mies meinaan välillä sanoo esim. pyykit pestyään ”oon taas ainoo, joka tänään teki jotain täällä” Täh!? Päivittäistä järjestelyä, ruuanlaittoa ja pöydän siivousta ei lasketa vaan olen ollut laiska, vaikka edes istumaan en ole kerennyt 😉

  Nyt olin pari päivää tosi kipeenä ja sekä muksu että mies kyseli hämmentyneenä,  mitä täällä on tapahtunut kun koko kämppä on kuin pommin jäljiltä. Se huomaamaton työ..

  1. Heh, meillä sotkee kaikki tasapuolisesti. 😀 Mutta mä kyllä siivoilenkin, toisin kuin nuo kaksi muuta. Lapsi on kyllä hyvin oppinut lelujansa siistimään, mutta muuten on toki vielä vähän hakusessa toi siivoomisen käsite. Ulkovaatteet on ehkä ärsyttävimmät, kun ne pitää aina jättää levälleen eteisen lattialle. Yks päivä kysyin lapselta, että onko noiden paikka tossa, niin se katto mua silmät pyöreenä ja totes, että ”joo-o”. 😀

   Mies siivoo ehkä kerran kuukaudessa ja silloin kun siivoaa, niin siivoaa perusteellisesti. Mutta muuten sen mielestä siivoaminen = siirrän tavarat toiselta pöydältä toiseen ja pyyhkäisen leivänmurut kämmenen kautta roskiin.

   1. Heh, meillä saa tuohon ulkovaatekysymykseen mieheltä saman vastauksen ;(

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *