Vadelma-maitosuklaajuustokakku

Vietin toissapäivänä synttäreitäni, joten sen kunniaksi piti luonnollisesti tehdä kakku. Mieleni teki jotain marjaista, mutta myöskin suklaista. En ole pitkään aikaan tehnyt kahden täytteen juustokakkua, joten nyt oli sen aika. Vadelma on mun lempparimarja ja makea maitosuklaa sopii ihanasti kirpeän vadelman rinnalle. Pohjaan valikoitui lempeät kaurakeksit. Kakusta tuli todella hyvä ja siksi haluan jakaa reseptin teillekin. 🙂

dsc_0639.jpg

dsc_0637.jpg

Pohja

200 g kaurakeksejä

75 g voita

Täyte

150 g vadelmia

100 g maitosuklaata

4 dl Flora Vispiä

400 g (2 prk) maustamatonta tuorejuustoa

n. 1/2 dl sokeria

yht. 5 liivatelehteä

Murskaa keksit ja sulata voi. Yhdistä ainekset ja painele seos leivinpaperilla vuoratun kakkuvuoan (halk. 24 cm) pohjalle. 

(Jos käytät ulkomaalaisia vadelmia, kiehauta niitä pienessä vesitilkassa n. 5 min ja anna jäähtyä kunnolla ennen lisäämistä täytteeseen. Jos kotimaisia pakastettuja, sulata ensin ja muussaa sitten soseeksi.)

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Jaa seos kahteen kulhoon ja laita toinen osuus jääkaappiin lepäämään. Sulata maitosuklaa vesihauteessa tai mikrossa. Lisää sula suklaa toiseen täytepuolikkaaseen. Kuumenna tilkka vettä ja sulata siihen kaksi (2) liivatelehteä. Lisää liivate suklaaseokseen. Kaada suklaaseos vuokaan keksipohjan päälle, tasoita ja laita jääkaappiin odottamaan.

Ota toinen täytepuolikas esiin ja yhdistä siihen (jäähtynyt) vadelmasose. Lisää sokeria maun mukaan. Kuumenna tilkka vettä ja sulata siihen kolme (3) liivatelehteä. Lisää liivate täytteeseen ja kaada vuokaan suklaaseoksen päälle. Tasoita pinta tai tee siihen kuvioita veitsellä. 

Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 6 tuntia, mielellään yön yli. Maku paranee, mitä kauemmin antaa hyytyä. 🙂 Koristele mielesi mukaan ja nauti!

dsc_0633.jpg

dsc_0631.jpg

Kommentit (11)
  1. Myöhästyneet synttärionnittelut! Näyttääpäs hyvältä! 🙂

    1. Kiitos! Kakku näytti hyvältä, ja lunasti kyllä ulkonäkönsä tuoman lupauksen. 😉

  2. Mä tahtoisin pojan synttäreille juustokakun täytekakun sijaan (tarkemmin ajatellen, ehkä vaaleanpunainen kakku olisi kuitenkin too much). Mutta kovasti haluisin sokerimassakoristeita päälle, kestääköhän juustokakun pinnalla? Kokemuksia?

    1. Meillä oli hääkakkuna moussekakku sokerikuorrutteella. Mutta sitä en tiedä mitä sille pitää tehdä ettei se vety, ainakin laittaa joku voikreemi tms sinne väliin.

      1. Tästä kokokuorrutteesta mäkään en osaa sanoa. Kai se vaatii jotain sinne väliin, google varmaan osais auttaa paremmin.

    2. Hmm, mulla on tainnut pariin otteeseen sokerimassakoristeita kakun päällä olla. Muistaakseni kestävät melko samalla lailla kuin kermakakun päällä, eli pidempään ollessaan sulavat, mutta jos laittaa vasta just ennen tarjoilua, niin ei ole ongelmaa. Ah, ja nyt kun oikein mietin, niin yhdellä kertaa tein semmosen ohuen laatan sokerimassasta kakun ja koristeen väliin. Laatta kesti ihan jees, ja koriste siinä päällä pidempään, kun ei ollut suorassa kosketuksessa kakkuun.

      Taisin tehdä vaaleanpunaisen kakun veljenpojan ristiäisiin. 😀 Vanhempien siunauksella tosin. Itse en koe vaaleanpunaista kakkua ongelmana pojan synttäreillä, jos tyyli muuten on hillitty. 🙂 Mutta entäs liila? Tää kakku vois olla maistuva myös mustikoilla. 🙂

      1. Sellaisia laatalla varustettuja kuviin ainakin googlessa törmäsin. Kakkuun pitäisi saada jotain perusväriä, että sopisi teemaan. Saisikohan punaisen? Kiitos ja kumarrus avusta!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *