Hyvettä kerrakseen
Eräänä kevättalvena vuosia sitten tunsin oloni yksinäiseksi. Parhaimmat ystäväni olivat kaikonneet suurempiin kaupunkeihin tai erilaisiin elämäntilanteisiin. Päätin perustaa ompelukerhon, jossa aluksi kurinalaisesti noudatettiin teemanmukaista toimintaa.
Vaan vuosien saatossa kerhosta on sukeutunut jotain hyvin erityistä, muuta kuin pelkkä harrastus. Ihmisiä on tullut ja mennyt, mutta ydinryhmäksi on muodostunut joukko varsin ihania nuoria naisia. Eilen kokoonnuimme kotoilemaan, vähän flunssaisina, väsyneinä – ja hysteerisesti nauravina.
Iltapalaksi laitettiin yhdessä herkullista päärynäistä ja brie-juustoista salaattia, lankkuleipää ja omenahyvettä erään kerholaisen kotipuutarhan omenoista. Valokuvauksen yleensä hoitava asuintoverini oli muualla, joten räpsintä jäi vähemmälle.
Omenahyve tehtiin tällä kertaa sopimaan myös keliaakikolle. Siitä tuli hieman liian makeaa, joten olkaa tarkkana sen siirapin kanssa!
Pähkinäinen omenahyve
Einehet:
5-10 omenaa
75 grammaa voita
3/4 dl siirappia
ripaus muskottia
1 tl kanelia
1 tl vanilijasokeria
ripaus kaardemummaa
100 g pähkinöitä ja/tai manteleita
2 rkl tummaa ruokosokeria
Valmistus:
1. Viipaloi omenat ja asettele ne kauniisti vuoan pohjalle.
2. Rouhi pähkinät veitsellä leivinlaudan päällä.
3. Sulata voi. Lisää sulaneeseen voihin siirappi, pähkinärouhe ja mausteet.
4. Paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia, jonka jälkeen ripottele ruokosokeri pinnalle. Paista vielä ainakin 10 minuuttia tai niin kauan, että omenaviipaleet ovat kypsyneet.
Tarjoile vanilijajäätelön tai -kastikkeen kera.