Bataattia poskeen

Tämä on jo ties miten mones keittopäivitys. Johtopäätös: tykkään hurjasti keitoista. Varsinkin nyt, kun ulkona alkaa olla kylmä. Teen keittoa usein ison kattilallisen, sillä tällä ruokalajilla on tapana olla entistä parempaa seuraavana päivänä.

paniikkikeittiossa-700px-9534.jpg

Vihanneslokerossa virunut bataatti sai tänään kyytiä. Mielestäni bataatti on sinällään vähän tunkkainen raaka-aine ja kaipaa jotain kirpakkaa kylkeensä. Tämä bataattikeitto maustettiin punaisella currytahnalla, limellä ja tuoreella inkiväärillä. Lopputulos toimi yllättävän hyvin – ja maku oli silti lempeän bataattinen.

paniikkikeittiossa-700px-9512.jpg

paniikkikeittiossa-700px-9518.jpg

paniikkikeittiossa-700px-9527.jpg

Raikkaampi bataattikeitto

Ainekset:
1 bataatti
3 isoa porkkanaa
3 salottisipulia
1 kasvisliemikuutio
1 l vettä
n. 5 cm:n pala peukalonpaksuista inkivääriä
reilu 1 dl kermaa
1 rkl oliiviöljyä
2 tl punaista currytahnaa
1 lime
0,5 tl suolaa
mustapippuria

Lisäksi:
sipulin kuullotukseen ruokaöljyä

Ohje:
1. Kuori ja kuutioi juurekset. Silppua sipuli.
2. Kuullota sipuli kattilan pohjalla öljyssä. Lisää kiehuva vesi ja liemikuutio sekä juureskuutiot.
3. Anna kiehua 20 minuuttia.
4. Kuori ja viipaloi inkivääri. Lisää se keittoon ja annan kiehua vielä viitisen minuuttia.
5. Soseuta keitto. Mausta kermalla, oliiviöljyllä, currytahnalla, limemehulla, suolalla ja pippurilla.
6. Tarjoile kermaviilin tai smetanan kera.

paniikkikeittiossa-700px-9539.jpg

 

Koti Ruoka ja juoma DIY
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.