Pottua pöytään!

Yleisö pyysi perunasalaattini ohjetta. Olen niin tohkeissani pyynnöstä, että tietenkin resepti on pakko jakaa! En varsinaisesti ole keitetyn perunan suuri ystävä, mutta tässä reseptissä pottu on parhaimmillaan.

peruna1.jpg

Olen tehnyt tätä vappupiknikeille, juhannusbrunsseille ja uuden vuoden istujaisiin. Perunan oheisainekset aina hiukan vaihtelevat, mutta perusresepti on lyömätön. Juju on perunoiden marinadissa, joka on oikeastaan samaa kamaa kuin tämä salaatinkastike. Ja mikä parasta, tämä ohje on vegaaninen ja gluteiiniton.

peruna2.jpg

Perunasalaatti

Ainekset:
1 kg keitettyjä ja kuorittuja perunoita (jotakin yleisperunaa maun mukaan, itse suosin hiukan jauhoisia lajikkeita)
purkillinen kalamata-oliiveja
1 punasipuli
(lisäksi voi maun mukaan heittää sekaan kapriksia, fetajuustoa, tuoretta kurkkua tai suolakurkkua kuutioina – mitä nyt mieli tekee)

Marinadi:
0,5 dl öljyä (laitan puolet oliiviöljyä ja puolet rypsiä, näin ei maistu pelkästään oliiviöljyltä)
1,5 rkl balsamicoa
2 rkl appelsiinimehua
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
muutama kierros rouhittua mustapippuria
2 valkosipulin kynttä
reilusti tuoretta basilikaa silppuna

1. Paloittele keitetyt ja jäähtyneet perunat.
2. Valmista kastike sekoittamalla ainekset keskenään.
3. Marinoi perunat kastikkeessa, mieluiten yön yli, mutta tunti jääkaapissa riittää sekin.
4. Pilko oliivit ja hienonna sipuli sekä muut mahdolliset lisukkeet mieleisen kokoisiksi paloiksi. Lisää salaattiin. Tarkista suola.

peruna3.jpg

Kuvaa sallaadista ei nyt ole, intensiivisestä arkistojen kahlaamisesta huolimatta. Perunasalaatti ei ole yhdelläkään piknikillä noussut kuvaajien tähtitytöksi, mikä häpeä! Nämä peruna-aiheiset otokset tarjosi Wikimedia Commons. Näistä tulvahtivatkin ihanasti mieleen muistot teinivuosien perunannostokesiltä…

Suhteet Ruoka ja juoma Ystävät ja perhe DIY
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.