Sulava saaristosunnuntai
Eräänä verkkaisena kesäsunnuntaina ajelimme kuvaajan kanssa tutustumaan saariston ihanuuksiin. Määränpäänämme oli Kustavin Kipinä. Paikkaa ei voi määritellä yhdellä sanalla, siellä luonnon helmassa kohtaavat moderni arkkitehtuuri, taide, luovuus – ja rakkaus ruokaan. Oli ihanaa päästä valmiiksi katettuun pöytää, kuunnella lintuja ja metsän huminaa.
Talon väki loihti päivälliseksi sametinpehmeää parsakeittoa, uusia perunoita ja lohta kaikenlaisine lisukkeineen sekä tuunattuja vintage-munkkeja jäätelöllä. Kipinässä ruuan tajun henki kiteytyikin jälkkäriin, joka improvisoitiin silmiemme alla eilisistä munkeista, jotka paistettiin pannulla karamellisoituneessa sokerissa ja voissa suussasulaviksi leivoksiksi.
Seuraavaan kerran aion suunnatta Kustaviin, kun Kipinässä vietetään Pop up -ravintolaviikkoja, jolloin huippukokit kokkaavat siellä saaristolaisruokaa.