Bliniaika, paras aika

”Onkohan kolme purkkia varmasti tarpeeksi?” pohdin ääneen smetanahyllyllä ja nakkasin koriin vielä yhden ylimääräisen purkin. Enkä yhtään liioitellut, yhdeksän hengen blinikemuissa smetanaa kuluu VÄHINTÄÄN neljä purkkia. Puoli kiloa suolakurkkujakin oli liian niukasti mitoitettu. Mutta blinejä riitti!

pk-c-laurihannus-2013-9237.jpg

Ystäväni oli juuri muuttanut uuteen asumukseensa, ja blinien käristely oli vallan mainio tapa lämmittää koti. Blinit täytteineen ovat ilahduttavan sopiva menu seurueelle, jossa on keliaakikkoja ja kasvissyöjiä: tattarijauhot kun sopivat kaikille ja kaviaaria saa Cavi-Art-versiona, joka on täysin kasvipohjaista merileväkaviaaria. pk-c-laurihannus-2013-9147.jpgpk-c-laurihannus-2013-9165.jpgpk-c-laurihannus-2013-9171.jpgpk-c-laurihannus-2013-9179.jpg

Cavi-Artin ja smetanan lisäksi täytteinä oli punasipulia ja hunajaa. Makukartta hämmensi ja ihastutti myös joukkomme bliniensikertalaiset: miksi ihmeessä näitä herkkuja syödään vain bliniaikaan?
pk-c-laurihannus-2013-9172.jpgpk-c-laurihannus-2013-9195.jpgpk-c-laurihannus-2013-9175.jpgJälkiruuaksi ihana emäntämme kipaisi lähikaupasta täysin överin herkkukombon: suklaata, suklaa-nougatjäätelöä ja kermavaahtoa.pk-c-laurihannus-2013-9251.jpg

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *