Jääkaapin siivoamisesta ja paprikan parhaista puolista

20140921-lah_7935.jpgSellaisena päivänä, kun keli on niin karsea, ettei huvita lähteä kauppaan, on oikea aika ratsata jääkaappi. Jämäruoat ovat taitolaji sinänsä: itse olen niitä ihmisiä, jotka lähinnä inspiroituvat näistä ruokavarastojen hylkiöistä.

Rymsteerasin jääkaapin uuteen järjestykseen ja nakkasin pöydälle palan savutofua, vähän fetaa, puolikaan kesäkurpitsan, ison porkkanan, punasipulinpalan, tomaatin, juustonkannikan ja melkein tyhjän rasian valkosipulituorejuustoa. Lisäksi kaivoin kaapista muutaman paprikan – täytyy myöntää, että ne kipaistiin lähikaupasta erikseen, kun visio täytetyistä paprikoista alkoi siintää mielessä.

20140921-lah_7905.jpg20140921-lah_7915.jpg

Eikä aikaakaan, kun ainekset oli miksattu ja paprikat putsattu täyttöä varten. Sitten vaan uuniin 200 asteeseen ja vartin päästä ruoka oli jo villasukkiin ja viltteihin kääriytyneiden sateenpitelijöiden sohvailijoiden leffaeväänä. Jääkaappi kiittää, vatsa komppaa.

Täytetyt paprikat
1-2 paprikaa per syöjä, tässä  ohjeessa täytettä kolmelle paprikalle

4 paprikaa
200 g savutofua
puolikas sipuli
puolikas pieni kesäkurpitsa (n. 100 g)
1 porkkana raastettuna
30 g fetaa kuutioina
tomaatti
kourallinen juustoraastetta
1 rkl tuorejuustoa (esim. valkosipuli)

1. Halkaise paprikat pituussuunnassa, poista siemenkodat ja kara. Huuhtele hyvin. Levitä uunipellille tai sopivaan vuokaan.
2. Kuutioi ja hienonna ainekset melko pieneksi ja sekoita ne keskenään isohkossa kulhossa. Muista raastaa porkkana, sillä se ei isoina paloina ehdi kypsyä uunissa.
3. Annostele täyte paprikoihin ja kuorruta juustoraastella.
4. Paista uunin keskitasossa 200 asteessa noin 15 minuuttia.
 

Jotkut pitävät siitä, että paprikat ovat pehmeitä uunista tullessaan. Itse preferoin ruoassa struktuuria, joten laitoin paprikat raakana suoraan uuniin. Pehmeämmän lopputuloksen saat joko laittamalla paprikanpuolikkaat hetkeksi mikroon tai keittämällä niitä muutaman minuutin ajan. Itse en ole kokeillut, mutta olen kuullut näin tehtävän.

Ja koska kyseessä on jämäruoka, sävellä reseptiä sydämesi kyllyydestä. Paprikoihin sopii vaikkapa keitetty peruna, pastan tai riisin jämät, pähkinät ja pavut – mikseivät liha tai kalakin. Mehevyyttä saa paitsi juustokuorrutteesta, myös tuorejuustosta.

Vinkki! Kaiken väriset paprikat toki kelpaavat hyvin tähän ruokalajiin, mutta punaisista tulee kokemukseni mukaan maukkaimpia, vihreät taas hiukan kitkeröityvät uunissa.

suhteet oma-elama ruoka-ja-juoma diy
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *