Kähveltäjä tunnustaa

Tunnen joskus hiukan huonoa omaatuntoa siitä, että ryöstöviljelen muiden reseptejä täällä. Harvoin keksin itse mitään oikeasti uutta, vaan korkeintaan jalostan muiden hyviä juttuja. Mutta harvapa pyörää keksii uudestaan. Ja joillain ruuilla on yksinkertaisesti oikeus päästä useampaan ruokapöytään!

paniikkikeittiossa-700px-5907.jpg

Tämän päivän antimiin innostuksen sain kesän parhailta festareilta, Sulostockista. Olosuhteet olivat poikkeukselliset: yhteysaluksella saaristoon, 2-vuotiaan spontaani punk-keikka ja liki yhtä spontaani rankkasade kesän ehkä kuumimman päivän (siihen ei kyllä hirveästi tarvittu) jälkeen. Eräs ystäväni oli varustautunut reissuun halloumin, kesäkurpitsan, auringonkukansiementen ja balsamicosiirapin kanssa. Niistä syntyi grillissä niin mainio herkku, että herätin sen henkiin eräänä lokakuun kohmeisena iltana.

Halloumia ei ollut kaapissa, joten korvasin sen mozzarellalla. Ja juuri tätä varten haluaisin parilapannun, sillä kasvisten grillailu sujuisi sillä niin paljon paremmin kuin perinteisellä paistinpannulla. Mutta ei tullut itku näistäkään puutteista.

Lisukkeeksi tein fiilispohjalta tomaattibasilikavalkosipuli-salaatin.

paniikkikeittiossa-700px-5895.jpg

paniikkikeittiossa-700px-5900.jpg

Kesäkurpitsaa mozzarellalla
kahdelle

Tarvitset:
1,5 pientä tai 1 iso kesäkurpitsa
1 köntsä mozzarellaa
tilkka öljyä paistamiseen
siirappimaista balsamicoa
auringonkukansiemeniä
suolaa

1. Siivuta kesäkurpitsa vähän alle sentin paksuisiksi siivuiksi.
2. Paahda siivut öljytilkassa paistinpannulla niin, että ne saavat hiukan väriä. Suolaa siivut samalla kevyesti.
3. Leikkaa mozzarella ohuiksi viipaleiksi.
4. Kasaa lautaselle kerroksittain kuumia kesäkurpitsasiivuja ja mozzarellaa.
5. Paahda auringonkukansiemenet pannulla, lisää hiukan suolaa.
6. Valuta reilusti siirappimaista balsamicoa ja ripottele kesäkurpitsansiemenet kesäkurpitsa–mozzarella-keon päälle.

paniikkikeittiossa-700px-5920.jpg

Tomaatti–basilika–valkosipuli-salaatti

Tarvitset:
3 (rooman)tomaattia
kourallinen tuoretta basilikaa
1-2 valkosipulinkynttä maun mukaan
mustapippuria

1. Lohko tomaatit, lisää joukkoon basilika ja puserrettu valkosipuli. Mausta pippurilla.

Ylläolevassa kuvassa aterian särpimenä vielä uusi herkkuni hapankorppua parmesaanilla. Tämän keksin ihan itse! Vaikeaa se toki ei ollut, sipaisin vain voita hapankorpulle, raastoin hiukan parmesaania ja lusikoin päälle tomaattisalaattia. Toimii!

 

Suhteet Ruoka ja juoma Ystävät ja perhe DIY