Kinuskia hämmentämässä
Käykö teille koskaan niin, että kun sulatatte sokeria kattilassa, alkaa hämmenysvälineenä toimiva nuolija lyhetä?
Ei tullut kinuskikastiketta, tuli tiskiä ja entinen nuolija, joka suli muodottomaksi massaksi. Toinen satsi onnistui jo paremmin. Ohje on yksinkertainen, mutta hämää helppoudellaan. Ole tarkkana kuuman sokerin kanssa!
Kinuskikastike
(4 annosta)
n. 1½ dl sokeria
n. 1 dl kermaa
1. Kaada sokeri kattilaan ja kuumenna. Sekoittele rauhallisesti koko ajan. Sokeri paakkuuntuu sulaessaan, mutta muuttuu pian juoksevaksi. Sekoitusvälineeksi sopii vaikkapa lusikka.
2. Kun sokeri on sulanut, vähennä lämpöä ja lisää kerma hiljalleen koko ajan sekoittaen. Kannattaa kaataa kerma kattilan pohjalle sokerittomaan kohtaan – muuten massa paakkuuntuu helposti. Kastike kiehahtaa hiukan, mutta tasoittuu vinhammin sekoitettaessa.
Valmiin kastikkeen voi kaataa kuumana jäätelön tai marjojen päälle. Säilyy myös jääkaapissa melko notkeana.
Erityisesti suositan vaniljajäätelö + mustikka + kinuskikastike -komboa kera espresson.
(kuvasta puuttuu: mustikka)