Sairaspäivän ilo

paniikkikeittiossa-700px-0576.jpg

On ollut hiljaiseloa. Syynä elämässä vallitsevat ruuanlaittoa ja blogausta estävät tekijät:

1) Vanha kunnon angiina. Ensin et pysty pariin päivään kurkkukivulta syömään juuri mitään. Sitten huomaat, ettet enää maistakaan mitään. Mieliteko kohdistuu kaikkeen käsittämättömään ravintoarvotyhjään kuten juustosämpylöihin (voilla) tai valkoiseen riisiin. Kaiken lisäksi kokkailuhalut varisevat viimeistään silloin kun tajuat, ettei kukaan tahdo syödä räkänokan tekemiä leivoksia.

2) Keittiön ruokapöydän muuttuminen työpöydäksi. Koska ei voi mennä töihin, pitää luterilaisen kuuliaisuusopin mukaan teeskennellä ahkeraa ja kerätä kaikki rästihommat pinoihin keittiön pöydälle. Mikseivät ne pinot katoa?! Kts. kohta 3.

3) Laiskuus. Nimeltämainitsematon viiisikirjaiminen huonekalu alkaa houkuttaa sitä enemmän, mitä enemmän sillä aikaa viettää. Muutama muhkea tyyny ja paksu villapeitto, ja kas, vierähtää tunti, toinen, kolmas ja oikeastaan koko päivä.

Näiden asianhaarojen vallitessa olenkin kuluneiden päivien aikana erikoistunut voileipiin. Tässä tämän hetken TOP5 voikkarit -listani:

5. Hummusta porkkanaciapattalla. Lisäksi kirsikkatomaattia ja reilusti basilikaa, flunssakautena myös valkosipulia. Porkkanaciapattankin ohje tuloillaan…

4. Aurinkokuivattu tomaatti -maksamakkaraa ja paprikaa paahtoleivällä. Parasta aamupuuron kanssa, aktivoi koulun puuropäivämuistot.

paniikkikeittiossa-700px-0584.jpg

3. Vanhaa goudaa ja kuivattua viikunaa ruisleivällä. Juusto ja viikuna sopivat yhteen tarjottimella, mikseivät siis myös leivän päällä. Uudempikin gouda käy. Tai vaikkapa brie. (Ensimmäisessä kuvassa.)

2. Juustosämpylä voilla. Sitä kunnon teollista valkoista höttöpullaa, jonka päällä on uunissa ruskettunutta juustoraastetta. Kauppareissulla on käytetty vähintään varttitunti vertaillen sämpylöiden tuoreutta ja valittu se pussi, jossa on kuohkeimmat sämpylät. Pehmeä leipä voidellaan aavistuksen lämmenneellä voilla. Ja syödään.

Ja sitten voittaja, ikisuosikkini:

1. Ruisleipä avocadolla ja suolalla. Toimii aina, varmasti, kun kyseessä on syöntikypsä avocado. Nyt ei ollut, koska sellainen oli hävinnyt parempiin suihin jo aamupalalla.

paniikkikeittiossa-700px-0593.jpg

 

Kunniamaininta: Ullan pakarin ruisleipä. Toimii miten päin tahansa.

 

 

Suhteet Ruoka ja juoma Oma elämä Terveys

Panino alá panique

Kaikki sen tietävät, punajuuri ja vuohenjuusto muodostavat pyhän liiton. Tällä kertaa liitto solmittiin leivän päällä tykötarpeiden siunatessa tilaisuutta. Oi ja voi.

paniikkikeittiossa-700px-0319.jpg

paniikkikeittiossa-700px-0294.jpg
Koska maamme ilmasto tarjoaa meille tällä hetkellä vain mustan ja harmaan eri sävyjä, on hyvä edes lautasella päästä välimerelliseen tunnelmaan.

Punajuuripaninot
kahdelle

puolikas maalaispatonki
1 iso punajuuri
1 pieni paprika
n. 100 g vuohenjuustoa
tuoretta baby-pinaattia
salaattia
tomaattia
pestoa
majoneesia

1. Pese, kuori ja viipaloi punajuuri ohuiksi viipaleiksi. Paista viipaleita öljytyllä pannulla noin 20 minuuttia kannen alla. Kääntele ja lisää tarpeen vaatiessa öljyä.
2. Suikaloi paprika ja paahda se pannulla. Lisää pippuria ja suolaa maun mukaan.
3. Leikkaa patongista kaksi reilunkokoista palaa ja halkaise ne. Paahda patonkiviipaleet pannulla nopeasti. Sipaise viipaleille pestoa.
4. Kasaa paninot seuraavasti: pohjan päälle ensin tomaatti, sitten pari kuumaa punajuuriviipaletta, vuohenjuusto, kuumat paprikasuikaleet, pinaattia, salaattia ja päälle majoneesia. Paina paahdettu kansi koko komeuden päälle.

Lisukkeeksi sopii hunajamelonisalaatti balsamicon kera.

 

Koti Ruoka ja juoma DIY