Kähveltäjä tunnustaa

Tunnen joskus hiukan huonoa omaatuntoa siitä, että ryöstöviljelen muiden reseptejä täällä. Harvoin keksin itse mitään oikeasti uutta, vaan korkeintaan jalostan muiden hyviä juttuja. Mutta harvapa pyörää keksii uudestaan. Ja joillain ruuilla on yksinkertaisesti oikeus päästä useampaan ruokapöytään!

paniikkikeittiossa-700px-5907.jpg

Tämän päivän antimiin innostuksen sain kesän parhailta festareilta, Sulostockista. Olosuhteet olivat poikkeukselliset: yhteysaluksella saaristoon, 2-vuotiaan spontaani punk-keikka ja liki yhtä spontaani rankkasade kesän ehkä kuumimman päivän (siihen ei kyllä hirveästi tarvittu) jälkeen. Eräs ystäväni oli varustautunut reissuun halloumin, kesäkurpitsan, auringonkukansiementen ja balsamicosiirapin kanssa. Niistä syntyi grillissä niin mainio herkku, että herätin sen henkiin eräänä lokakuun kohmeisena iltana.

Halloumia ei ollut kaapissa, joten korvasin sen mozzarellalla. Ja juuri tätä varten haluaisin parilapannun, sillä kasvisten grillailu sujuisi sillä niin paljon paremmin kuin perinteisellä paistinpannulla. Mutta ei tullut itku näistäkään puutteista.

Lisukkeeksi tein fiilispohjalta tomaattibasilikavalkosipuli-salaatin.

paniikkikeittiossa-700px-5895.jpg

paniikkikeittiossa-700px-5900.jpg

Kesäkurpitsaa mozzarellalla
kahdelle

Tarvitset:
1,5 pientä tai 1 iso kesäkurpitsa
1 köntsä mozzarellaa
tilkka öljyä paistamiseen
siirappimaista balsamicoa
auringonkukansiemeniä
suolaa

1. Siivuta kesäkurpitsa vähän alle sentin paksuisiksi siivuiksi.
2. Paahda siivut öljytilkassa paistinpannulla niin, että ne saavat hiukan väriä. Suolaa siivut samalla kevyesti.
3. Leikkaa mozzarella ohuiksi viipaleiksi.
4. Kasaa lautaselle kerroksittain kuumia kesäkurpitsasiivuja ja mozzarellaa.
5. Paahda auringonkukansiemenet pannulla, lisää hiukan suolaa.
6. Valuta reilusti siirappimaista balsamicoa ja ripottele kesäkurpitsansiemenet kesäkurpitsa–mozzarella-keon päälle.

paniikkikeittiossa-700px-5920.jpg

Tomaatti–basilika–valkosipuli-salaatti

Tarvitset:
3 (rooman)tomaattia
kourallinen tuoretta basilikaa
1-2 valkosipulinkynttä maun mukaan
mustapippuria

1. Lohko tomaatit, lisää joukkoon basilika ja puserrettu valkosipuli. Mausta pippurilla.

Ylläolevassa kuvassa aterian särpimenä vielä uusi herkkuni hapankorppua parmesaanilla. Tämän keksin ihan itse! Vaikeaa se toki ei ollut, sipaisin vain voita hapankorpulle, raastoin hiukan parmesaania ja lusikoin päälle tomaattisalaattia. Toimii!

 

Suhteet Ruoka ja juoma Ystävät ja perhe DIY

Paniikki verkossa!

Ensinnäkin:

Pysyäkseen virrassa mukana Paniikki keittiössä meni Facebookiin, kas tässä linkki:

https://www.facebook.com/PaniikkiKeittiossa

kuvankaappaus_2012-10-8_kello_19.49.30.png

Ja toisekseen, sain tällaisen tunnustuksen jo aikoja sitten Vilma.P:lta. Kiitos tästä kunniasta ihanalle blogaajalle (jonka palstalle voisin antaa saman kunnian, mutta se taitaisi olla vähän hassua? Erikoismaininta siis!).

tunnustusiloveblog.jpg

En ole saanut aikaiseksi tehdä omaa listaani inspiroivista blogeista, mutta tässä se nyt tulee, nämä ovat säännöt:

1. Kiitä linkin kera bloggaajaa, jolta tunnustuksen sait.

2. Anna tunnustus viidelle suosikkiblogillesi.

3. Kopioi post it -kuva ja liitä se blogiisi.

4. Ole iloinen saamastasi tunnustuksesta, vaikka se onkin kerrottu vain post it -lapulla!

Ja tässä top vitoseni perusteluineen:

366 karkaavaa hetkeä, eräs suosikki-ihmisistäni kuvaa vuoden jokaisena päivänä.
Laura Loves, no kun se poika on niin ihana. Ja Laurakin on. Ja ne jutut.
En tiennyt että osaan tanssia, tämä maino yksilö taas seikkailee epämukavuusalueellaan ja sen ulkopuolella, katso vaikka!
Ruokahommia, ah, niin herkkuja juttuja.
Kaikki mitä rakastin, tarvitseeko tätä perustella? Tämä on vähän niin kuin blogien Pikku Naisia.

 

Koti Ruoka ja juoma