Sulava saaristosunnuntai

Eräänä verkkaisena kesäsunnuntaina ajelimme kuvaajan kanssa tutustumaan saariston ihanuuksiin. Määränpäänämme oli Kustavin Kipinä. Paikkaa ei voi määritellä yhdellä sanalla, siellä luonnon helmassa kohtaavat moderni arkkitehtuuri, taide, luovuus – ja rakkaus ruokaan. Oli ihanaa päästä valmiiksi katettuun pöytää, kuunnella lintuja ja metsän huminaa.

paniikkikeittiossa-700px-5088.jpg
paniikkikeittiossa-700px-5147.jpg
paniikkikeittiossa-700px-5170.jpgTalon väki loihti päivälliseksi sametinpehmeää parsakeittoa, uusia perunoita ja lohta kaikenlaisine lisukkeineen sekä tuunattuja vintage-munkkeja jäätelöllä. Kipinässä ruuan tajun henki kiteytyikin jälkkäriin, joka improvisoitiin silmiemme alla eilisistä munkeista, jotka paistettiin pannulla karamellisoituneessa sokerissa ja voissa suussasulaviksi leivoksiksi.

paniikkikeittiossa-700px-5124.jpgpaniikkikeittiossa-700px-5133.jpg
paniikkikeittiossa-700px-5136.jpg
paniikkikeittiossa-700px-5189.jpg
paniikkikeittiossa-700px-5190.jpg

Seuraavaan kerran aion suunnatta Kustaviin, kun Kipinässä vietetään Pop up -ravintolaviikkoja, jolloin huippukokit kokkaavat siellä saaristolaisruokaa.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *