Jouluinen Loviisa

Loviisa1.JPG

Jos joku teistä lukee Vihervaaran Annan blogia, niin olette saattaneetkin saada jo vihiä meidän viime sunnuntaisesta retkestämme Loviisaan. Käväisimme siellä nimittäin ihastelemassa pikkukaupungin jouluista tunnelmaa Wanhan ajan Joulukodit -tapahtumassa.

Loviisa5.jpg

Loviisa on oikea joulun ihmemaa. Suloiset pastellinsävyiset puutalot ovat kuin suoraan Astrid Lindgrenin saduista. Olisi ollut suorastaan luonnollista törmätä Peppi Pitkätossuun noilla mukulakivisillä kaduilla.

Loviisa4.JPG

Jokaisessa vierailemassamme joulukodissa oli mieletön tunnelma. Kun ovesta astui sisään sormet ja varpaat pakkasesta jäässä, kynttilöiden ja kakluunien tuoma lämpö yhdistettynä glögin ja muiden jouluisten herkkujen tuoksuun oli suorastaan huumaava.

Loviisa9.jpg

Kaikki kodit oli koristeltu kauniiksi joulua varten. Monessa talossa pidettiin myös omaa käsityöpuotia tai joulukauppaa. Tarjolla oli toinen toistaan hienompia joulupalloja, koristeita ja esimerkiksi kasvivärjättyä lankaa.

Loviisa3.JPG

Loviisa6.JPG

Loviisa7.JPG

Loviisan joulukodit ovat avoinna vielä tämän viikonlopun. Jos yhtään houkuttaa, niin suosittelen kaupunkia lämpimästi. Täydellinen paikka päästä joulutunnelmaan!

Loviisa8.JPG

Kommentit (12)
  1. Oli kyllä ihan mahtava reissu!:) Ja oon niin kateellinen tuosta koira-kuvasta!:D 

    Onnea leimasta murunen ja ihanaa viikonloppua!

    1. Hehee, kiitos! Kun tarpeeksi kauan kehtasi räpsiä toisten ikkunasta sisään, niin kurkkasihan se koira sieltä 🙂 kivaa viikon alkua sulle!

  2. Olipas mahtavin blogilöytö pitkään aikaan, symppistä tekstiä ja huippuja askarteluvinkkejä! 🙂

    1. Voi kiitos! Tervetuloa lueskelemaan ja inspiroitumaan, kiva jos tykkäät 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *