Studio Arhoj, koska keramiikka hymyilyttää

Pari viivaa

Perustin tämän blogin osittain siksi että haluan merkitä kollektiiviseen digitaaliseen tilaan asioita jotka tekevät minut iloiseksi. Maailma osaa olla ankea paikka, ainakin jos harrastaa uutisten lukemisen aiheuttamassa ahdistuksessa piehtaroimista. Siksi haluan muistuttaa itseäni siitä, että maailmassa on paljon ihania, hauskoja ja kauniita asioita sekä valloittavan inspiroivia, taitavia ja aikaansaavia ihmisiä. Toivon aloittelevani ihanien asioiden postaussarjaa, mutta en uhoa liikaa, ette käy niin, että vastaan tuleekin seinä ja nätit asiat katoavat maailmasta heti huomenissa.

Juuri nyt olen todella innostunut keramiikasta. Pidän siitä, mitä kaikkea lasitteilla voi tehdä keramiikan pinnalle, miten jokin kova ja kiiltävä voi näyttää lähes nestemmäiseltä. Pidän siitä, miten painavaa ja haurasta keramiikka voi olla samaan aikaan. Miten sen pinta voi näyttää pehmoiselta ja olla kova. Pidän sileistä kiiltävistä pinnoista ja röpöliäisistä tekstuureista. Kaiken tämän intoilun keskellä törmäsin Instagramissa tanskalaiseen Studio Arhojhin, jonka tuotanto hellii näköhermojani.
   

  
Olin kuolla söpöysyliannostukseen. Huhhuh mitkä värit, mitkä muodot, mitkä struktuurit! Ja mitkä tuotekuvat! On niin makeaa että kakkostyypin diabetes uhkaa iskeä pelkästä kuvien katsomisesta. Arhojn kirkkaat ja överit väriyhdistelmät ovat valloittavan törkeitä ja silti onnistuvat vaikuttamaan harmonisilta.
   
Tanskalaiset ovat kyllä uskomattomia. Kaiken hyggeilyn, korvapuusteilun ja överien voileipien keskellä ne ehtivät saada aikaiseksi tällaista ihanuutta. Luulin jo hetken että innostukseni värejä ja runsaspigmenttisiä pintoja kohtaan oli laantunut, mutta olin väärässä. Senkin tanskalaiset!
  
 Kuolaa.
 
 Kuolaa.
  
Kuolaa. 

 

 

Ei mulla muuta. 

 

 

***

 

 

Kirjoittajan astiakaapissa ei ole tyhjää tilaa.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.