Valkenevat aamut

Pari viivaa

Istun liian täysissä busseissa aamuin ja illoin. Ihmiset varisuttelevat talven jälkeistä väsymystään, kuin pieniä kiteitä. Vanhempiensa vierillä istuvat lapset ovat suorastaan maanisessa tilassa, eikä vielä ole edes huhtikuu. Bussin tunkkainen ilma pakkautuu äärimmilleen kysymyksistä, jotka koskevat Muumilaakson aikavyöhykettä ja Pisan kaltevan tornin korkeutta. Tunnen lähestyvän kevään tuoman pienen energian lisääntymisen silmäluomissani, joiden ei tarvitse enää taistella pysyäkseen auki aamuisin. Paremman elämänlaadun tavoittelun nimissä hankittu salikortti ei enää aiheuta turhautunutta ähinää, vaan kipitän kohti salia kuin paraskin fitness-pimu.

Askelkyykkyjen ja lihassoutujen välissä näen vilahduksen menneisyydestä heijastuksessani peilistä. Juuri tämän aamuiset salitrikooni ovat vuosikausia vanhat ja ymmärrän vasta nyt, liikeradan puolivälissä, että olen käyttänyt samoja housuja yli vuosikymmenen. Matalatulehduksinen ikäkriisini nostaa hieman uteliaana päätään, mutta survon sen syvemmällä hylättyjen ajatusten hautuumaalle. Tämä ei ole aika, eikä paikka ruveta murehtimaan parin vuoden päässä häämöttävää kolmenollaa. Sitä paitsi sehän on vain ekologista käyttää vaatteita niin kauan kun ne hyvinä pysyvät. Onhan? 

Palautan kirjaston kirjat taas kerran myöhässä, sillä aina on kiire ja muita valikoituja tekosyitä. Kirjapinoni yliaikainen panttaaminen vie tililtä reilut 11 euroa. Hävettää vähän, mutta lohduttaudun sillä, että sakkomaksuni mahdollistavat lisäkirjojen hankkimisen kokoelmiin. Yritän keskittyä valitsemaan uutta lainattavaa, mutta mieleni on levoton ja himoitsee kadulle. Valitsen summamutikkassa mukaani pari Norjan matkaopasta ja pakenen omaa keskittymiskyvyttömättömyyttäni ulos hämärtyvään iltaan. Kadulla edelläni kulkee nainen, jonka paperikassissa on logo, jonka suunnittelijan olen tuntenut joskus menneisyydessäni. Ikäkriisi vilkuttaa taas puuntakana. Väsyttää.

IT-bagini on hieman kärsinyt. Tässä se on osana työmatkaa.

 

Graffitinpoiston jälkiä marmorissa. Tärkeää kotikaupungin taltiointia.
 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.