Vinkkejä vaalipäivään

Pari viivaa

Tänään ne ovat, kunnallisvaalit, päivä jona jokainen äänioikeutettu voi oikeasti vaikuttaa kuntansa asioihin ja lähidemokratian toteutumiseen. Kunnallisvaaleissa paitsi valitaan uudet kunnanvaltuutetut, myös tuodaan julki se millaisiin ihmisiin ja ajatuksiin me uskomme. Ja niihin ajatuksiin liittyen päätin jakaa puolueneutraalit vaalivinkkini tänään äänestäville:

 1. Älä äänestä vihaajaa, syyttelijää ja syntipukin etsijää. Paljon on pielessä kunnissa ja maailmassa, mutta energiansa syyttelyyn ja muiden syyllistämiseen käyttävä ehdokas tuskin on kovin ratkaisukeskeinen valtuustossakaan. Luultavammin tällaisesta ehdokkaasta tulee valtuustossa kapula rattaisiin, valtuutettu, joka ei ole valmis kompromisseihin ja joka hidastaa penseydellään kaikkia päätösprosesseja vain inistäkseen päätöksenteon hitaudesta.
   
 2. Äänestä ihmistä jolla on visio. Oli elämässäsi etusijalla sitten koulutus, kaarat, kaavoitus, kalastus, katukivetys tai kakarat, niin lähes aina löytyy ehdokas joka jakaa arvosi ja jolla on ideoita ja energiaa sinulle tärkeiden asioiden kehittämiseen. 
   
 3. Äänestä sen tulevaisuuden puolesta jonka toivot tapahtuvan, älä sitä tulevaisuutta vastaan jonka pelkäät tapahtuvan. Älä äänestä pelottelijaa, äänestä häntä joka näkee enemmän mahdollisuuksia kuin uhkia. 
   
 4. Äänestä tulevaisuuteen katsojaa menneeseen haikailijan sijaan. Mennyt aika kimaltelee nostalgian kaikissa sävyissä, mutta se ei enää palaa. Anna äänesi siis sellaiselle joka on valmis ponnistamaan tämän päivän lähtökohdista tulevaa kohti.
   
 5. Äänestä ihmistä johon itse uskot. Se on sinun äänesi, saat käyttää sen kuten haluat.

​Onnea koitokseen kaikille puolueille tasapuolisesti. Tehkää fiksuja päätöksiä te valituiksi tulevat.

Kommentoi