Elä kuin viimeistä kesäpäivää

Tuo lause todetaan myös eräässä Lidlin mainoksessa ja pitää muuten harvinaisen hyvin paikkansa. Liian usein olen ainakin itse ajatellut syksyn jälleen koittaessa, että ”Voi kun kesä meni taas niin nopeasti ohi!” ja tuntuu siltä, ettei ole ehtinyt tehdä tai ettei ole saanut aikaiseksi mitään muutamaan kuukauteen. Tällä viikolla päätin, että tänä kesänä keskityn asioihin, jotka tuntuvat minusta mukavilta ja joita olen syystä tai toisesta halunnut jo pitkään tehdä, mutta en ole vielä(kään) tehnyt. Kirjasin nämä asiat kalenteriin ja päätin nyt jakaa ne teillekin:

1. Käy itselle uudessa kaupungissa.

Tämä tulee itse asiassa toteutettua jo tulevana viikonloppuna (Taisin tarkoituksella laittaa tämän ensimmäiseksi, että saisin ainakin yhden kohdan täytettyä listastani kesän aikana 😀 Niinhän sitä sanotaan, että pessimisti ei pety). Ollaan menossa parin kaverin kanssa käymään kaverimme luona Kokkolassa. Hän on siellä kesätöissä, joten meille tuli hyvä tilaisuus päästä näkemään samalla, millainen kaupunki Kokkola on. Ihana päästä myös näkemään tyttöjä pitkästä aikaa ja kävi tuuri, että kyseinen viikonloppu sattui olemaan töiden osalta meillä kaikilla vapaa. Näin muuten yksi yö unta jokin aika sitten, että olin Kokkolassa kävelemässä yhdellä tietyllä kadulla ja vasta viikkoja tuon unen jälkeen minulle selvisi, että kaverini asuu juuri kyseisellä kadulla. Ei voi olla sattumaa!

2. Käy yöuinnilla.

Pakko tehdä joka kesä – muita perusteluja ei tarvita. Parasta olisi, jos pääsisi kokemaan tämän omalla mökillä, mutta saa nähdä, pääsenkö tänä kesänä käymään siellä yön yli.

3. Järjestä piknik.

Toinen asia, joka mielestäni tekee kesästä kesän. Rakastan suunnitella ja järjestää muun muassa juhlien tarjoiluja, joten piknik-menun suunnittelu on myös ihan parasta! Ajateltiin itse asiassa toteuttaa tämä tyttöjen kanssa viikonloppuna Kokkolassa, mutta sen verran näyttää ukkonen tällä hetkellä sotkevan suunnitelmat, että täytyy näillä näkymin siirtää piknik myöhemmäksi. Voin kuitenkin sanoa, että tämä kohta tulee varmasti toteutettua jossain vaiheessa kesää jollain porukalla!

4. Aloita viltin tekeminen.

Kevään aikana innostuin virkkaamisesta, kun mummoni teki minulle syntymäpäivälahjaksi viltin isoäidin neliöistä. Opettelin hammasta purren neliön tekemisen ja nyt se sujuu jo aika hyvin. Haaveena olisi, että jonain päivänä saisin myös itse samantapaisen viltin aikaan; täytyisi vain ostaa sopivat langat ja laittaa tuumasta toimeen. Aloittaminen on aina vaikeaa, mutta uskon, että kunhan saisin ensimmäisen neliön virkattua, viltti muodostuisi aika itsestään.

5. Ole päivä ilman Instagramia.

Surullista kyllä, mutta tämä on minulle oikeasti varmaan koko listan vaikein kohta. En edes tiedä, kauan minulla menee päivässä aikaa Instagramin selaamiseen. Olen jopa harkinnut, että lataisin puhelimeen jonkin sovelluksen, josta näkisi, monta tuntia vietän päivästäni puhelin kourassa. Ehkä se herättäisi minut ja voisin keskittyä enemmän päivässäni paljon järkevämpiin ja tärkeämpiin asioihin. Parastahan tässä on, ettei Instagramista edes melkein koskaan löydy mitään uutta, vaikka sitä tulee selattua vähän väliä!

6. Lue kirja.

Pienempänä rakastin lukea kirjoja ja tulimme ystäväni kanssa usein kirjastosta useamman kassillisen kanssa. Yläasteella ja lukiossa kiinnostukseni lukemista kohtaan väheni huomattavasti ja ainoat kirjat mitä luin olivat koulukirjat. Nykyään haluaisin taas päästä siihen lukemisen fiilikseen ja uppoutua johonkin kirjaan niin syvästi, että kaikki muu ympäriltä unohtuu. Tuntuu vain siltä, että keskittymiskykyni on nykyään täysi nolla (Edellisellä kohdalla ei varmaan ole mitään vaikutusta tähän…). Nyt kuitenkin päätin, että menen joku päivä ihan asioikseni kirjastoon ja etsin sieltä kirjan, jonka uskon olevan itselleni tarpeeksi mielenkiintoinen. Tai sitten luen jonkun omista kirjoistani, joita on vuosien varrella kertynyt jonkin verran, mutta joiden kansia ei ole silti tullut vielä tänäkään päivänä avattua.

7. Säästä niin, että pääset syksyllä ulkomaille.

Tätä toivon todella paljon. Minulle nousi hirveä matkakuume, kun vanhempani kävivät toukokuussa viikon Kreetalla ja myös somesta huomasi, että ihmiset ovat käyneet mitä ihanimmissa maissa lomailemassa. Toivon, että pystyn laittamaan kesän ajan palkastani sen verran säästöön, että ”syysloman” aikoihin viikon loma etelässä olisi taloudellisesti mahdollista. Se ainakin tulisi tarpeeseen!

8. Siivoa mansikoita.

Tämä on mulle selvä kesän merkki. Tiedän ihmisiä, jotka eivät tekisi mielellään tätä hommaa, mutta minä siivoaisin mielelläni vaikka muidenkin mansikat! On ihan parasta, kun saa poistettua kannat tuoreista suomalaisista mansikoista ja käyttää osan niistä leivontaan, laittaa osan pakkaseen ja loput sitten omaan suuhun 🙂

9. Mökkeile.

Jos olisi mahdollista, asuisin varmaan koko kesän mökillä. Mua ei haittaisi ollenkaan olla kaukana kaupungin hälinästä ja kantaa pesuvesiä järvestä tai hanasta, jollainen omalta mökiltä löytyy takapihalta. Suunnitelmissa olisi ainakin käydä kaveriporukalla mökkeilemässä kesän aikana ja mielellään mökkeilisin myös useammin. Mökillä on aina niin rauhallista ja kaikki stressi jää kaupunkiin.

10. Käy yökylässä.

Jostain syystä en lapsena oikein tykännyt käydä yökylässä. Tuntui oudolta olla yö pois kotoa ja turvallisesta omasta sängystä. Tänä kesänä toivon, että voisin tämän asian tiimoilta elää lapsuuteni uudelleen ja yökyläillä esimerkiksi kavereiden luona mahdollisimman paljon. Ja hei, tämäkin kohta toteutuu viikonloppuna! Jes!

Ihanaa kesää just sulle! Ja muista; elä kuin viimeistä (kesä)päivää.

Lotta

Kommentit (1)
  1. Moi! Halusin vain kertoa, että Instagramissa näkee oman sovelluksessa käytetyn ajan. Omasta profiilista kolme viivaa ja Sinun toimintasi. Haastanpa julkaisemaan screenshotin tilastoista tänne blogiin 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *