Reseptikirja: Marinoitu mozzarella

Marinoidut mozzarellapallot sopii alkupaloiksi tai tarjoiltavaksi illanistujaisiin! Ne on nopea valmistaa, mutta marinoitumiseen jääkaapissa kannattaa varata aikaa minimissään puolisen tuntia – mitä kauemmin maltat mozzarellapalloja marinoida, sitä herkullisempia ne ovat!

Toinen asia, joka kannattaa ottaa huomioon on laadukas oliiviöljy. Suosittelen käyttämään lemppari öljyäsi tai ostamaan jonkun hieman laadukkaamman oliiviöljyn kaupasta 🙂

Aloita kaatamalla mozzarellapalloista neste pois ja lisää ne kulhoon. Suosittelen käyttämään pientä tai kapeaa kulhoa, jotta öljyä ei tule tuhotonta määrää. Lisää mozzarellapallojen päälle oliiviöljyä sen verran, että ne ovat melkein kokonaan peittyneet öljyyn. Lirauta sekaan pari kolme ruokalusikallista punaviinietikkaa (toimii myös ilman!).

Lisää joukkoon pippuria, suolaa ja chilihiutaleita. Pilko 2-3 valkosipulinkynttä ja tuoretta basilikaa joukkoon. Sekoita ainekset yhteen ja laita jääkaappiin marinoitumaan vähintään 30 minuutiksi (mielellään pidempään).

Marinoidut mozzarellat on siitä monipuoliset, että ne voi tarjoilla monella eri tapaa! Suosittelen ehdottomasti yhdistämään juustojen kanssa paahdettua patonkia tai muuta leipää. Maustettu öljy sopii erinomaisesti pelkästään herkullisen leivänkin dippailuun!

Voit tarjoilla mozzarellat marinadissa ja asetella leipäpaloja tarjolle tai voit tehdä leipien päälle valmiin annoksen mozzarellasta, öljystä ja tomaatista. Mozzarellat voi myös  tarjoilla tikussa pelkkänä mozzarellana (kuva yllä) tai yhdistettynä leipään ja tomaattiin (kuva alla). Balsamico sopii tähän myös erinomaisesti 🙂

Instagram: pastababyblog

hyvinvointi ruoka-ja-juoma

Reseptikirja: Täytetyt kanat

Tein tänään pitkästä aikaa täytettyjä kanoja. Nämä ovat yksi suosikeistani, mutta jostain syystä en ole pitkään aikaan tehnyt näitä. Tein tällä kertaa kanoihin täytteeksi pesto-tomaatti-mozzarellan, joka oli todella hyvää! 🙂

Täytetyt kanat on siitä kiva, että ne voi täyttää ihan millä vaan – vain mielikuvitus on rajana! Omia kestosuosikkejani on paprika-feta-juustoraaste sekä ricottajuusto-pinaatti. Kannattaa kokeilla myös näitä!

Kokeilin myös ensimmäistä kertaa Lidlistä ostettuja pestolla täytettyjä gnoccheja. Ajattelin, että ne sopisivat erinomaisesta tämän täytteen kanssa. Ikävä kyllä nämä gnocchit ei itsellä ainakaan pääse jatkoon. Maku ei ollut kovin hääppöinen ja gnocchien koostumus ei ollut mieleeni. Kyllä ne ihan syötäviä onneksi silti oli – ainakin kastikkeen kanssa!

Tein tähän ruokaan supersimppelin ja nopean kerma-juustokastikkeen, joka on todella yksinkertainen ja valmistuu  vain parissa minuutissa! Kaada vain paistinpannulle ruokakerma ja lisää sen joukkoon pippuria, suolaa, valkosipulimaustetta sekä vähän vajaa desi juustoraastetta (aurajuusto sopii myös erinomaisesti!). Kiehauta kastiketta pari minuuttia sekoitellen sitä samalla ja tämän jälkeen kastike on valmis nautittavaksi.

Itse kanatkin on todella helpot valmistaa. Itse teen kanat yleensä kokonaan paistinpannulla, mutta voit valmistaa ne myös kokonaisuudessaan uunissa tai ruskistaa ensin pannulla ja tämän jälkeen viimeistellä ne uunissa.

Pyörittele ensin kanan rintafileet öljyssä ja mausta mielesi mukaan. Maustoin tämän kanan yksinkertaisesti pippurilla, suolalla ja valkosipulilla. Yleensä muokkaan mausteita vähän sen mukaan mitä aineksia käytän kanan täytteenä 🙂

Leikkaa tämän jälkeen veitsellä kanan rintafilee osittain auki. Täytä kanat pestolla, mozzarellalla sekä tomaateilla ja kiinnitä kana parilla hammastikulla takaisin kiinni (tämä helpottaa paistamista).

Asettele kanat öljytylle paistinpannulle ja paista kumpaakin puolta n. 10 min (tai kunnes kana on molemmin puolin kypsää). Muista paistaa kanoja melko miedolla lämpötilalla, jottei kanan pinta pala!

Instagram: pastababyblog

Täytetyt kanat mozzarella-pesto-tomaatti täytteellä

Ainekset (3 annosta)

30 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

Mitä tarvitset?

  • Maustamattomia kananrintafileitä
  • Öljyä
  • Suolaa, pippuria & valkosipulimaustetta
  • Pestoa
  • Mozzarellaa
  • Pikkutomaatteja

Mitä tehdä?

  • Pyörittele kanan rintafileet öljyssä ja mausta ne
  • Halkaise kanat osittain auki veitsellä
  • Täytä kanat pestolla, mozzarella ja tomaateilla ja kiinnitä hammastikuilla kana takaisin kiinni
  • Paista kanoja miedolla lämmöllä paistinpannulla n. 10 minuuttia per puoli (tai kunnes kana on kypsää)
hyvinvointi ruoka-ja-juoma