Kokkaa tänään: Sitruunainen kanapasta

sitruuna.jpg

Eräs ravintolaruokasuosikkini ei petä koskaan: Cafe Bar 9:n eli Ysibaarin loistavan raikas ja kermainen Pollo Limonello. Eilen kokkasin jotain sinnepäin  – vähän sen mukaan, mitä kaapista löytyi ja mitä muistin ostaa kaupasta. Pastan alkuperäinen resepti on tosiaan Ysibaarin keittiöstä ja se on julkaistu aikoinaan Helsingin Sanomien Nyt-liitteessä. Luin aineksiin inspiraatiota Pastanjauhantaa-blogista.

Kannattaa fiksailla ohjetta luovasti: jos jääkaapista löytyy valkoviinipullon jämät, myös puoli desiä sitä maustaa kastikkeen kivasti. Kokkailukokemuksieni perusteella olennaista pastan makuelämyksen onnistumiselle ovat ainesosat: sitruuna, inkivääri, jugurtti ja kerma.

Annos on loistava arkiruoka. Pitkästä ainesosaluettelostaan huolimatta sen valmistaa parissakymmenessä minuutissa. Annos on sopiva kahdelle tosi nälkäiselle ja siitä riittää seuraavan päivän evääksi. Toimii muuten myös kasvisversiona ilman kanaa!

Sitruunainen kanapasta

  • Paketillinen broilerin rintafileetä (3 kpl)
  • Loraus oliiviöljyä paistamiseen (käytin sitruunaöljyä)
  • 1 salottisipuli pilkottuna
  • 1-2 valkosipulinkynttä pilkottuna
  • ripaus chiliä (maun mukaan)
  • sahramia tai kurkumaa väriä antamaan
  • 2 dl kuohukermaa
  • loraus (1 rkl) kasvisfondia
  • 2 tl valmiiksi raastettua inkivääriä purkista (Pirkka)
  • 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 2 rkl luomuhunajaa
  • 2 dl paksua ruoanlaittojugurttia
  • suolaa
  • Runsaasti tuoretta parmesania raastettuna
  • Tuoretta basilikaa
  • Farfalle-pastaa

Suikaloi liha ja ruskista kevyesti öljyssä pannulla. Lisää pilkottu sipuli ja valkosipuli sekä chili ja sahrami/kurkuma ja paistele hetken aikaa. Sekoita mukaan kerma ja fondi, keitä kasaan viitisen minuuttia.

Pese sitruuna ja raasta sen kuori kulhoon. Purista mehu ja lisää joukkoon. Laita pasta kypsymään.

Lisää inkivääri, sitruunakupillinen ja hunaja kastikkeeseen. Anna muhia kannen alla hiljaisella teholla pastan kypsymisen ajan. Lisää raastettu juusto, anna sulaa. Tarkista maku, lisää suolaa tarvittaessa. Lisää lopuksi jugurtti (jos sen lisää liian aikaisin, se saattaa muuttua kuumentaessa kokkareiseksi). Silppua basilikaa ja lisää kastikkeeseen. Valuta kypsä pasta ja lisää se kastikkeen joukkoon.

Tarjoile ja ota kehut vastaan!

Kokkailumusiikiksi suosittelen uunituoretta Raphael Saadiqin Stone Rollin’ –albumia.

Kommentit (5)
  1. Eiku ny rillataan!

  2. Kyllä. Kuvatkin on jo osittain räpsitty. Pitää vaan saada edustavat illalisvieraanikin taltioitua palstalleni… 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *