Kirppishaukkailua ja muuta ostostelua

En enää muista missä ja kuka, mutta joku oli sitä mieltä, että Berliini ei ole varsinainen ostoskaupunki. 

Noh, en tiedä mikä on oikeaoppinen määritelmä ostoskaupungille, mutta kyllä täälläkin rahoistaan pääsee helposti eroon, jos haluaa. 

wp_001797.jpg

Jos ei halua ostaa uutta, vaan jo olemassa olevaa, tarjoaa Berliini siihenkin oivan mahdollisuuden. Mauerparkin sunnuntaikirppari on klassikko, jota voin suositella lämpimästi. Paitsi ihan tavallisten kaupunkilaisten komeroiden aarteita, sieltä löytää myös mm. paikallisten käsityöläisten ja designereiden tuotteita. Herkkukojuja on myös ripoteltu alueelle sen verran tiheästi, ettei penkomisen lomassa ehdi nälkä yllättämään. Kirppari aukeaa jo kahdeksalta ja sanoisin, että jos ei erityisemmin tykkää ryysiksestä, niin paikalla kannattaa olla aamupäivän aikana. 

Toinen sunnuntaikirppari löytyy Boxhagener Platzilta, Friedrichschainista. Paljon pienempi kuin Mauerpark, mutta käymisen arvoinen. Ennen tai jälkeen kirppiskierroksen voi herkutella sunnuntaibrunssilla jossakin alueen ihanista kahvila-ravintoloista, vaikkapa ihan siinä puiston kulmalla sijaitsevassa Elfidassa. Ja sitten vyöryä päiväunille.

wp_001799.jpg

Kirpparimyymälöistä ilmeisesti jonkinlaista kulttimainetta nauttii Colours Kleidermarkt Kreuzbergissa. Isossa hallissa on erikseen osasto, jonka tuotteista maksetaan kilohinnan mukaan. Tiistaisin on Happy Hour, jolloin alennusta irtoaa vielä ylimääräiset kolkytprossaa. Samalla toimijalla on muitakin liikkeitä Berliinissä, linkin takaa löytyvät yhteystiedot. 

Ja sitten on tietenkin vielä hyväntekeväisyysketju Humana, jolla on useita kauppoja Berliinissä. Frankfurter Torin metroaseman vieressä sijaitsee niistä kooltaan isoin, vaatimaton viisikerroksinen tavaratalo, joka on myös Euroopan suurin second hand-tavaratalo. Pikkulintujen mukaan se ei kuitenkaan ole valikoimaltaan parhain, vaan siisteimmät löydöt tekee pienemmistä liikkeistä. Itse kävin tällä retkellä Alexanderplatzin myymälässä, josta poistuin kahden retrohenkisen hamosen kanssa. Syytän hetkeä aiemmin terassilla nautittua vahvaa mojitoa. 

wp_001709.jpg

Jos käyttämätön tavara kiinnostaa, mutta on (tai on ainakin olevinaan) kiinnostunut tälle pallolle jättämästään hiilijalanjäljestä, kannattaa suunnata Naturkaufhausiin. Pääasiassa ekotuotteisiin keskittyvän tavaratalon viisi kerrosta kätkevät sisäänsä kaikenlaisia herkkuja aina vaatteista kosmetiikkaan ja paperitavarasta luomuviineihin ja kristalleihin. Ja sushibaarikin löytyy.

Sekä kiinantossutaivas. Kympin pari, on kokoja ja värejä.

wp_001723.jpg

Prameampaa meininkiä kaipaaville on tietenkin Kaufhaus Des Westens eli KaDeWe, jossa voi käydä hiplailemassa Guccia, Versacea ja muuta mukavaa. Yläkerran huikea ja jättikokoinen herkkuosasto on aivan oma lukunsa, se on lähes pakollinen ohjelmanumero jokaiselle turistille. Kürfurstendammin alueelta eivät muutenkaan lopu kaupat ihan äkkiä kesken, ennemmin shoppailijalta hupenevat eurot. 

Myös vastakkaisella puolella eli entisen idän keskustassa ollaan käsi ojossa: Alexanderplatzilta löytyy kaiken muun lisäksi myös ostoskeskus Alexa, joka sisältää vain vaatimattomat 180 liikettä. Sää-lit-tä-vää. 

Pidin myös kovasti Karl-Marx-Strassen eläväisestä alueesta Neuköllnissä, jonne suuntasin päiväkävelylle Ungeheuerin aamiaisen jälkeen. Varoituksen sana: kadulla sijaitsee lukuisia halpoja kenkäkauppoja, joiden eteisessä henkinen selkärankani oli vähällä murtua, voileipäkeksin lailla.

 

Oletko sinä tehnyt löytöjä Berliinissä? Tule jakamaan vinkkisi kommenttilootaan!

 

Kommentit (6)
  1. Kiitos näistä vinkeistä, kirpalle pitää päästä! Miehen voinee jättää siihen mojitopaikkaan parkkiin 😛

    1. Voi kyllä, miesparkkiasia on Berliinissä mukavasti huomioitu, juottolaa riittää. Hauskaa matkaa! 😀

  2. Mä en ole koskaan käynyt Berliinissä, mutta mua kiinnostaisi kovasti tietää, millainen hintataso second hand-vaatteilla on siellä? Kiitos kivasta blogista!

    1. Moi tiia, kiitos kommentista ja kiitoksesta! 🙂 Hintataso on miun mielestä ihan kohtuullinen. Esim. tuolla Coloursissa se kilohinta taisi olla alle 15 euroa. Humanasta ne kaksi hametta lähti yhteensä kahdellakympillä, eli ei nyt ihan ilmaiseksi mutta ei myöskään tuntunut pahalta kassalla (mojitopäissään). Käytetystä tekokuidusta ehkä kova hinta mutta onhan siinä sitten se hyväntekeväisyysnäkökulmakin.  Mauerparkissa näkyi myyntipöydillä lappuja että tästä kaikki euron kipale, oli tietysti tyyriimpääkin tarjolla.    

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *