Ladataan...
Petit Ange

Ensin ajattelin pitää taukoa viikon tai kaksi. Mulla on paljon ideoita ja muutama valmiskin teksti odottamassa julkaisua mutta ne taitaa saada vielä odottaa.

Tällä hetkellä haluan käyttää aikani Timpan kanssa puuhailuun, lepäämiseen kun hän nukkuu, olla iltaisin ja viikonloppuisin Maxin kanssa ja kaikki yhdessä perheenä. Blogille ei juuri nyt löydy aikaa tai paikkaa arjessa.

Hetken ainakin saa siis vielä blogi taukoilla ja katsotaan mitä tuleva tuo tullessaan.

Mukavaa alkavaa talvea :)

Ladataan...

Ladataan...
Petit Ange

Kohta ei enää ole vauvaa tässä talossa niin tässä viimeinen postaus vauvan leikkiin.

Sain mun lukijalta kysymyksen mitä voi tehdä pienen vauvan kanssa?
Vauvan kuka ei vielä itse osaa tarttua esineisiin, ei ehkä vielä istu eikä varsinaisesti osaa leikkiä vielä.

 Ideoita alle puolivuotiaalle vauvalle:

- Rapina: vauvan ollessa selällään laita jotain rapisevaa jalkojen alle. Kun vauva potkii niin samalla kuulee rapinaa ja tuntee erilaisen tuntee jalkojen alla.

- Vesileikki: vauva voi olla selällään tai vatsallaan. Laita ihan vähän vettä esim. tarjottimelle. Vauva joko jaloillaa potkii vettä tai käsillä tunnustelee. Tässä pitää valvoa ja vauvan osata pitää päätä ylhäällä!

- llmapallot: kiinnitä vauvan nilkkoihin ilmapallot. Nämä pitäisi olla heliumpalloja jotta pysyvät ilmassa. Jälleen vauvan potkiessa pallot liikkuu ja samalla hän näkee kun ne heiluu.

- Roikkuvat nauhat: kiinnitä leikkikaareen erivärisiä ja pituisia nauhoja/kankaan paloja niin että vauvan kädet yltää koskea niihin.

- Mustavalkokuvat: tulosta mustavalkokuvia/kuvioita. Laita niitä vauvan näköetäisyydelle joko selällään ollessa tai vatsallaan ollessa. Voit myös laittaa vauvan selälleen ja ensin laittaa kuvat oikealla ja sitten siirtää vasemmalle.

Monia juttuja joita olen jo postannu voi käyttää myös ihan muutaman kuukauden ikäisen vauvan kanssa. Silloin vanhempi on vaan isommassa roolissa ja auttaa vauvaa enemmän. Esim. Vanhempi ravistaa virikepulloa, tuntoleikissä autetaan vauvaa pitämään jotain kädessä ja vauvaa voi silitellä erituntuisilla asioilla (pumpuli, kangas, kevyesti omilla kynsillä)

Nämä siis vaan ideoita mitä voi silloin tällöin tehdä. Pieni vauva ei tarvitse ihmeellisiä asioita. Juttele, laula ja lue vauvalle. Syliä ja liikettä sylissä. Siinä jo paljon tärkeää elämän alkuun.

Ladataan...
Petit Ange

Kuulin toisilta äideiltä baby gym:stä ja päätettiin ilmoittaa Timppa sinne. Se järjestetään telinevoimistelu areenalla ja leikkimään pääsee pehmeällä joustavalla matolla. Baby gym on alle 2 vuotiaille lapsille ja sinne voi osallistua heti kun lapsi oppii liikkumaan. Mitä lähempänä kävelemistä lapsi on sen parempi ja enemmän saa irti tästä aktiviteetista. Se on kerran viikkoon tunnin verran. Siellä ollaan itse lapsen mukana ja seurataan lapsen leikkiä.

Alkuun laulettiin laulu jossa käytiin kaikkien lasten nimet läpi ja pari muuta laulua. Ne oli ranskaksi enkä niitä tuntenut. Siitä päästiin vapaaseen leikkiin. Lapset saa esim. kiipeillä, ryömiä ja leikkiä erikokoisilla palloilla ja joka viikko siellä on eri järjestys.

Lopuksi taas kaikki kootaan yhteen ja lauletaan muutama laulu. Sen jälkeen mentiin pehmeälle patjalle kaikki makaamaan. Tarkoituksena rauhoittaa lapset leikin jälkeen. Tämä oli musta tosi kiva juttu vaikka Timppaa ei paikallaan oleminen juuri kiinnostanut vaan olisi pitänyt vielä päästä tutkimaan paikkoja.

Kun oli aika lähteä tuli kiukku koska väsy alkoi jo painaa päälle. Rattaissa tuli melkein heti uni mutta tällä kertaa hän heräsi rer junaa odotellessa eikä enää saanut uudestaan unta.

Tämä tulee olemaan meidän viikon kohokohta!

Ladataan...
Petit Ange

Palataanpa taas asiaan ranskalaiset lapset ulkona.

Nyt alkaa aamut olemaan kylmiä mutta päivät vielä todella lämpöisiä. Suurinosa vaikuttaa ulkoilevan lasten kanssa vasta iltapäivästä. En tiedä johtuuko siitä, että lapset on koulussa ja vasta sen jälkeen menevät puistoon. Muutaman kerran olen aamusta ollut samaan aikaan puistossa nounou:jen kanssa (eli yksityisten lastenhoitajien). Mutta kuten aiemmin kirjoitin märällä kelillä en heitä koskaan näe.

Olin juuri yksi aamu puistossa ja siellä olikin märkää mutta sehän ei meidän vauhtia hidastanut. Oltiin vaan lyhyempi aika siellä. No muut puistossa olijat kuuluivat sanovan lapsille non, c'est mouillé eli ei, se on märkää. No sitten kannattaa varmaan poistua puistosta jos lapsi ei saa siellä mihinkään koskea. Varmasti usein täällä mennään puistoon ohikulkumatkalla nopeasti käymään eikä haluta, että lapsen vaatteet likaantuu.

Mutta siis siihen asiaan mihin olen nyt kiinnittänyt huomiota..

Lapsilla ei ole pipoa tai hanskoja vaikka sää on kolea. Nyt varsinkin kun oma lapsi on +6 asteeseen puettu takkiin, pipoon, ja hanskoihin niin helposti huomaan viereiset lapset kenellä on päällä huppari ja siinä se. Hanskat tuntuvat olevan se viimeinen mikä lapselle puetaan. Ensin näkee, että lapsella on kaulahuivi ja silleen tyylikkäästi kietaistuna että puoli kaulaa on paljaana. Seuraavaksi kun säät kylmenee ilmestyy pipo mutta hanskat tulee vasta todella myöhään jos ollenkaan. Usein näen tosi pieniä vauvoja kenellä on pelkät sukat jalassa vaunuissa. Siinä saattaa olla peitto mutta ei niitä pieniä varpaita ole kunnolla laitettu sinne peiton sisään.

Vaikka ei täällä juuri koskaan pakkasta ole niin silti ilma on kylmän kolea ja mä itse käytän pipoa ja hanskoja täällä talvella.

Ehkä ihmiset kulkevat täällä paljon autolla ja kävelevät vain lyhyitä matkoja. Mutta mulla on se mielikuva, että suomalainen lapsi puetaan lämpöisesti vaikka liikkuttaisiin autolla. Voin olla väärässä.

Toki aina löytyy myös niitä todella lämpöisesti puettuja lapsia ja varmasti on eroja eripuolilla Ranskaa.

 

Ladataan...
Petit Ange

 Syötävät maalit 

(Tuntoaisti ja luovuus)

Tarvitset:

- paperia
- jugurtti
- elintarvikeväriä tai ruoka-aineita

Mä laitoin marjasosetta jugurtin sekaan. Meillä menee edelleen ihan kaikki suuhun. Ei mitään mahdollisuutta käyttää yhtään oikeita maaleja/sormivärejä yms.
Lisäksi annoin Timpan suosikin eli silikonisen pullasudin käyttöön. Sillä sitten maalattiin kädet ja kasvoja. Tämä oli hauskaa niin kauan kun "maalia" riitti. Lopulta jugurttia löytyi seinistäkin. No onneksi ne saa aina siivottua.

Pages