Ladataan...
Petit Ange

 Lelujen irrotus

(hienomotoriikka)


Tarvitset:

- pieniä litteitä leluja
- teippiä
Teippaa lelut pöydälle tai lattialle. Anna lapsen irrottaa lelut vapaasti.

Mä laitoin eka vaan yhdellä teipillä kiinni ja Timppa sai kaikki irti hetkessä. Lisäsin teippiä seuraavalla kierroksella. Vaikutti tykkäävän tästä.

Ladataan...
Petit Ange

Meidän kotona suurin ongelma on ikkunat. Alusta asti ne mua tässä kämpässä mietitytti ja kun muutettiin niin ensin piti ostaa monella sadalla eurolla verhot jotta ei paahduta sisälle ja saadaan edes hieman pimeämmät huoneet. Siis asunnossa on isot ikkunat (seinästä seinään) eikä minkäänlaisia verhoja tai sälekaihtimia. Seuraavaksi yritin pestä ikkunat... juu ei onnistu koska toinen ikkuna kyllä aukeaa mutta toinen puoli ei. Toisen puolen pitäisi kääntyä keskikohdasta ympäri mutta eipäs käänny mihinkään. Ilmeisesti se on remonttia tehdessä maalattu jumiin. Mahtavaa kukas nyt ikkunaa haluaisi saada auki.

Me "valitettiin" asiasta vuokranantajalle samantien ja hän lupasi tehdä asialle jotain jossain vaiheessa. No nyt ollaan melkein vuosi asuttu tässä ja nyt vasta alkoi ikkunoiden ensimmäinen osa eli markiisin asennus ulkopuolelle. Se blokkaa aurinkoa eikä meidän pidä pitää enää verhoja täysin kiinni puolta päivää. Seuraava osa on uudet ikkunat mutta ne kuulemma saadaan vasta marraskuussa. Just. Kiva.

No eipä mennyt asennus ihan putkeen. Edelleen kun on se sama ongelma että toinen puoli ikkunasta ei aukea. Sitä nyt ei vaan kukaan ollut kertonut näille asentaja miehille. Toinen heistä lähti hakemaan tikkaita jotta asennus voidaan tehdä ulkokautta. Onneksi sentäs asutaan ekassa kerroksessa.

Asennuksen piti olla nopea joten oltiin suunniteltu, että voidaan olla kotona sen aikaa. No he sitten asensi kaikki kolme ikkunaa puoliksi sisältä niin ei siinä enää mahdu vauvan kanssa pienessä kämpässä mihinkään. Ei muuta kun puistoon leikkimään. Max jäi kotiin tekemään töitä ja samalla auttamaan työmiehiä tarvittaessa. Ehdittiin jo puistosta takaisin kotiin ennen kun kotona oli valmista. Olivat tehneet lastenhuoneen markiisi valmiiksi joten päästiin sinne leikkimään.

 

Aika nopeasti saivat homman loppuun ulkokautta ja nyt saa aurinko paistaa.

Millainenkohan se uusien ikkunoiden asennus on?  Marraskuussa alkaa olla kylmäkin niin ei voida olla kotona kun ikkunat otetaan kokonaan pois. Pitää siihen keksiä joku suunnitelma pariksi päiväksi.

Ladataan...

Ladataan...
Petit Ange

Lelut kuppiin

(hienomotoriikka)

Tarvitset:

- muffinivuuan tai kananmunakotelon
- mulla oli erilaisia korkkeja esim. smoothie pusseista.

Tarkoituksena on, että vauva ottaa yksitellen leluja pois kupeista ja isompi osaa laittaa myös ne sinne takaisin. Mitä enemmän joutuu käyttämään etusormi peukalo otetta sen parempi.

Meillä meni alku hyvin ja Timppa otti korkkeja yksitellen. Toki niitä piti myös maistaa. Laitoin aina uudestaan muffinivuokaan kun hän oli muutamat ottanut. Sitten kun Timppa tajusi että saa kaikki kerralla pois kääntämällä vuuan ympäri niin kiinnostus yksitellen ottamiseen lopahti. Meillä myös heitetään kaikkea tällä hetkellä ja niin lensivät korkitkin. Eli tämä leikki loppui aika lyhyeen. Kokeillaan uudestaan kuukauden päästä.

Ladataan...
Petit Ange

Siihen se sormus vihdoin mun sormeen saapui!
Me mentiin kihloihin kesällä kun oltiin lomalla Suomessa.

Me oltiin jo asiasta puhuttu pitkään ja käyty yhdessä sormusta mulle etsimässä. Täällä ei siis miehelle tule kihlasormusta ollenkaan. Ranskassa ei oikein ole tapana muutenkaan mennä kihloihin vaan suurinosa joko valitsee pacs liiton (rekisteröity parisuhde) tai menee naimisiin. Kihlaus on hyvin lyhyt jos se ennen naimisiinmenoa tehdään.

Mulle olin taas tärkeää mennä kihloihin ennen muita liittoja ja tästä muutama keskustelu käytiin Maxin kanssa. Hän ymmärsi mun pontin vaikka ei sinänsä ymmärrä miksi pitää mennä kihloihin.

Sormusta etsittiin siis yhdessä sekä Ranskasta, että Suomesta ja koti Suomesta se sitten löytyi. Mulla oli ihan selkeä malli mielessä ja halusin juuri tietynlaisen. Samalla kun mieleinen sormus löytyi niin saatiin oikea koko katsottua. Tosin nyt sormus tuntuu vähän löysältä kun ei enää ole helteestä sormet turvoksissa. Mulle oli ehdoton ei, että sormus maksaa tuhansia. Jotta sain juuri tämän sormuksen niin keskikivi ei ole timantti vaan morganiitti kivi ja se on sävyltään vaaleanpunainen. Pienet ympärillä olevat on timantteja.

Virallisesti mentiin kihloihin vasta vähän sormuksen ostoa myöhemmin. Max halusi päättää päivän ja hetken itse. Eli tiesin odottaa ja hetihän mä arvasin kun vähänkin elekieli muuttui. Ihana ja tärkeä hetki ja nyt sitten ollaan kihloissa. 

Tästä on hyvä lähteä kohti syksyä.
 

Pages