Kaunis Suomeni

IMG_6752.JPG

IMG_6805.JPG

Ihanaa itsenäisyyspäivän iltaa!

Täällä on tänään ehditty puuhailla monenlaista. R joutui harmillisesti käymään töissä aamupäivällä ja itse jäin kotiin siivoamaan ja ottamaan muutamia kuvia blogia varten. Kävin metsälenkillä pitkästä aikaa, koska saatiin nauttia auringonpaisteesta koko päivän ajan. Suomessa minulle tärkeintä on ehdottomasti puhdas ja upea luonto. Syvän vihreät sammaleiset metsät ovat kuuluneet lempipaikkoihini lapsesta lähtien. Leikin sisarusten ja ystävien kanssa lähimetsän puron varrella aina siihen asti, että nälkä pääsi yllättämään tai ilta alkoi hämärtyä. Vähän vanhempana suosikkijuttuja metsässä olivat ihanat pitkät kävelyt hevosten kanssa. Joskus meille kävi niin, että ehti tulla pimeä kesken metsälenkin ja silloin vain heitettiin ohjakset hevosten kauloille ja annettiin niiden itse suunnistaa kotiin. 

IMG_6768.JPG

IMG_6803.JPG

IMG_6804.JPG

IMG_6807.JPG

Nykyään teen metsässä kävelyitä tai käyn etsimässä sieniä. Metsän läheisyys on myös yksi syy, miksi haluan asua isojen kaupunkien ulkopuolella. Koska minun on vain päästävä silloin tällöin metsään tuoksuttelemaan sammaleiden tuoksua ja kuuntelemaan lintuja.

Lähdettiin ruuan jälkeen uudestaan kävelylle katsomaan jouluvaloja ja hautausmaan kynttilöitä. Meillä ei harmillisesti ole yhtään lunta, mutta pikku pakkanenkin sai olon jo niin jouluiseksi. Lämmitettiin vielä sauna illaksi ja sen jälkeen on vietetty aikaa sohvalle käpertyneenä ja linnan juhlia katsoen. Tosi hyvä, että linnassa on tänä vuonna tuotu erityisen paljon kestävää kehitystä ja kierrätystä esille, sillä aihe pitäisi olla ajankohtainen ihan jokaiselle. Myös useampi vieras oli ottanut ympäristöä huomioon pukuvalinnassaan. Muistetaan ihan kaikki arvostaa ja kunnioittaa Suomen upeaa luontoa!

 

Kommentit (1)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *